🍒 Черешката на тортата - нов сезон 🍒

• 65 043
  • 730
  •   39
Отговори
# 675
  • София
Това е стар сезон. Или го повтарят или по-вероятното, не е намерен слот за излъчване и сега го дават.
Явно новият сезон с новия регламент на точкуване мина и беше само 2 седмици.
Ама като съм се хванал на хорото ще ги изгледам и тези, че се е събрала любопитна компания.
Ванката си е народен човек, да. Менютю ми хареса и аз бих си хапнал доволно. Мисля, че добре ги предразположи и си прекараха добре.

# 676
Правила съм капама и изобщо не се прави така. Това беше някаква интерпретация на Ванката. Най-напред трябва да се пече цяла нощ на много бавен огън и вътре се слагат много повече нвща, включително и сарми. Никога не съм чула да се слага сланина.

# 677
Пускам си епозодУ и аз. Laughing

Не е само домакина с диалект, Грозденка и тя не лъже.

Човека приготви тежко меню, но според мен добро. Яйчен пастет не съм яла никога, предполагам много засища. Като цяло концепцията му беше високо калорично меню от до. Маслено кашкавалена питка, капама, крем карамел...оле мале.

# 678
Ще видим Грозденка и Айлин какво ще сготвят…

Според мен Грозденка ще се справи добре с помощта на Яница.

# 679
А защо му даде накрая 9 точки?

# 680
  • Sofia
Така е преценила.
Другите доста високи му дадоха.

На капама се слага малко сланинка,но на дъното на гювеча.И всякакви вида меса.
И вино се слага…,въпреки възражението на Манчо 🍷
Поне в Банския край така се прави.
В Кюстендилско може и да е като Ваньовото.

# 681
В Банската капама се налива малко бяло вино, не червено.
Вечерята на Ванката сигурно е била вкусна, с наши си традиционни манджи, но безкрайно мазна и калорична.

# 682
Правила съм капама и изобщо не се прави така. Това беше някаква интерпретация на Ванката. Най-напред трябва да се пече цяла нощ на много бавен огън и вътре се слагат много повече нвща, включително и сарми. Никога не съм чула да се слага сланина.
Банската капама е точно такава с повече меса, малко зеле и запържен ориз за цвят. В нея няма сърми. Добавя се Червено вино(за бялото има само песен), но естествено е че не се слага такова количество сланина, а само няколко тънки парченца върху зелето. Правим я често вкъщи около Коледа и НГ. Ванката не е с балкански маниер и тежък диалект, а с кюстендилски, а това е диагноза. Той даже много разбираемо говори. Ако някой чуе баш кюстендилци ще се запита в коя държава е попаднал. Двете сиганки(едната даже турска) са ми много лигави и вероятно няма да успея дя ги изгледам. Крисито, дано да й дадат цигарка, че да не ореве предаването.

# 683
Едно съм сигурна, Ванката грам не е еволюирал от участието си в "Един за друг", какво ли съм очаквала и аз.
Далеч не мисля, че това обаче е техния дом, освен ако не са сменили жилището, тъй като във визитката им от "Един за друг" си спомням съвсем друго жилище, по-малко, по-тясно, може би по-старо и по-разхвърляно. Това са хора с две малки деца все пак.
За вечерята имам известни коментари, ама все негативни.
Количеството мас, лой, сланина, олио и холестерол беше скандално.
Добре, че на тая маса нямаше вегани, че щяха да си режат вените по дължина и да изпукат от глад.
Искам някой да наготви най-гурме вечерята с мънички порции, алкохол различен от ракия, нетрадиционна храна и всякаква причудлива за Ванката украса (като ядливи цветя),за да се види истинската му култура, която просто може да се обобщи в: ⭐Свинско и винско⭐
Ако той беше на масата на Мая от миналата седмица просто щяхме да видим див балканец в действие.
П.С: Изненадана съм, че Грозденка като никога пропусна да спомене как си говори с извънземни, явно тя пък е еволюирала (поне малко)

# 684
Айлин е повече от....неприятна...
Кралев ми се стори доста скромен, малко ми стана мъчно за него като каза че 9-годишен е изпратен в интернат... Синът ми е почти на толкова и някак си го представих и от моя и от а синът ми гледната точка и не ми допадна хич. Иначе в ИВ ми беше доста неприятен и надут

# 685
Вечерята вероятно е била вкусна и апетитна, но свръх калорична и холестеролна.

# 686
Това не е техния дом в Кюстендил.
Посрещнаха ги в София, в някакъв апартамент.

# 687
Кралев ми се стори доста скромен, малко ми стана мъчно за него като каза че 9-годишен е изпратен в интернат... Синът ми е почти на толкова и някак си го представих и от моя и от а синът ми гледната точка и не ми допадна хич. Иначе в ИВ ми беше доста неприятен и надут
Мен не ме дразнеше в ИВ. Симеон Кралев е бил изпратен в един от най-скъпите колежи в света (в темите за ИВ пишеше името на колежа в Швейцария, но го забравиx). Разказвал е в подкаст как вътре се държи желязна дисциплина и вечер не се излиза, заключва се. Някой, ако закъснее повече от 2 пъти, директно го изключват от колежа, всяка година има и изпити, с които да си заслужиш да продължиш напред. Било си е наистина една мини казарма, само че не в мизерни условия, разбира се. А годишната такса за въпросния колеж една от най-високите в света. 
После в Лондон... Има си образование Симеон, възпитан, интелигентен и добър човек е. Това че е мрънкал за xрана в ИВ не го прави злобен, завистлив и буквално лош човек, както са доста други в това предаване.

# 688
Приятен епизод беше без превземки и мн мн капризи. Приятно беше за гледане

# 689
Това не е техния дом в Кюстендил.
Посрещнаха ги в София, в някакъв апартамент.

И аз така разбрах, те си живеят между Кюстендил и София. Иван спомена че работи в София, но често си ходи в родното място, дали не каза даже село до Кюстендил ?

Сега, дали този апартамент е техен/под наем или на роднини/приятели не разбрах точно. Но ми се струваше, че те живеят вътре, защото всичко си знаеха кое къде е.

Общи условия

Активация на акаунт