Февруарски снежинки 2026 - Тема 3 ❄️ 🍼

• 9 737
  • 431
  •   2
Отговори
# 180
  • София
Здравейте, момичета! Не съм писала в новата тема и не следя какво сте си писали (и във ФБ групата не съм се включвала изобщо 🥴) буквално, защото нямам време - работих допреди 2 седмици. Затова напомням малко за себе си - акушерка съм, това ще ми бъде 3то дете - имаме батко на 6г. и кака на 2г. С термин 18.02 съм и ще раждам при Зебрите (с тях ми беше и 2рото раждане). Ако имате нужда от помощ или съвет съм насреща и като акушерка, и като майка с опит и с когото сега сте “в една лодка”. Не се притеснявайте да ми пишете и бъдете здрави 🤗

# 181
  • София
Влизам само набързо да кажа, че сега видях моята ваничка е на Чиполино. Това беше първата покупка и я взех, защото ми се стори добра, а и на намаление. Купих я от Вас Виталис. Има поставка, вграден термометър. Преди 1-2 седмици в друга тема съвсем случайно четох, че 1-2 майки са много доволни от нея. Аз мога да дам мнение в средата на февруари 😃😃

# 182
Тази ФБ група струва ли си? Аз не съм в нея и нямам идея какво се коментира в нея. Видях, че са около 1000 човека и така и не влязох..

Yellow_girl, а дали може да пуснеш линк към модел? Утре сме към Вис Виталис и да вземем и ние евентуално

# 183
  • София
Ето я ваничката. Много се надявам да става. Отдолу има дупка за маркуч за източване на водата, за да не я вдигаш.

https://visvitalis.bg/product/chipolino-komplekt-vana-sas-stoyka … 12pi   

За ФБ аз влязох преди няколко дни. Обсъждат се повече неща и винаги има някой да отговори, но честно казано не се чувствам съвсем комфортно там. Има жени, които не са бременни, а с малки деца, които нямам идея защо са в тази група, но винаги дават съвети - поискани или непоискани.

# 184
Ние взехме такава сгъваема, надявам се да ни е удобна.
https://visvitalis.bg/product/chipolino-bebeshka-vana-s-mreja-i- … ozova-vkmal0253pi

# 185
  • 🌊
Аз съм и в двете групи и ми е странно (не само там, но и изобщо) как някои жестоко се пеняват от това, че някой коментира анонимно и се почват едни фасони "Аз на анонимни не отговарям". Да очаквам искане за ЕГН, за да питам за пелени? Expressionless

За ваната и ние сме със сгъваема, от онези комплекти - вана, кана, кофа, без поставката. С кодовете в Трендиол всичко ни изелзе 13 лева със седмица чакане.

Благодарение на новия портал на НОИ разбрах колко жестоко са ми сбъркани адресите и лошото е, че няма как да ги променя чрез еГов. Цирка ни е пълен понеже Чебурашче ще е по постоянен адрес с този на баща си, автоматично законово настоящият му адрес ще е като моя настоящ адрес (където не съм живяла от 2002), същевременно ще се гледа на трети адрес, а след 6 месеца на друг.

# 186
Много хубава и удобна изглежда, аз от много гледане и търсене не съм видяла,че този модел имат и стойка. И цената е добра, щеше да ни е практична на нас, че сме в малко жилище, но сме със стандартна 100 см, със стойка, термометър и отвор за водата и стойка, поне ни я дадоха и е 0 лв, така че няма да съм с много големи претенции Simple Smile
Ние взехме такава сгъваема, надявам се да ни е удобна.
https://visvitalis.bg/product/chipolino-bebeshka-vana-s-mreja-i- … ozova-vkmal0253pi

# 187
  • София
Чебурашка, и аз имам същата драма с адресната регистрация, защото се преместих от един квартал в друг и тотално съм забравила да си сменя личната карта. Сега трябва да го правя по спешност, защото като дойде време за ясла или детска градина не искам да ме пращат на друго място. Вие не може ли да се преместите официално?

Иначе за ФБ, аз писах анонимно да питам нещо, но не ми одобриха поста, а самите администратори споделиха, че в групата има много мъже. Обмислям да я напусна, но аз съм малко темерут.

# 188
Ще видя и двете вани, благодаря ви! Аз също по едно време обмислях сгъваема, че нямаме супер много място, а имаме и котка и подозирам, че често ще иска да спи в нея 🤣

Ще видя какво има във ФБ, аз имам линк само за една група, Алфафа го беше  споделила в предната тема. Това за анонимността е супер странно, на мен ми е комфортно да съм анонимна тук и изобщо няма значение дали се обръщам към вас по име или никнейм... А защо има мъже и непременни там, не мога да си обясня 🤣

Преди малко бях на ендокринолог аз - ако някоя от вас също има ГД, да знае, че два месеца след раждането трябва да се повтори ОГТТ

# 189
А как си запълвате деня? Вече трябва всички да сме 45 дневен болничен, го хубаво готвя, чистя, разходка, магазин, тв (филм) книга.. ама пак остава много време, а вече ме боли дупето да съм седнала и ха на ляво, ха на дясно...

# 190
Аз излизам в болничен от другата седмица официално, макар че вече никой не ме търси на работа. Аз тези дни съм всеки ден на преглед + се занимавам с организация на подписването, което ми отнема някакво време и енергия... Освен това гледам да пооправям в нас - миялна, леко подреждане, плета бебешко одеало, цъкам една безумна тетрис игра с котки гледам сериал... гледам през ден да правя по една 40-минутна тренировка за бременни и всеки ден 30-минутни разтягания на таза и прасците... при хубаво време на инат и излизам да врътна 3 км из квартала (това ми отнема над час и половина вече)... и мисля да си отделя време за четене на книгите, които имам, че не остана .... като цяло имам доста да оправям и подреждам в нас, но си признавам, че ме мързи.. с нищо подобно не ми се занимава, чак не мога да се позная

Edit: a как избрахте какви биберони да вземете (тези, които са тип залъгалка, не за шише)

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 16:57 от Rising_Star

# 191
Аз излизам в болничен от другата седмица официално, макар че вече никой не ме търси на работа. Аз тези дни съм всеки ден на преглед + се занимавам с организация на подписването, което ми отнема някакво време и енергия... Освен това гледам да пооправям в нас - миялна, леко подреждане, плета бебешко одеало, цъкам една безумна тетрис игра с котки гледам сериал... гледам през ден да правя по една 40-минутна тренировка за бременни и всеки ден 30-минутни разтягания на таза и прасците... при хубаво време на инат и излизам да врътна 3 км из квартала (това ми отнема над час и половина вече)... и мисля да си отделя време за четене на книгите, които имам, че не остана .... като цяло имам доста да оправям и подреждам в нас, но си признавам, че ме мързи.. с нищо подобно не ми се занимава, чак не мога да се позная

Edit: a как избрахте какви биберони да вземете (тези, които са тип залъгалка, не за шише)
На мен ми излизаха все клипчета в тик ток за бибероните на бибс и взех от тях, взех и други де, но явно ще трябва да взема още понеже не знам какво съм гледала явно от вълнение съм взела за 6+ месеца 😃 и сега дефакто имам 2 на бибс само

# 192
  • София
Аз от тази седмица съм в болничен, но като цяло силите ми стигат до това да пусна пералня, миялна и робота прахосмукачка. После - леглото. Че даже и обяд не можах да си направя, намазах филия с масло и това беше.
На имам план
Да оправя гардероба и да разчистя ненужните дрехи
Да оправя някои шкафове в кухнята
Да прочета колкото се може повече бебешки книги
Да гледам видеа д първи грижи.

Хубаво е, че от работата ми звънят всеки ден и се чувствам полезна.

# 193
Rising може ли да споделиш какви са тренировките и разтяганията на таза? Хем искам да правя нещо такова, хем докато сменя чаршафите и ми натежава стомаха и не смея, гледам на разходка да излизам из квартала, аз си мислех, че много дълго съм работила (до 7 мес. И половина) но явно и вие до последно, та понеже излязох преди месец болнични и тези неща с гардероба, ремонта и подготовката на нашата ги посвърших и като в лошо времето и явно ми се увижда времето

# 194
Тренировките и разтяганията са от програмата Мама ще съм, купих си я в момента, в който ми казаха, че вече мога да правя тренировки.

Разтяганията и упражненията за тазовото дъно се припокриват с тези: https://www.youtube.com/watch?v=2dXq4KaGLOI

Тренировките ми идват в повече понякога (онзи ден бяха с 2 тежести от по 2.5 кг), но след тях се чувствам добре. Правя ги само на инат, но реално освен че се измарям и паузирам да почивам, не ме боли кръста все още. А и съм свикнала да тренирам и да се движа и не се чувствам добре като си седя на дупето. Пък и искам да се изморя физически, за да мога поне малко да дремна през нощта.

Аз реших да работя по последно, позволиха ми да съм от вкъщи и от декември почти за нищо не ме търсят. Буквално отварям лаптопа, за да пиша тук и да гледам разни бебешки неща в различните онлайн магазини...

Общи условия

Активация на акаунт