Как отпочивате?

• 2 680
  • 41
  •   1
Отговори
# 30
Да, има разлика- почивка на тялото Vs. почивка на ума , макар да не е трудно, и някои да търсят двете заедно.

# 31
Хоризонтално с нещо разтоварващо като четиво. На тишина.
Тук, в във форума също ми част от почивката.

# 32
Заредена съм с десетина книги от библиотеката, някои с по около 900 страници. Ако се чудите кой шемет пише такива тлъсти книги - Робърт Галбрейт (а кой се крие зад този псевдоним няма да кажа Stuck Out Tongue Winking Eye )

# 33
Аз работя с хора. По цял ден на крак, 5 дни в седмицата. Когато почивам, не искам да виждам никого, не искам да говоря с никого.
Почивам си най-добре като съм сама вкъщи. Понякога просто блея в една точка. Обичам да готвя, но не когато трябва, а когато аз си реша и каквото аз си реша. Гледам си любими филми, слушам музика, чета бг-мамма, планирам си зеленчуковата градинка. Лятото, пък, съм по цял ден в градината си - хем се движа, хем си проветрявам мозъка. За мен това е най-добрата терапия.
Мъжът ми, да е жив и здрав, си ме знае и му е ясно, че имам нужда от време сама, и винаги се старае да ми осигури такова. Даже, като бяха малки децата, всяка събота и/или неделя ги изкарваше я на разходка, я на воден парк, че да мога да си постоя самичка вкъщи и да си презаредя батериите.
Някой пита по-нагоре с какво пречели децата. Не пречат, но не можеш да се отпуснеш покрай тях.

# 34
  • София
Аз като преподавах интензивно, имах нужда от повече време да си седя сама на тишина. Сега, тъй като в повечето време седя на работа и блея, имам нужда от разходки и срещи с хора.

# 35
Да ти кажа не си сама. Това чувство е повсеместно. На работа всеки ден колеги споделят.
При нас от септември досега направо сме изцедени,  а  не е минал още първия срок(в училище работя).
По принцип съм човек, който не е особено енергичен, на моменти съм.
Обожавам Коледа, но вече от две,три години не натоварва цялата галимация около празника.
Чувствам се уморена и изтощена.
Януари ще е още по-зле. И вече  намразих тези месеци.
Много ни е забързан живота. Това е истината.
Аз си почивам с книги, тренировки и йога, гледане на сериали и пътешествия, ходене на спа. Това са нещата, които ме зареждат и които обичам.
Социалните контакти ми дойдоха напоследък много. Обичам сама да седя, интроверт съм.
Цял ден сред деца и учители, глъчка, задачи, всякакви настроения(учителите не са лесни хора за работа ) имам нужда от усамотение и тишина.
Всичките ми колеги споделят, че като се приберат искат да не говорят и да не им се говори, а да седят в тишина. Разбираемо като за учители.
Напоследък и телефона ме натоварва още повече. Стигам до извода в последно време, че седенето и леженето ме изтощават повече.
Затова дори и да ме мързи ставам и тренирам, правя йога и после съм супер.
Трудът ми е интелектуален и творчески.
И физическата активност след работа не кара да се чувства добре.
Трябва да включа разходки повече, но все не остава време.
Пътуването е моят начин да се заредят и наистина на път се чувствам най-добре.
Междудругото хем усещам нужда от повече контакти, нова среда, различни хора,хем понякога работния ден и ежедневието там с ами достатъчни.
Аз съм човек, който има нужда да е сам, държи много на личното си време. Компромиси с това не правя.
Вече започнах и да отбивам контактите и хората, които ме натоварват.
Обичам да готвя, да правя сладкиши, да пиша, да чета, да ходя по музеи, дворци, галерии, забележителности.
Също така обичам и домашните разкрасителни ритуали 🙂

# 36
Ако имах възможност, бих си отпочинала добре (но поне 2 пълни дни), оставайки абсолютно сама вкъщи, без никакви задължения, в пълна тишина, освен от някой филм, ако реша да си пусна. В идеалния случай в радиус от около 200 м около мен не трябва да има други хора и битови шумове.

# 37
С разходки, с йога, със спорт, със сериал, намирайки се в тишина, четене на книга, срещи с приятели... Според зависи.
Семейните пътувания, които често си организираме са нещото, което обожавам, особено ако сме и в пълен състав;  супер зареждащи са- динамични, интересни, разнообразни, изпълнени с емоции и преживявания. Доставят ми невороятна емоция, но последното нещо, с което ги свързвам, е "отпочиване". Grinning
За щастие, имам възможността като ме стегне шапката, да си бия камшика за няколко дена далеч от рутината, да се прибера в Бг и да не се съобразявам как, къде и с кого евентуално ще си прекарам времето. Преди празниците изкарах един такъв своеобразен детокс (след като отметнах всичко планирано и неотложно, разбира се)- гледане на филми до ранните часове, "бавни" сутрини, лежерни вечери. Неслучайно се бъзикам, че тези "забягвания" ги приемам като ритриити. Innocent Няколко такива в годината се отразяват повече от прекрасно на вътрешния ми дзен. Grinning

# 38
  • Между гори и планини
Студените месеци - книги, филми и сутрешна разходка с кучето около час и половина сред природата. Това ми е лесно, защото аз живея до поля и гори, просто излизам от нас и съм там.
Топлите месеци - работа в градината или просто стоене под асмата с чаша кафе или розе, съзерцание на цветя, слушане на птици и щурци и отново рано сутрин по хладно поне час разходка. Не гоня работно време, нямам малки деца и аз решавам какво и кога. Има дни в които само чета, гледам филми и спя.

# 39
  • София /Абсурдистан
Хоризонтално с книжка.

# 40
Книжка или филм/сериал.

# 41
Със сън и разходки се разтоварвам.
Затворена в къщи се изнервям. Трябва да изляза сред природата. И градския парк ме разтоварва. На определен интервал от време трябва и да пътувам. Може да е за ден, но да е извън града.

Общи условия

Активация на акаунт