Как отпочивате?

• 2 690
  • 41
  •   1
Отговори
# 15
Мен лично много ме зарежда готвенето. Обичам да готвя за семейството и си почивам така. Любимата пък, дай ѝ да се излежава и да чете някоя книжка.

# 16
Създала съм си през годините ежедневна приятна рутина и в зависимост от времето и графика, всеки ден гледам да си я спазвам. Иначе не ми е спокоен деня и ми става хаотично.
Задължително сутрешно за разсънване няколко кафета, докато чета мейли, социални мрежи, бг-мама. Това насаме. Задължително. Последните години работата ми беше с много приятно работно време.
Така че – задължително наспиване до късно и естествено събуждане. Всякакви аларми, музики и тем подобни сутрешни нарочни събуждания ги избягвам. Освен, ако не е от любимия, всичко друго се игнорира.
Имам програма от упражнения, които правя задължително и в зависимост от графика за деня, действам след кафетата през ден или по-късно през деня.
Това ми е базата за умствен дзен.
От там насетне – почивам като ходя дълго в парка пеша – там мозъкът чисти и мисли адекватно.
Слушалки и приятна за мен музика.
Срещи за по кафета или късни обяди с приятели/приятелки. Правим си клю-клю обяди и кафета с дъщеря ми, когато е тук.
Вечерни релаксове със свещи, приятна музика и чаша вино, разговори с любимия мъж.
Гледане на сериали.
Кино, театър, ходене по магазини, молове, ресторанти и въобще всякакви публични места лично за мен не са почивка и след 1 час започват да ме натоварват, да ми става досадно и изнервено.
//
Намери си начин да се отделяш от всички и всичко сама за по 1 час на ден. Само за теб – да си оставаш сама с главата. Дали ще е ставане преди всички останали по-рано или вечер късно като са легнали, ти си прецени. Какво ще правиш през този час, ти ще си прецениш – като искаш само ще блееш и гледаш в точка, пиеш кафе, чай, четеш, спорт или каквото ти харесва, но личното време дава силен заряд.

# 17
За йога ретрийт и аз мечтая.

# 18
  • Обран бостан ;)
В планината, къща за гости или малък семеен хотел. Без телефон, без телевизия, без интернет.

# 19
С активна почивка си почивам Sweat Smile
Може да готвя, меся много...
Може да садя, пресаждам, плевя- изобщо да дам вимание на растенията си.
МОже да е разходка с кучо - по-малко или по-интензивна...
Рядко ми се случва да чета през деня, само на ол инклузив , или в мамина/ свекървина къща .
Най-важното е да съм със себе си, да мога да мълча и да се отпусна.

И аз мечтая за ритрийт.

# 20
  • София
Аз си почивам като не правя нищо Grinning Под нищо, имам предвид да нямам някакви активни ангажименти през деня и всичко да е по желание - ако искам да чистя, чистя, ако искам да лежа и да гледам в тавана - да го правя Simple Smile Един такъв уикенд в месеца ми е достатъчен да ме зареди хубаво. Иначе, всеки ден гледам да правя нещо, което ме успокоява и зарежда позитивно - дали ще гледам филм/ сериал/ подкаст, дали ще изляза на разходка или просто ще сляза 2 спирки преди моята и ще повървя пеш, ще почета или ще изляза с приятели, няма особено значение. Наскоро ходих на далечно пътуване и за първи път от много години се откъснах съвсем от всичко - от работа, проблеми, битовизми и много ме зареди. Планирам, живот и здраве, всяка година да си подарявам нещо подобно (дори и не толкова дълго и далечно), на което активно да се откъсвам дори и за няколко дни от ежедневните неща и да се наслаждавам на различната обстановка.

# 21
Общувам с минимален брой хора. Буквално. Само най-близките.

Разтоварвам се психически като рисувам и творя разни други нещица най-различни.

Почивам си физически като си лежа на дивана и гледам сериали. В компанията на кучето и котката - задължително!

Но докато се добера до тези занимания често преди това трябва да свърша куп домакински задължения. Най-приятно ми е, когато ММ реши да сготви вместо мен и така да имам повече време за себе си. Laughing

# 22
Истинска почивка за мен означава да няма никой вкъщи и да се наспя достатъчно.
Което за жалост от много години не ми се случва. Все с аларма ставам и ме чакат 1000 неща да свърша по най-бързия начин.

# 23
  • Сан Франциско
Таекуондо…късно вечер. Така са направени класовете, че родителите имат време да си сложат децата да спят и да имат време да тренират. Премятане, ритане, чупене и крясъци - това ми е отпочиването и намаляването на стреса - гарантирано проверено. В края на деня едва мърдам - работа, дете, съпруг, ежедневие, ама веднъж стигна ли до доджанг - взимам си “втори въздух,” както казват тук. А и отборът ми и инструкторите са страхотни.

Иначе чета, колкото повече - толкова повече.

# 24
През почивните дни задължително се наспивам. Също обичам да редя пъзели, да решавам судоку и да плувам.

# 25
  • Ю Ес ъф Ей
Чета bg-mamma.

# 26
Обичам да се излежавам с кафе и книжка в леглото, когато всички са на работа.

# 27
Искрено и благородно Ви завиждам за възможността да си почивате... да гледате сериали и да се разхождате спокойно.
 Ние сме с малък юнак на 2 години и 10 месеца и дори не смеем да си помислим за подобен тип почивки Simple Smile

Няма да се плашиш..ще мине и това, няма да е все така. Ще порастне детето, ще стане самостоятелно, тинейджър после, който не излиза от стаята си...и ще можеш да почиваш качествено Hug

По темата - често почивам баш като на снимката горе над заглавието Joy

# 28
И аз отпочивам с нищоправене. Не разбирам смисъла на активната почивка с уговорки, ангажименти и задачи. Почивка за мен е почивка на организма, а не пауза от работата на плата и замяната ù с работа без заплащане.

# 29
Психически си почивам най-добре докато пътувам. Обичам да си мисля за мои си неща и никой да не ми говори. Посещението на непознати за мен места също много ме зарежда.

Общи условия

Активация на акаунт