По принцип съм енергичен човек, общителен, креативен, но последните няколко месеца се чувствам “смазана” - работа, ангажименти, личен план, гонене на срокове. Сякаш изгубих искрата и все по-малко ми се общува с хора. Предпочитам вечер да релаксирам, редя пъзели, отколкото да говоря с някой за неща, които се “дъвчат” постоянно. Работата ми е свързана с постоянен контакт с хора и го отдавам на това. И на събралата се умора.
Сега покрай празниците - подаръци, събирания, цялата “дандания”, това също ми носи много стрес. Не ме разбирайте погрешно, вълнувам се, но самата подготовка си е направо изтощителна.
Преди време си правих “детокс” дни - без телефони, без социални мрежи, без излишни приказки с хора, само време за мен - хоби, книжка, разходка, филми. Но пак поради недостиг/неправилно разпределяне на задачите стана невъзможно. И сега покрай почивните дни имам нужда да се затворя вкъщи, да правя неща за себе си, без да е нужно да мисля за странични неща, разбирайте “да оставя света навън”.
Вие как отпочивате, как отделяте време за себе си (ама наистина само за вас) в този динамичен свят? Как се презареждате?