За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 19

• 7 770
  • 389
  •   1
Отговори
# 15
Какво беше това вчера с "Динамитните целувки"? Развалиха ми с тази последна серия впечатлението от цялото сериалче. Беше като направена серия в час по трудово за 2-ри клас. Няма да казвам повече, за тези които още не са гледали...

# 16
  • Русе
victoria vassileva, запали ми въображението какво са направили с "Целувката". Днес ще го погледна.
Тази сутрин завърших "Отмъщението на Ан" и ще излея в спойлер мнението си. Гледах го главно за да се запозная с артиста в Гл.роля, Cheng Yi.
Скрит текст:
В "Отмъщението" няма никаква романтична нишка ( дори и загатната), има заплетени интриги, където докато разбереш кой е добър, той излиза лош и обратното; кръв се лее на поразия и...най - стъписващото за мен е, че се "прегазват" човешките възможности след сериозни наранявания на съществени места. Например: реже си гърлото и успява да говори и се сбогува с човек до него. Ранен близо до сърцето става и върви на двора...или с коремни рани магически оживяват, а после се бият като за последно.
С една дума: чувствах се като глупачка в 1-ри клас, която още вярва в Дядо Мраз. Така че "Целувката" ще ми повдигне самочувствието и ще мина във 2-ри клас. Вики, респект към теб! Твоите коментари винаги са ми харесвали!
Допълвам:
на 29.12 започва и съвременен сериал с Луо Юнси "The truth within".

# 17

Тази сутрин завърших "Отмъщението на Ан" и ще излея в спойлер мнението си. Гледах го главно за да се запозная с артиста в Гл.роля, Cheng Yi.
Скрит текст:
В "Отмъщението" няма никаква романтична нишка ( дори и загатната), има заплетени интриги, където докато разбереш кой е добър, той излиза лош и обратното; кръв се лее на поразия и...най - стъписващото за мен е, че се "прегазват" човешките възможности след сериозни наранявания на съществени места. Например: реже си гърлото и успява да говори и се сбогува с човек до него. Ранен близо до сърцето става и върви на двора...или с коремни рани магически оживяват, а после се бият като за последно.
С една дума: чувствах се като глупачка в 1-ри клас
На мен ми хареса. Абстрахираме се обаче от куп недомислици и фантасмагарии, но всички си знаем, че китайците не могат без тях Wink, и остава истинския смисъл. Този тип драми са повече за стратегическото мислене и различните тактики за достигане на определена цел и определено не са за тези, които търсят просто да се разтоварят.

# 18
  • пак на Рив Гош
С малко закъснение и от мен, честита Коледа!
Много щастие и светлина в домовете ви! Hug

Надявам се да сте слушали и под Christmas Tree...
https://www.instagram.com/p/DSqrSjaj8n_/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==

... да сте намерили много подаръци от оппа Коледа:
https://www.instagram.com/p/DShUCfbARnW/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==

https://www.youtube.com/watch?v=1x8fZ-OzQmQ
Не е коледно, но е малко, сладко и красиво ...чакам еднорози. Simple Smile
Като гледам заглавните и крайните надписи, еднорозите ще са налице. От вчера насам, вече съм на 8ми епизод.

Тези дни довършвах:
- Love on the Turquoise Land - дадох му 8.5* (високо за китайски сериал), защото ми беше интересен и с добре написани герои, независимо от недомислиците в сюжета, няколкото излишни епизода и абсолютната фантасмагория в последните 2-3, без да забравяме
Скрит текст:
вездесъщата комбинация от нещо като кома, амнезия, пълна отдаденост от страна на помнещата страна и раздяла, докато стигнем отново до еднорозите
. Май си оставят вратичка за втори сезон, но не съм сигурна, че бих искала да го гледам. След всичко това, готова съм да гледам Chen Xing Xu отново в републиканска униформа от другия петък нататък.

- Dynamite Kiss - 7* (ниско за корейски сериал). Преди няколко дни казвах, че е най-готиният ром-ком, който съм гледала от Love is For Suckers насам. За съжаление, след последните 2-3 епизода, се налага да си преразгледам мнението. Не знам какво им беше станало на сценаристите, но успяха напълно да оплескат нещата. Сериалът си вървеше много добре,  въпреки включените в сюжета някои от стожерите на всеки себеуважаващ се офис-сериал (задкулисни интриги, борби за власт и т.н.). Обаче, когато се почувставаха задължени да добавят и
Скрит текст:
вездесъщата комбинация от кома, амнезия, пълна отдаденост от страна на помнещата страна и раздяла, докато стигнем отново до еднорозите
, удоволствието ми от сериала пое стремително надолу.
Мисля, че долната картинка го описва напълно:
Скрит текст:
Май финалните надписи бяха много по-приятни и интересни от почти целия последен епизод.

Довечера ще наваксвам с Love Me, Nice to Not Meet You и третия сезон на Taxi Driver, докато си освободя време да хвърля едно око и на Cashero и Джуно.

# 19
  • София
Честита Коледа на всички! Да сте живи и здрави и да имате време за всичко, та чак да ви остава и за сериали! (A на мен за любимата ми бой група)

Докато ви намеря в новата тема...една седмица се дивях на китайските туристи в Париж - имам чувството, че са им дали да напуснат Китай само ако са над 180 високи, евентуално минимум 185. Grinning И едни красиви - почнах да се чудя дали не хващам някоя звезда на почивка. Но нали не ги разпознавам....

Последна редакция: пт, 26 дек 2025, 17:47 от ElzaFB

# 20
  • пустинен пъпеш

Здраве,късмет и множество увлекателни сериали!
И аз гледам Shine on Me, даже се замислям да погледна малко от Everlasting Longing, за да видя главния с дълга коса(перука) и в одежди на кралски генерал.

Последна редакция: пт, 26 дек 2025, 19:17 от rududu

# 21
Not exactly a fantasy map of Korea but when you translate these place names into meaning in English, then it becomes like this.

# 22
  • гр. София
Честита Коледа!
Имам въпрос за новия сериал, където Chen Xing Xu отново е  в републиканска униформа. Как се казва сериала, може ли повече информация Simple Smile

# 23
  • пак на Рив Гош
Not exactly a fantasy map of Korea but when you translate these place names into meaning in English, then it becomes like this.
Тъкмо тези дни гледах едно видео, където обясняваха различните региони на Корея, и преведоха името на Сеул като "Столицата" и района около Деджон (ако не ме лъже паметта), като "голямо поле".
https://youtu.be/OdiqA1AFK30?si=FxGNH5BHJE9QKPOJ

OliaT, сериалът е Ga Xi. Това му е трейлърът:

Беше обявен за 31ви декември, но в МДЛ няма дата.

# 24
  • гр. София
Благодаря, гледах филмографията, но нещо не се ориентирах кой ще е филма.
Ще го гледам, все ще започне Simple Smile

# 25
Честита Коледа и от мен! Flowers Evergreen Tree

Гледам някакви глупости, които стават само за запълване на времето, даже няма да ги споменавам. Малко им се сърдя на китайците, вярно, че техните празници започват след повече от месец, но имат толкова много фенове извън Китай, трябваше и за нас да помислят. Оставиха ни без хубава любовна история точно за Коледа. За сметка на това непосредствено преди Нова Година започват толкова много, че не знам кой по-напред ще гледам.

# 26
  • гр. София
Unicorn, би ли споделила кои сериали се очакват? Simple Smile

# 27
Честито Рождество!:christmas_tree:

Вижте това видео убеждава колко е добре да са повече годините:

https://www.youtube.com/shorts/79lU5B5A7IE

# 28
  • Русе
Unicorn, би ли споделила кои сериали се очакват? Simple Smile
Споделям проверени имена:
27.12.  "The Unclouded soul" - с Хоу Минхао
29.12   "Glory" - Chen Du Ling, Xin Yun Lai
29.12   ""The truth within" - с Luo YunXi
"The legend of Rosy Clouds" - беше обявен за 29.12. , но го няма в МДЛ

# 29
Уйни, сигурна ли си Sunglasses май си го пропуснала Smiley

Тук почти всички ,които можете да гледате тези дни https://mydramalist.com/episode-calendar
Да ви подсетя за някои стари драми Wink

Последна редакция: сб, 27 дек 2025, 09:57 от Danifin1

Общи условия

Активация на акаунт