За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 19

• 5 257
  • 262
  •   1
Отговори
# 45
  • вятърничава
Vanilla,
Скрит текст:
гледах го по някой от тв филмовите канали. Сега видях, че го има и в Нетфликс.
https://en.wikipedia.org/wiki/Bride_and_Prejudice
https://www.imdb.com/title/tt0361411/

Сестри за омъжване.

# 46
Любители на Боливуд успяхте ли да се опазите от това?
https://www.youtube.com/shorts/JDZfAy92J8E
Канадският дует Crash Adams+индиската певица Shuba, която прави фрийстайл на 2 езика - хинди и английски.
В моите социалки беше вирусно.

# 47
  • София
Grinning Аз нямам класация. Общо взето в нея бих сложила всичко, което съм успяла да довърша тази година като гледане, което май са три сериала. От които два дори не са от тази година. А мисля, че всички знаете кой за мен е на първо място за 25-та. Blush

Chen Xing Xu цяла седмица го гледам, тримата станаха меме, даже после пресъздаваха сцената. Толкова съм се смяла на всичките им моменти, толкова са сладки.

Tuon, за 30-ти няма нищо, освен ако на някой не му се доядат пак ябълки.

# 48
От изгледаното през тази година най-много харесах The Guest и Thai Cave Rescue, но те не са от 2025. Значи трябва да е Guardians of the Dafeng или  Legend of Zang Hai за китайските и Study Group при корейците.

Tuon, за 30-ти няма нищо, освен ако на някой не му се доядат пак ябълки.
Дано измислят нещо иначе ще трябва да гледам Apple & Onion. Ама за 31 да го измислят.

Мърляв СД
https://x.com/ForeverDaytoy/status/2004924141636620451
Аз този филм така или иначе няма да го гледам.

Снощи/тази сутрин гледах Exit 8 и няма да влезе в класацията ми за най-добри филми на 2025.  Реално е Ninomiya+метро и невероятно предсказуем в опитите си да бъде непредсказуем.

# 49
  • България
Фаворит за годината при мен е Moonlight Mystique.

Последна редакция: нд, 28 дек 2025, 13:26 от МоарейнД (от книгата)

# 50
Тази година съм изгледала около 200 азиатски драми и филми, не всичките са от тази година. Има доста които ми харесаха, така че нямам конкретни фаворити. Не изневерявам на своя стил и предпочитам - криминални и тези със загадки, тези със стратегиите, с наболели житейски проблеми, фантастични, малко с хорър и имаше и такива на романтична тематика, но не много  Wink Май от всякакви различни жанрове Sunglasses стига да ми хареса историята. Не мина и без доста разочарования, от липсата на свестни сценарии, доста глупости и даже откровени детинщини.
Все пак е нещо нормално типично в духа на азиатската двоичност и хармония ☯ Всичко трябва да е в пълен синхрон Smiley

SmileSmileSmileLaughing Днес съвсем случайно попаднах на тези много сладки трот версии на песни на моите кпоп любимци 🕺 🕺

Последна редакция: нд, 28 дек 2025, 15:48 от Danifin1

# 51
# 52
Януари 2 — The Judge Returns
Януари 3 — To My Beloved Thief
Януари 5 — Spring Fever
Януари 16 — Can This Love Be Translated?
Януари 16 — No Tail To Tell
Януари 17 — Undercover Miss Hong
Януари 17 — Positively Yours
Януари 31 — Prescribed Love

https://www.facebook.com/photo/?fbid=900377912578698&set=pcb.1186568733680898

Последна редакция: пн, 29 дек 2025, 07:40 от Danifin1

# 53
  • пустинен пъпеш
От изгледаните докрай тазгодишни сериали повече ми харесаха китайските  Fated Hearts ; Legend of Zang Hai и The Prisoner of Beauty , а от корейските,каквито преобладаващо гледам ,нещо не мога да откроя някой може би забавния Bon Appetit, Your Majesty.Забелязвам и известна промяна в жанровите си предпочитания,на моменти доста отчетливо ме тегли към фентъзи елементи: мигриране от настояще в по-ранна епоха и обратно,включително и озоваване в действия,развиващи се според сценарий на филм или книга.А отношения ,предопределени и свързани с червената нишка на съдбата (доста обичан от азиатците похват) винаги са привличали интереса ми.От фентъзитата засега старателно заобикалям тези с герои демони и божества,но имам изгледани и такива един -два,явно е въпрос на време да си избирам и от тях. Някои сериали останаха недоизгледани предимно заради моментно настроение,а не заради качествата си.
Сериала от 2.01.The Judge Returns с Джи Сунг ще го гледам,също и Positively Yours с Choi Jin Hyuk,още 2-3 от януарските ми се струват интересни.

Последна редакция: пн, 29 дек 2025, 15:24 от rududu

# 54
Виждам, че сте се отдали на ретроспекции и въпреки, че споменаваме горе-долу едни и същи сериали, ще се включа и аз.

Ако трябва да пусна китайски сериал на човек, който никога не е гледал такъв, и искам да избера някой без моменти, на които ще се налага да обяснявам, че просто трябва да се престори, че това е реално, и да гледа без много да се замисля, то сериалът е само един - Coroner's Diary. Много плътно го следва и The Wanted Detective, най-добрият сценарий за мен за тази година, и най-добрите второстепенни герои. Най-после някой се сети, че зрителите не са деца и може да им бъдат показани и по-сложни образи от традиционните "този е лош и ще загуби, а този е добър и ще спечели". Shadow Love е най-великата любовна история за годината (eat them in secret Disappointed Relieved ). Moonlight Mystique въпреки, че има доста недостатъци в сюжета, беше уникално красив, а саундтракът му няма да спра да го слушам в следващите 10 години.

Има и други, които заслужават да се споменат - Fated Hearts, Si Jin, Les Belles. А, и Love in the clouds, има надежда, че китайците ще излязат от вечните клишета и ще започнат да правят добри фентъзита.

За следващата година си пожелавам добра семейна сага (като The rise of Ning), добра комедия (New life begins) и добър "училищен" сериал (In a class of her own).

# 55
Здравейте и от мен! Китайски сериали много не гледам, но корейски редовно. Тази година много се забавлявах с Bon appetit, your majesty и Genie, make your wish. Иначе фаворит ми е определено When life gives you tangerines. Много силна, трогателна драма. Трябва обаче да си любител на корейските мелодрами, защото е предимно това, въпреки че с добър баланс на комедийното.

# 56
  • София
Здравейте, съвсем нова съм и дори не знам как точно да питам:flushed:
В последните месеци се увлякох по китайски историческо-фантастични сериали, изгледала съм Who rules the world, Love between fairy and devil, сега гледам Love like the galaxy.
Чела съм някъде че много от сериалите са по романи. Знаете ли дали има преводи на английски или на български? Можете ли да ме насочите? Hands Pray

# 57
idomeneus  Някои от романите съм ги намирала на английски, не са много обаче, за на български не съм намирала с изключение на някои класики. Търси с тяхното английско име и ако е преведено на английски търсачките ти показват от кой сайт можеш да си ги вземеш.

Да допълня, че руснаците са царе на преводите от китайски. Навремето съм си сваляла доста преведени новели от техни сайтове. Скоро не съм го правила , в интерес на истината, и не мога да кажа със сигурност дали все още свободно може да се свалят такива книги.

Последна редакция: вт, 30 дек 2025, 20:27 от Danifin1

# 58
  • София
idomeneus, много от романите са по-скоро интернет новели и има само фен преводи на английски. За съжаление някои са машинни и се губи много от смисъла. Провери в Novelupdates - там слагат фен преводи.
Можеш да видиш и в wuxiaworld.comако си харесаш нещо. Ако си търсиш книгата на конкретен сериал, най-добре в Reddit виж мненията.

Тук също можеш да си избереш нещо: https://completedlightnovels.com/

Понякога и в wattpad пускат фен преводи, но пак е най-лесно (поне за мен) да се търси през темите на сериалите в Reddit.

Последна редакция: вт, 30 дек 2025, 19:14 от ElzaFB

# 59
  • Русе
idomeneus, EdelV, добре дошли и от мен!
Този път няма да скърцам от недоволство Joy , не знам какво става с настройката ми, но сега работи на китайски обороти. Следя "Shine on me"  и започвам  "The truth within" с Луо Юнси. Защо ми светва лампичката, че последният ще бъде подобен на "Connection"?! Thinking Полицейски детективски разследвания, убийства, наркотици...и търсене кой е кукловода.
"Shine on me" тече толкова лежерно и приятно, че всичките ми антенки са щръкнали в очакване на безумна каша. "Много хубаво никога не е на хубаво!" За сметка на това установих 2 неща : Сон Уейлон е изключително слаб, добре че са дрехите; и неговата "майка" е Императрицата от "Любов като галактика" - хубава китайка ( най-после да го кажа). Stuck Out Tongue Winking Eye
На всички желая приятно посрещане на Новата година!  Бъдете здрави, бъдете щастливи, бъдете успешни, сбъдвайте мечтите си и ги споделяйте тук!

Последна редакция: ср, 31 дек 2025, 09:18 от winona

Общи условия

Активация на акаунт