🍒 Черешката на тортата - нов сезон 🍒

• 127 027
  • 1 314
  •   37
Отговори
# 1 305
Аз нямам село. Бабите и дядовците ми са граждани. Така, че мен специално Наталия никъде не ме е върнала. Въпреки това вечерята и ми хареса.

# 1 306
Хубава вечеря направи Наталия. Обстановката беше хубава, менюто също беше ок. Винаги съм се чудила на коментари от рода на "Аз това не го ям", "Аз не го правя така" и т.н. и заради това специално да намалиш оценката. Ми като не го харесваш, не яж, но това не означава, че не е вкусно нещото. Като не го правиш така, опитай, може и да ти хареса. Пък като не ти хареса, поне ще знаеш, да не си го правиш така. Разбирам храната да е безсолна, кисела, недосварена/недопечена... и затова да намалиш оценка, ама за капризи... тц.
Едно нещо не ми хареса от вечерта на Наталия. Наталия знае, че ще посреща гости навън, че ще има програма и не се беше облякла с връхна дреха. Видя се, че от тримата мъже кавалери, Мимо остана без яке, което го изложи него на студа, а не недосетливата Наталия, която си подскачаше в неговото яке.

# 1 307
Вечерта беше приятна и сърдечна. Мимо изглежда истински щастлив от новите познанства.
Менюто не беше докрай обмислено - имаше твърде много зеле в различните степени и липсваше нещо по-различно, но гостите бяха доволни. Тома не пропусна да сравни снощната вечеря с тази на Мимо и неговото свинско. Нямам търпение да видя какво ще сътвори той.

Мисля, че ако не им беше казала, че в зелника традиционно се добавя и сирене, нямаше да мрънкат. Но така им даде добра причина да намалят точките.

От началото на сезона май Раду ми е на първо място като представяне.

# 1 308
Абсолютно на Раду вечерята беше топ. Наталия, като видя, че двама от гостите й не ядат свинско със зеле и сланина, защо пак такова меню предложи?! Изключително несъобразителна и за баницата съм на същото мнение, че като пости, не значи, че трябва да поднася сухи кори, без пълнеж. Иначе да, приятна атмосфера и като цяло очевидно вкусно приготвена, но нищо впечатляващо. В българската кухня, включително зимната има много и различни ястия, не е само зеле, сърми и чушки. Поднесе повтарящи се ястия и десерти.
Като поведение този път беше доста по-обрана и естествено по-приятна за гледане.

# 1 309
Гледам повече приключенските формати (знаех само Нати и Мимо) и като фен на Игрите съм свикнала с натюрела на Наталия. В началото и мен много ме дразнеше, но показа дух, а и в Черешката ми хареса като домакиня. Показа дома си от детството, погрижи се и персонално за Давид, имаше тематична изненада (въпреки че и на мен преекспонирането на патриотизма ми е дошло до гуша).
Аз например съм супер капризна, не харесвам манджи, лук, тиква, мазни меса, абе освен баница със сирене от традиционната българска кухня май нищо не ям. Никога обаче като съм на гости не го правя на въпрос, това са си мои странности и домакините не са длъжни да се съобразяват с тях. Като не ям една вечер все едно ще умра! Много са ми странни някои участници - яли салати, основно, мезета и че десертът "не бил тяхното" и айде останали гладни и надолу точките. Шапка му свалям на Тома, че е спечелил Traitors Белгия, но цялото му поведение през трите вечери ме дразни.
Не го знам Давид, но ще ми е интересно какво ще сготви (само да не е БГ кухня Joy ).

# 1 310
Лъки, тя май не е веган, а спазва пости.

Diziler, мисля тук се спомена, че сина и е наркозависим.
Може.
Първата вечер гласът зад кадър спомена думата веган и обяснвах на детето какво е веган, та ми е останало че освен истрещяла е и веган. Явно съм я наддценила. LaughingInnocent

# 1 311
. Показа дома си от детството,
Събирането беше в някаква къща за гости, какъв дом от детството. И това с бабите беше супер изкуствено, сори. А бабата с месенето може да е добра майсторка на формите, обаче с вкуса нещо не го докарва - сухи кори и в средата праз с чушки. Въобще бабината вечер ми беше фейк. Единствено ми се прияде от киселото зелце когато Наталия го режеше, много апетитно изглеждаше. Иначе ми стана симпатична с това, че сподели огромния проблем на сина си, личи си, че това е много важен момент от живота и.

# 1 312
Наталия каза, че е отраснала в съседната къща. Каза, че там е готвила. И аз мисля, че ги посрещна в къща за гости. Дворът също беше достатъчно голям, за са побере хорото и гостите да се разположат удобно край масата. Странно ми беше, че Мимо не е опитвал сладко от бели череши. Може би, понеже баба ми и дядо ми бяха от Кюстендил, в нашата къща сладкото от бели череши беше нещо обикновено.

Последна редакция: чт, 05 фев 2026, 16:52 от Poni69

# 1 313
Наталия се опитва непрекъснато да пуска майтапи, особено към Ивоне, обачи хич не и се получава духовито.....големи напънати шегички, в стил Къци Вапцаров

# 1 314
Не разбирам колко специално вкусно може да е едно постно тесто(кори) и мазен пържен праз.....

Общи условия

Активация на акаунт