🍒 Черешката на тортата - нов сезон 🍒

• 145 725
  • 1 586
  •   17
Отговори
# 1 500
Чоткин е професионален готвач, но още не е излязъл от хелс китчън. Готви меню от там. Когато можеш така да готвиш сготви нещо сложно, а той мусака. А десерта настъргана тиква. О извинете деконструиран тиквеник

# 1 501
  • София
Супер е Чоткин. Кипи от енергия. Аз го харесвам. Всичко изглежда много вкусно. Е, Златка нищо не одобрява.

# 1 502
ох Златке,  Златке... никога няма угодия генерално. Ако сготви някой нещо изкилифенчено, що е такова. "Не може ли 1 проста мусака да направи... Ако е нещо обикновено,  що пък е обикновено,  нали уж е голям шеф готвач, това ли са му възможностите.
Много добре помня  Мариана,  певицата,  как лежерно направи пържени кюфтета и пюре. Колко пъти съм чела коментари,  що не вземе някой едни кюфтета да направи,  а само измишльотини,  не български и тн напеви. А когато Мариана направи кюфтетата пак порой от плювки,  що била направила прости пържени кюфтета... та така де, никога няма пълно щастие.  
За мен днешната вечеря е великолепна.

# 1 503
Златка е абсолютно права. Да не наричат авторските си рецепти с имена на класически ястия. Нека творят нови рецепти, но "мусаката" и "тиквеникът" не са това, което им сложи в чиниите.

# 1 504
  • Пловдив
Ама то, ако беше пльоснал парче мусака пак щеше да е хулен Simple Smile А това няма как да стане, все пак е победител в кулинарно шоу, не в Балкантурист!

# 1 505
...но "мусаката" и "тиквеникът" не са това, което им сложи в чиниите.
Чудо голямо като не са.
Беше красиво, явно и вкусно.
Тя Златка щото само чудесии наготви.
Пп Постара се момчето. Браво. Ей такива вечери ми се гледат, хората да готвят, да се стараят, да виждам желание и удоволствие от това което правят.

# 1 506
Много ми хареса този Чоткин!
Не съм го гледала в Хелс-а, но е много позитивен и добър готвач!

Всичко приготвено ми хареса и дори да участва за реклама на ресторанта си:
Да успя, аз бих го посетила!

# 1 507
Ама то, ако беше пльоснал парче мусака пак щеше да е хулен Simple Smile А това няма как да стане, все пак е победител в кулинарно шоу, не в Балкантурист!

Ето защо такива менюта не са подходящи за такова предаване. Самата концепция е грешна - предлага нещо, което нарича с погрешно име. Да се откажат от "моя прочит на шопската салата", "тиквеници" и "мусаки" в това предаване. Ако ще правят нещо класическо, нека е по класическата рецепта, иначе ако ще се правят на оригинални, нека показват авторски или непознати рецепти, които да не наричат с подвеждащи имена.

Това е все едно да спретнеш "таратор" със скир, тиквичка, магданоз, смлени бадеми и джинджифил и да обявиш, че това е твоят прочит на таратора. Ами не, това е някаква твоя измишльотина, не я наричай с името на нещо, което не е.

Последна редакция: ср, 11 фев 2026, 21:42 от Моралка

# 1 508
И пак някой ще каже - е какво се прави на мн интересен, все едно мусака сготви...как може да си присвоява традиционно ястие...

Радвам се, че Златка преодоля себе си и даде десетка.

# 1 509
Не знам каква готвачка е Алекс, не съм я гледала, но предвиждам, че Станислав също ще вземе максимални точки утре. Изглежда борбата за плакета ще е между тримата мъже.

# 1 510
Ами Златка си е Златка😆
Но, много се е кротнала и е изчистлила (донякъде) бургаския диалект.

# 1 511
Супер си е Златка. Здраво стъпила на земята, не се лигави, обективна и честна е, добронамерена. Това, че не лицемерничи и не се глези излишно не я прави негативен образ. Виждаме по оценяването, че е добронамерена и коректна. И определено с годините се е научила на много неща и се е приземила. Браво на Златка и на хората, които се развиват и помъдряват.

# 1 512
Тука вече вицове взеха да се разказват. Няма лошо. Ще се посмеем и ще ни мине.

# 1 513
На мен Златка изобщо не ми е добронамерена.Все нещо не и достига,ту и е безсолно,ту обикновено,ту изкилифинчено.И колко грубо се скара на Дънди за солта.Да даде десетка,но подчерта,че храната не заслужава толкова,ами един вид айде от мен да мине,щото съм много ларж.

# 1 514
Манчев много ме дразни. "Не прекалявай с подправките", аз пък xaресвам подправки, да има, да има... И винаги слагам допълнително Grinning
Този участник има доста психарски втренчен поглед и е в странна еуфория...чак съмнителна.
E в Xeлса подскачаше постоянно, като пълен куку. Него си го xaпе кучето постоянно.
А домакинът наистина има психарски поглед..
Absolutely

Общи условия

Активация на акаунт