🍒 Черешката на тортата - нов сезон 🍒

• 107 856
  • 1 121
  •   31
Отговори
# 1 110
  • София
Когато не можеш да готвиш, не си буташ в кулинарно предаване.

PS. И аз искам да съм английската кралица и, когато участвам в предаване за работа в ядрени централи, ще се пиша поне дукеса.

PS2 Това, че някой се представя за уж "известна" личност в анонимен форум, също е голяма смешка.

# 1 111
  • Варна
Аз пък се ,,хващам" какви мечти имат някои. Един  да участва в Биг Брадър БГ, а друг да спечели плакета от 🍒на 🍰...

# 1 112
  • София
Когато не можеш да готвиш, не си буташ в кулинарно предаване.

PS. И аз искам да съм английската кралица и, когато участвам в предаване за работа в ядрени централи, ще се пиша поне дукеса.

PS2 Това, че някой се представя за уж "известна" личност в анонимен форум, също е голяма смешка.

Когато човек получи покана, няма защо да не я приема и да не изживее това приключение.

А иначе - английската кралица притежаваше тактичност. Simple Smile

П.П.: Аз съм голям противник на анонимността. Вярвам, че човек, особено когато раздава оценки на непознати, трябва да застане със собствената си самоличност.

# 1 113
А знаейки, че не може да готвите, защо не отказахте като Ви звъннаха? Да кажете “не, ще отклоня поканата Ви, благодаря, но това е кулинарно предаване, мен не ме бива точно в тази част”? Риторичен въпрос.

# 1 114
  • Враца
Терминът ‘продуцент’ обикновено се използва за хора с устойчива и дългосрочна практика, което тук не е налице.

# 1 115
  • София
Липсват ми такива готвачи като Катето Евро и финансиста Хампарцумян (и двамата изобщо не ги харесвам в сферите, в които работят). Те имат отношение към храната, мислят за менюто, уважават гостите си и се стараят да са домакини в истинския смисъл на думата. Какво уважение към храната имат хора, които не могат да хванат дори ножа и през 10 минути повтарят "ама аз не мога да готвя" и "ох, за първи път пипам миксер". Е какво точно правиш в готварско предаване? Рекламираш се като нещо измислено като "певица", "писател", (който не прави разлика между глава и том) или "продуцент".
Много по-добре биха били обикновени хора с отношение към храната (или известни, но знаещи какво правят), отколкото такива смехотворни ВИП-ве.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 20:18 от Yellow_girl

# 1 116
Аз мисля, че даже хич да не готвиш ще събереш рецепти, ще пробваш да сготвиш манджите 2-3 пъти, ще попиташ за съвет някой готвещ около теб. Ще се поупражниш да не се изложиш - все пак трябва да си добър домакин за гостите ти.

# 1 117
  • Euskal Herria
Когато човек получи покана, няма защо да не я приема и да не изживее това приключение.

П.П.: Аз съм голям противник на анонимността. Вярвам, че човек, особено когато раздава оценки на непознати, трябва да застане със собствената си самоличност.
Няма как в интернет пространството да се гарантира, че всеки е със собствената си самоличност. И не е нужно. Особено пък в такъв форум.
А Вие готов ли сте да посрещнете оценките и критиките за Вашето представяне?

# 1 118
И на мен ми се гледат талантливи готвачи, или поне по интилигентни гости, хем да има какво да разкажат, хем да покажат рецепти.

# 1 119
  • София
А знаейки, че не може да готвите, защо не отказахте като Ви звъннаха? Да кажете “не, ще отклоня поканата Ви, благодаря, но това е кулинарно предаване, мен не ме бива точно в тази част”? Риторичен въпрос.

Не ми е минавала през главата дори мисълта да откажа. Това в крайна сметка е преживяване и с радост бих се включил във всяко подобно готино изживяване.

Няма как в интернет пространството да се гарантира, че всеки е със собствената си самоличност. И не е нужно. Особено пък в такъв форум.
А Вие готов ли сте да посрещнете оценките и критиките за Вашето представяне?

От 11-годишен имам блог и никога не съм трил критични или дори откровено хейтърски коментари, но пък съм свикнал да отговарям, защото не виждам причина да оставя едностранчивото негативно изразяване.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 20:00 от Мимо-Гарсия Стоянов Груев

# 1 120
Мен ме дразни повече когато жени не могат да готвят Disappointed
А иначе предаването не е само за готвене, ами и за отношение, гостоприемство, изживяване... Понякога и голяма доза сеирец за нас Joy Толкова съм се смяла на някои изпълнения плюс на Манчев физиономиите и реакциите, че даже им прощавам неумението Joy

Аз мисля, че даже хич да не готвиш ще събереш рецепти, ще пробваш да сготвиш манджите 2-3 пъти, ще попиташ за съвет някой готвещ около теб. Ще се поупражниш да не се изложиш - все пак трябва да си добър домакин за гостите ти.

Бе и аз си го мисля, но не знам защо на повечето участници и през ум все едно не им минава. Не е ядрена физика. Има толкова лесни и вкусни рецепти, няколко опита и поне няма да е тотал щета откъм кулинария.

# 1 121
Пуснах си вечерята на Раду, че само нея не бях догледала. Много умерен, възпитан, с отношение към храната, адски вкусни и интересни неща поднесе, личеше си, че знае какво прави и не го прави за първи път. Разказваше и докато готви, интересни неща научих. Разкошна маса, сервира им пред тях и заешкото, и десерта, абе супер супер представяне. Сигурно петима е имало такива, откакто въобще съществува предаването.

Ивелина - голям готвач, щеше да яде ракът с черупката. Kissing Heart Раду добре че е възпитан и й обясни как, да не се излага много. Туршията от динчета не я била чувала  - и такава имаме тук, тя къде е расла - не знам. Иначе самочувствие на топ готвач, а тя в кухня не е влизала.

Сапунджиева - ами, не ме впечатли грам, то не беше тресене, невротизъм, някаква мания за перфектност, дето напряга излишно. Моцарелата й се разтекла(ми тя винаги се разтича) - изпада в паника; аспержите не й били обелени като хората - даже нямаше да знае, ако готвача не й беше казал; сьомгата - ми прав си беше Раду, то не зависи от вкуса, беше си чисто и просто недопечена.

Виктор - то там е излишен коментара, цяла седмица излагация, но съм изпуснала, че е тъпкал като невидял рак и хайвер, понеже са на аванта. Типичен Ганя. И с каква гордост се представя "Писател, пиша 2 тома(!!!), МАТЕМАТИК съм, понеже съм завършил такава гимназия" Joy Пълен майтап е тоя, ама си вярва.

Другата седмица като че ли ще я пропусна, един няма, дето да си заслужава гледането.

Общи условия

Активация на акаунт