Не знам какво да правя.

• 7 510
  • 153
  •   1
Отговори
# 75
Относно трансформацията на лично имущество - https://astakova.com/transformatsiya-na-lichno-imushtestvo-po-ch … semeyniya-kodeks/

# 76
Ако на някой тухлите са му по-важни от спокойствието на детето му...

# 77
Е, така звучиш щото... Ясно и категорично. От трите поста на авторката включи някакви твои лични драми. И не обичам да ми говорят на ма.
ЕммаТ, кредитът явно е за жилището на зелено.

Аз винаги си пиша ясно и категорично.
Пиша си по темата, пиша си мнението.
Като не искаш да ти говорят на ма се дръж и ти по възпитано е не ми давай наклон.
Какви мои лични драми пък съм включила?

Който не е живял с алкохолик явно няма да разбере

Да, или не са живели и говорят наизусти или те имат проблеми с алкохола и се припознават, де да знам Joy

# 78
Елора, никога не съм живяла с алкохолик, слава богу, никой някога, от моето, или разширеното ми семейство е бил такъв. От моето семейство, единствено единият ми дядо, вече пенсионер, обичаше да си пийва домашно вино и обед, и вечер, по 1-2 чашки, иначе работи до 80, беше майстор, почина на 90. Другите сме въздържатели, или почти. Просто ми прави впечатление нападателното ти държание към непознати жени във форума . Знам, че това вероятно се дължи на твои травми от детството, когато си била обект и на физическо, и на психическо насилие от страна на твои роднини по права линия. Но да проектираш своите лични травми, върху други хора, които не познаваш, въз основа на няколко поста,  не ти прави услуга лично на теб, повярвай ми.
Аз, лично, от няколкото изречения на авторката на темата останах със съвсем други впечатления, не за насилие и алкохолизъм, а за други проблеми, ама както и да е, може и аз да греша. За това и питам. Авторката.
Живи и здрави

# 79
Елора, колко от децата ти са минали 13-год. възраст  и какъв е личния ти опит.

Превръщането на детето на 13 г. в приятелка е силно егоистично и нездраво от ттрана на майката. Плаща го детето.

Трансформацията на лично имущество не следва автоматично, а се доказва в процес, за който има доста подводни камъни.

# 80
По принцип, когато положението е нетърпимо, прежалваш тухлите и продължаваш живота си. Така или иначе той е вложил също и то цялото си наследство. Ама дали ще стане така… категорично не вярвам.

За мен това е драмата, всъщност. Как да стане така, че тухлите да не са само за него.

# 81
Значи би трябвало да е лесно да се раздели имуществото при желание.
Мъжа е вложил апартамента си,жената може да е плащала или да не е плащала вноски.
Аз ако съм мъжа няма да плащам цялата ипотека ако апартамента е съсобственост.
Също така ако съм жената и съм внасяла ипотека години наред не бих пуснала апартамента съсвем безвъзмездно.

Всеки трябва да си получи парите и по живо по здраво.

Обаче ако мъжът е внасял цялата ипотека, пък жената е издържала семейството , все едно се уравновесяват нещата , нали така?
И в крайна сметка тя ще е на загуба, но поне ще се отърве от мъжа си , пък той може да си плаща сам от сега нататък.

Може да са много различни ситуации.

Аз си мисля че трябва да отстъпи апартамента ,ако й е важно, ако не да си живее както сега
Няма как и агнето цяло и вълка сит

# 82
Елора, колко от децата ти са минали 13-год. възраст  и какъв е личния ти опит.

Превръщането на детето на 13 г. в приятелка е силно егоистично и нездраво от ттрана на майката. Плаща го детето.

Трансформацията на лично имущество не следва автоматично, а се доказва в процес, за който има доста подводни камъни.

Нито едно дете нямам, какво значение има. Едно време бях дете впрочем Grinning
И съм живяла с родител алкохолик.
А врагове ли трябва да са майка и дъщеря? Joy
Да не си говорят може би!
Детето съжителства с този човек и даже си е дало петте стотинки по въпроса.
Или няма право да се оплаква от миришещия на джибри тати?
Като дете и мен на са ме питали за много неща, но пак съм си давала мнението.
Дали майката я е питала или тя е изкоментирала, ти няма как да знаеш. Нито аз.
Иначе да, не е редно майката да иска мнението, защото ще я постави в много неудобна ситуация.
Но не е коректно да се предполага това.
Явно детето не е много ок с тоя баща.

Елора, никога не съм живяла с алкохолик, слава богу, никой някога, от моето, или разширеното ми семейство е бил такъв. От моето семейство, единствено единият ми дядо, вече пенсионер, обичаше да си пийва домашно вино и обед, и вечер, по 1-2 чашки, иначе работи до 80, беше майстор, почина на 90. Другите сме въздържатели, или почти. Просто ми прави впечатление нападателното ти държание към непознати жени във форума . Знам, че това вероятно се дължи на твои травми от детството, когато си била обект и на физическо, и на психическо насилие от страна на твои роднини по права линия. Но да проектираш своите лични травми, върху други хора, които не познаваш, въз основа на няколко поста,  не ти прави услуга лично на теб, повярвай ми.
Аз, лично, от няколкото изречения на авторката на темата останах със съвсем други впечатления, не за насилие и алкохолизъм, а за други проблеми, ама както и да е, може и аз да греша. За това и питам. Авторката.
Живи и здрави

Да Василиса и слава богу.
Като не разбираш, не си го изживяла, защо тогава се обаждаш. Това с 1,2 чашки го забрави. Сравнението е нелепо, ама как да ти обясня. Докато не ти дойде на главата пиянде, нищо не разбираш.
Нападателно отношение няма. Не проектирам нищо. Имам опит, който ти очевидно нямаш, но пък смело спекулираш. Пуска тема авторката, дават се мнения, всеки каквото мисли, включително и аз.
Ама като не ти харесва, подмини, не ми давай наклон.
Жената явно е решила раздяла. Просто се чуди кога и как. Не е ей така да е помрънкала и да и мине, както ти си мислиш. Тя го обмисля от доста време както е видно. Ама ти четеш и разбираш едно, аз друго.
И аз не съм твърдяла, че има насилие. Има много видове насилие, ама какво да ти обяснявам.Не съм като други хора в темата да си измислят, фантазират и преекспонират. Но алкохолизма е достатъчна причина.

# 83
Това което родител алкохолик причинява на дете е липса на сигурност, липса на доверие
На мен мин е е случвало да чакам да ме вземе от училище 3 часа, или да се прибера с ключа в ключалката, мама на работа, а той заспал пиян .
Та си седях и плаках от безпомощност пред вратата докато се събуди, примерно няколко часа.

Или да ти говори глупости с пиянски глас...
Наистина е ужасно.

Не знам така ли е ситуацията, но щом не се търпи, може и да е

# 84
Винаги има по-лошо.
Представи си пиянката да те беше заключил отвън нарочно, но това да не е баща ти, а някоя голяма любов на майка ти.
Защото доста рядко след пияндето, което е съпруг и баща, се появява г-н идеален, голяма любов, те децата ще отлетят, то и с този не случих ама кой ще ме вземе, пък какво ще кажат хората пак да го сменям.
Обаче на тези времена, в които живеем да си продаде лично неговия апартамент, годен за живеене и да купи общ, за който е необходима още сума Х, за да може да живее в него - ето това е глупост.
Защото според общото мнение е съвсем ок да  наеме някоя стайчка и да живее точно като куче.
Като си е продал апартамента да гони вятъра, само планинска вода ли е пиел?

# 85
Това което родител алкохолик причинява на дете е липса на сигурност, липса на доверие
На мен мин е е случвало да чакам да ме вземе от училище 3 часа, или да се прибера с ключа в ключалката, мама на работа, а той заспал пиян .
Та си седях и плаках от безпомощност пред вратата докато се събуди, примерно няколко часа.

Или да ти говори глупости с пиянски глас...
Наистина е ужасно.

Не знам така ли е ситуацията, но щом не се търпи, може и да е

Ето това е проектиране на лична травма върху чужд опит. Много често го правим въпреки, че не е обективен съвет.

Автоматично считаш, че точно същото каквото и ти си преживяла, е положението на дъщерята на авторката.

Искам да те информирам, че в бгмама и най-вече в този раздел често компютрите се оказват компоти и совите не са това, което са.

Много авторки и автори изригват емоционално, защото им е прекипяло и после се оказва, че нещата не са точно така.

Споменаването на алкохолизъм пък за хората тук се превръща в тригър и получават проблясъци от личните си травми. И естествено следват крайни коментари Simple Smile

Ооо да и често със зависими хора се събират други травмирани хора - нарцистично, депресирани, тревожни и всичко това не е по-малко токсично за детето.
Обикновено в семействата има система и динамика. За танго трябват двама. А често включват детето и правят цигулки.

# 86
Не.
Имаше преди няколко месеца един случай, който ми се запечата. С фатален край.
Трагедия е много слабо, невъзможно е това да се е случило в нормална бяла държава.
Не е нужно да е лично, проекция и нещо такова.
Всъщност трябва да е лично, обществено-лично. Но като се пусне жена (или мъж) по нанадолнището, полза от нищо няма.

# 87
А защо той е продал неговото жилище уж за да купите общо, а накрая остава, че няма къде да живее и никой не му бил длъжен. Аз също съм в мое наследствено жилище и тази тема само ми затвърждава позицията, че няма да купувам нищо съвместно с моята евентуално бъдеща жена, ако иска нещо специално за себе си, да си го купува сама, с помощ от техните и т. н. И без това ако един ден ме надживее, тя и детето/децата ще ме наследят, тогава да правят каквото искат. Мисля, че темата трябва да се прочете от повече мъже, да си знаят тези работи.

# 88
Мисля, че няма нищо лошо в това, да се споделя личен опит на деца в такива ситуации, защото примерно моята майка си мисли, че само тя е изнесла тегобата на живота с алкохолик и не осъзнава какво е причинила на нас, децата ѝ. Та не е лошо да се прочете и различна гледна точка. Много често, при насилие родителите си мислят, те децата не разбират, не осъзнават, ето казваме какви са последствията.

# 89
Никой не оспорва желанието ѝ да се разведе, а да го направи цивилизовано и всеки да има подслон.  Нито един от тях не е купил тези жилища, а са наследени. Не е трябвало да подхващат общи начинания щом не са здрави семейство.

Също желанието да изхвърлиш някого насред зима, може да не съвпада със това на другия човек в картината и да се чака съдът да го принуди да си тръгне. Което пак е месеци, пари и нереи. Ако няма доказано насилие на среда зима няма да стане. Съда не изхвърля мъжа, само защото жената желае. Има си процедури и развод. Отнема време. После за делбата пак ще е панаир, защото ще се доказва кой колко е допринесъл.
Докато могат да разпишат сега един брачен договор за разделност, да си разделят парцалите в срок и цивилизовано по взаимно съгласие да пръснат панаира. С добро. Просто да изчака. Не е нужно да го обзавежда другото жилище.

И без да има алкохолици в картината бракът може да отиде на юг. Ако изобщо е алкохолик въпросния.

Общи условия

Активация на акаунт