Как отпочивате?

• 2 675
  • 41
  •   1
Отговори
Завъртя ми се тази тема покрай наближаващите празници.
По принцип съм енергичен човек, общителен, креативен, но последните няколко месеца се чувствам “смазана” - работа, ангажименти, личен план, гонене на срокове. Сякаш изгубих искрата и все по-малко ми се общува с хора. Предпочитам вечер да релаксирам, редя пъзели, отколкото да говоря с някой за неща, които се “дъвчат” постоянно. Работата ми е свързана с постоянен контакт с хора и го отдавам на това. И на събралата се умора.
Сега покрай празниците - подаръци, събирания, цялата “дандания”, това също ми носи много стрес. Не ме разбирайте погрешно, вълнувам се, но самата подготовка си е направо изтощителна.
Преди време си правих “детокс” дни - без телефони, без социални мрежи, без излишни приказки с хора, само време за мен - хоби, книжка, разходка, филми. Но пак поради недостиг/неправилно разпределяне на задачите стана невъзможно. И сега покрай почивните дни имам нужда да се затворя вкъщи, да правя неща за себе си, без да е нужно да мисля за странични неща, разбирайте “да оставя света навън”.
Вие как отпочивате, как отделяте време за себе си (ама наистина само за вас) в този динамичен свят? Как се презареждате?

# 1
Най-много ме отпускат филмите и сериалите. Обожавам да си правя 4-5-часови маратони.

# 2
  • По света и у нас
Аз си пускам подкасти от ютюб или подреждам разни неща у нас или излизам на разходка или спя.

# 3
  • София
Разхождам се, плувам и слушам подкасти. И аз редя пъзели.

# 4
  • Бургас
Искрено и благородно Ви завиждам за възможността да си почивате... да гледате сериали и да се разхождате спокойно.
 Ние сме с малък юнак на 2 години и 10 месеца и дори не смеем да си помислим за подобен тип почивки Simple Smile

# 5
  • София
С какво пречи детето?

# 6
  • София
Търкалям се в леглото до към 10, пия кафе, разхождам се... Имам предимството да мога да оставам сама и да правя каквото желая.

# 7
Зависи от деня и момента, но при всички положения ми е важно да съм наспана. Просто не функционирам добре, ако не съм се наспала и използвам всеки сгОден случай да си поспя.

# 8
Преди успявах да си почина истински като оставах сама със себе си, без хора, телефони, задачи. Презареждащо е, оставаш с мислите си. Не ми се е случвало отдавна и усещам също, че изпушвам.

# 9
  • Варна
Спя до късно, почивам си, гледам филми, чета много книги, редя пъзели.

# 10
  • София/Севлиево
Спя Simple Smile Също понякога си правя домашно спа ,или чета нещо интересно.Играя с децата настолни игри (особено с 4-ри годишният,оказа се голям фен).

# 11
Спя до късно, излежавам се до още по-късно, готвя вкусна храна, пийвам чаша вино с нея, гледам филми, чета книга и избягвам стреса по всякакъв начин.

# 12
  • Варна
С хобита - зиме пъзели, през лятото карам мотор. Обичам да изляза на дълго, лежерно кафе с приятелка, да почета книжка, да позяпам филм и да дремна по обяд.

# 13
Пия кафе до десет в леглото, после тичам, после готвя. Вечер театър.
През лятото басейн или разходка на Витоша.

# 14
Да отида на фитнес и после на СПА. В това се изразява моето време за себе си + филмов маратон и книга също. Мечтая да отида на йога ритрийт и си мисля, че ако го направя ще се почувствам преродена /не е нещо невъзможно, просто не ми се е отдала възможност все още : ) /

Общи условия

Активация на акаунт