Февруарски снежинки 2026 - Тема 3 ❄️ 🍼

• 8 581
  • 400
  •   4
Отговори
# 360
  • София
Не съм чувала за такова нещо като момчетата да се пренасят. Мисля, че е някакъв мит.
При мен се появиха отново кетони, но вече и белтък в урината. Започнах да си мисля за някаква прееклампсия, но кръвното е стабилно и почвам да се наливам с по 2 литра вода. Трябва да избутам до средата на февруари, но ми се вижда супер далече.

# 361
Извинете, имам въпрос по-скоро към раждалите вече жени тук. От няколко часа съм с болки в кръста и корема ниско и както знаете повечето след 2 седмици имам дата за секцио. Но не знам ако ида сега на болница дали ще ме проверяват за разкритие.. тъй като съм чувала, че прегледа за разкритие боли доста и съм се наплашила... ее дали боли толкова много?

# 362
Дежурния, който ме приемаше с изтекли води, когато раждах дъщеря ми, ме провери за разкритие и не беше приятно, но сега пък два пъти моят лекар ме е проверявал - в 33 и сега в 38 г.с. и нищо не усетих. Според мен има разлика лекаря как ще подходи, дали умее да проверява без да те изправя на нокти.

Извинете, имам въпрос по-скоро към раждалите вече жени тук. От няколко часа съм с болки в кръста и корема ниско и както знаете повечето след 2 седмици имам дата за секцио. Но не знам ако ида сега на болница дали ще ме проверяват за разкритие.. тъй като съм чувала, че прегледа за разкритие боли доста и съм се наплашила... ее дали боли толкова много?

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 16:34 от SilviK

# 363
Аз бях снощи така почти цяла вечер с болки в кръста и корема. На косъм бях да отида до болницата, но ми поотмина и се отказах иначе доста се уплаших честно казано иска ми се да си изчака датата и да не е по-рано, но каквото е писано това ще стане в крайна сметка

# 364
Здравейте, на 16.01 след спешно секцио и отлепена плацента се роди и нашето момче, в 35+4г.с , тежащо 2,550кг. 🩵😇 Терминът ми беше за 16.02 , но господинът е имал други планове.

Честито! Да бъде жив и здрав вашият момък! Hug Бързо възстановяване!

# 365
Стискам палци всичко да е наред при теб, успешно и безпроблемно!
И аз съм с термин 1 февруари ,с момче, не искам да преносвам ,че бая едричък ще стане - на 7  януари го измериха 3,400 ( дано наистина не са много точни машините с тези измервания).

Честито и от мен!

Аз все още съм в очакване и все си мислех, че ще е по-рано, но явно ще откарам до термин - 1.02.
Петък бях на преглед, високо кръвно, хапчета изписаха и утре съм на контролен преглед, при който ще се разбере дали ще ме приемат в болницата да го лекуват там.. вкъщи засега е добре, вече е около и под 120. Да видим..
Увита и пъпна връв около врата един път, уж всичко е Ок там. Но събота и неделя беше доста заспал, дали защото и аз постоянно спях заради хапчетата за кръвно.. абе има за какво да се притеснявам.
лекарят ми излиза в отпуск другата седмица, той си е в отпуск през 2-3 седмици максимум, така че може и да не родя при него.
Дъщеря си родих 3 дена преди термин.
А свекърва ми казва, че момчетата се пренасяли.. такова нещо не бях чувала досега. Имам приятелка с три момчета, родени 3 седмици преди термин и тримата. Чували ли сте нещо такова?
Иначе съм доста емоционална последно време и плача от нищото.
Стискам палци всички да имаме леки раждания и здрави бебета!

# 366
  • 🌊
Честито на всички❤️
Това за пренасянето съм го чувала, но поне в моя кръг от познати не е валидно - масово момченцата се появиха седмица-две преди термин, а момиченцата трябваше да ги предизвикват.

Утре ми е последния преглед при АГ, след това седмица тишина и големия ден.

Забравих за прегледа за разкритие. Досега съм имала няколко и бих ги описала като по-гадни от вземането на цитонамазка. Първия си мислех, че ще е нещо подобно и бях неприятно изненадата, после цял ден имах тръпнене. За втория знаех какво е, неприятно е, но трае минута

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 14:12 от Чебурашка

# 367
И моят момък върви напред.. 3300 казаха в петък. Аз дъщеря си родих толкова килограми. Simple Smile)

Стискам палци всичко да е наред при теб, успешно и безпроблемно!
И аз съм с термин 1 февруари ,с момче, не искам да преносвам ,че бая едричък ще стане - на 7  януари го измериха 3,400 ( дано наистина не са много точни машините с тези измервания).

Честито и от мен!

Аз все още съм в очакване и все си мислех, че ще е по-рано, но явно ще откарам до термин - 1.02.
Петък бях на преглед, високо кръвно, хапчета изписаха и утре съм на контролен преглед, при който ще се разбере дали ще ме приемат в болницата да го лекуват там.. вкъщи засега е добре, вече е около и под 120. Да видим..
Увита и пъпна връв около врата един път, уж всичко е Ок там. Но събота и неделя беше доста заспал, дали защото и аз постоянно спях заради хапчетата за кръвно.. абе има за какво да се притеснявам.
лекарят ми излиза в отпуск другата седмица, той си е в отпуск през 2-3 седмици максимум, така че може и да не родя при него.
Дъщеря си родих 3 дена преди термин.
А свекърва ми казва, че момчетата се пренасяли.. такова нещо не бях чувала досега. Имам приятелка с три момчета, родени 3 седмици преди термин и тримата. Чували ли сте нещо такова?
Иначе съм доста емоционална последно време и плача от нищото.
Стискам палци всички да имаме леки раждания и здрави бебета!

# 368
  • София
Да са живи и здрави чисто новите човечета! Предлагам да ги запишем на заглавната страница на темата, за да знаем после кое точно на колко дни и седмици е (предвид възможни въпроси за кърмене, колики, наддаване и т.н.) Simple Smile

BeLadylike, сиптомите на абрупцио на плацентата обикновено са остра болка ниско долу, придружена с кървене с кръвотечение с ярка кръв, което може да не е обилно. Най-честата причина е поддържане на високо кръвно.

SilviK, няма научно установена връзка между пола на бебето и продължителността на бременността.

Iliyanaah, ще ти направят такъв преглед, да. Не бих казала, че боли, по-скоро е леко неприятно усещане, подобно на взимането на цитонамазка (шийката на матката е богата на нервни окончания). Но зависи и от опита и старателността на преглеждащия. Жените, които аз съм туширала не са се оплаквали и то в хода на раждането Simple Smile

# 369
Честито на родилите мамчета! Да са живи и здрави бебенцата ви! Бързо възстановяване на вас! Бъдете щастливи с порасналите си семейства!

# 370
Ariel26, честито и на теб! Да е жив и здрав момъкът, да се гледате, да се обичате и бързо възстановяване на теб!

AllegraA, с удоволствие ще запиша бебчетата на заглавната страница, но не съм сигурна, че разбирам какво да впиша - дата на раждане и кг ли?

Едит: вие от къде взехте боди без ръкавки и чаршафки с ластик за легло тип next to me? Преди малко бях в Raya Toys, с хиляда зора избрах комплект за изписване, за чаршафите и бодито не се ориентирах, писна ми да чакам някой да ме консултира и взех само комплекта Grinning

Взела съм от 5 части - панталонче, жилетка, шапка, ръкавички и лигавник. Иска ми се и едно боди да има под жилетката, че сякаш са твърде тънки, но намирам само с дълъг ръкав

# 371
  • София
Не съм виждало боди без ръкави, най-много с късо ръкавче, но не и с презрамки. Иначе съм купила няколко комплекта за леглото, като гледах размерите на леглото и това на комплектите.

Последна редакция: пн, 19 яну 2026, 17:32 от Yellow_girl

# 372
От уайкики взех боди без ръкави

Ariel26, честито и на теб! Да е жив и здрав момъкът, да се гледате, да се обичате и бързо възстановяване на теб!

AllegraA, с удоволствие ще запиша бебчетата на заглавната страница, но не съм сигурна, че разбирам какво да впиша - дата на раждане и кг ли?

Едит: вие от къде взехте боди без ръкавки и чаршафки с ластик за легло тип next to me? Преди малко бях в Raya Toys, с хиляда зора избрах комплект за изписване, за чаршафите и бодито не се ориентирах, писна ми да чакам някой да ме консултира и взех само комплекта Grinning

Взела съм от 5 части - панталонче, жилетка, шапка, ръкавички и лигавник. Иска ми се и едно боди да има под жилетката, че сякаш са твърде тънки, но намирам само с дълъг ръкав

# 373

Спално бельо взех от Angel baby, Cotton Hug и Вис Виталис, много зависи какви размери е next2me, някои са много специфични. Моето next2me е SnuzPod и във вис виталис продават точно за тях комплекти.
За боди може да погледнеш в About You на next. Със сигурност трябва да има бодита с къс, аз взех комплект от 5 бели или нещо такова. Иначе съм виждала и такива с тънки презрамки там.

# 374
Момичета, минах тонове и преглед при АГ, всичко е наред. Запознах се с една готина мацка с термин ден преди моя, но ще е секцио, следващ преглед и тонове на 28.01. Уговорих се с акушерката за раждането и така.

Общи условия

Активация на акаунт