За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 19

• 7 836
  • 394
  •   1
Отговори
# 30
  • гр. София
Благодаря! Ще ги разгледам Simple Smile

А относно поста на Prinx, определено възрастта има значение, някои могат да изглеждат като излезли от детската градина и въобще не могат да се впишат в ролята си Simple Smile

# 31
и от мен

Гледах Virus
Не е зомби вирус,а любовен. Така поне пишеше в резюмето - любовен вирус се разпространява в Сеул и ако не се влюбиш  до 5 дни и умираш. Звучи интересно, но е с участието на Bae Doo Na, което трябваше да ми просветне,че няма да е стандартен ром-ком. Имаше много добри коментари и се подведох, а сега се чудя „Нещо не е наред с мен? Защо не харесвам този филм толкова, колкото другите?" Аз дори не го харесах.
Не го препоръчвам.

П.П
Гледах клипчето на Prinx и се сетих,че скоро гледах къде се е катерил Yi Bo
https://x.com/CnYibo/status/2004792767265079314

# 32
Познай драмата ThinkingThinkingThinkingThinkingThinking

Вашите предположения? Sunglasses
Който е на гости и се чуди какво да прави се занимава с такива глупости JoyStuck Out Tongue Winking Eye

# 33
Елза, скоро не си ми казвала,че ми липсва душа Smiling Imp
Скрит текст:

# 34
  • София
Joy Tuon, това е, защото ти имаш повече душа от родителите ни и Сяо Джан. Но можеше сега да ми спестиш слабото ми място, което са китйските мъжки талии. Можеше, нали? Но ти не го направи!

Аз сериали не гледам тези седмици, но затова пък китайските ми любимци са решили, че трябва да ме уморят от снимки, фотосесии и участия.
Чакам си кротко да оцелея след този уикенд, за да ме доубие Сяо Джан на новогодишния концерт и фотосесията за Elle.

От клипчето на Prinx само за Ибо не съм съгласна аз - харесва ми на външен вид повече като е бил на около 20, сега не ми харесва. Другите обаче изглеждат много добре и възмъжали в лице.

# 35
# 36
Но можеше сега да ми спестиш слабото ми място, което са китйските мъжки талии. Можеше, нали? Но ти не го направи!
Можеше, но не исках 🤣
Дори се постарах да намеря достатъчно добра снимка🤣
Трябва да бъдеш силна, защото тези високи китайци не са шега. Почвай по една ябълка на ден, защото държи лекаря далеч от теб.🍎

И Бо има цялата ми любов, защото практикуваме един и същ спорт, а той го прави на невероятно красиви места. Реално харесвам всичко което ми хареса независимо от годините🦄

Цитат
Чакам си кротко да оцелея след този уикенд, за да ме доубие Сяо Джан на новогодишния концерт
Не,не, трябва да оцелееш до китайската нова година (вторник, 17 февруари 2026 г. – вторник, 3 март 2026 г., проверих),защото това са 8 нови песни. Осем.

# 37
  • София

Можеше, но не исках 🤣
Дори се постарах да намеря достатъчно добра снимка🤣
Трябва да бъдеш силна, защото тези високи китайци не са шега. Почвай по една ябълка на ден, защото държи лекаря далеч от теб.🍎

Не,не, трябва да оцелееш до китайската нова година (вторник, 17 февруари 2026 г. – вторник, 3 март 2026 г., проверих),защото това са 8 нови песни. Осем.
Любимата ми ябълка не е свободна, иначе да почвам.
Само да ти кажа, че не ставаше въпрос за китайската нова година, а за стандартната. И по-специално, за 29-ти този месец.

# 38
Ама гледай да оживееш до КНГ, а след това каквото - толкова - зомби еднорози и черно-бели дъги.

За 30.12 има ли нещо?

# 39
  • България
С голяма мъка избутах Gone with the Rain

Трябваше да ми хареса, но започнаха с една двойка, завършиха с две.
Такива неща се случват в реалноста, но в сериалите предпочитам нещата между двамата да се развиват по Роциния начин, розово и еднорози.
Дълг, обстоятелства и т.н. да оставим за тоя свят.
Не че Тя ми допадаше, нито пък скритите ѝ отношения с бившия главен.
И новият главен не ми беше любимец. Актьорът беше, някога. Едва го познах, по очите, характерни мимики и името му в списъка с участващи актьори. Напълнял, наедрял, остарял, той е пърият от харесваните от мен китайски актьри, който прескочи 40 години. И потвърди извода ми, че след 40 мъжете актьори не са ми интересни.
При жените не е така.
Ще видим какво ще стане с корейския ми незаменим пръв Lee Soo Hyuk.

# 40
  • гр. София
А кога се очаква сериалът с него?

# 41
  • вятърничава
... но в сериалите предпочитам нещата между двамата да се развиват по Роциния начин, розово и еднорози.
По роцирозиеднорозиния начин JoyJoy И аз така предпочитам.
Тази Коледа се нагледах на Джейн Остин филми. "Ема" с Аня Тейлър-Джой от 2020г, не бях го гледала. "Разум и чувства" с Ема Томпсън и Хю Гранд. Но, черешката на тортата бе версия на "Гордост и предразсъдъци" в леко боливудски стил под името "Невести и предразсъдъци". Семейство Бенет бяха индийци, в ролята на индийската Елизабет, която се казваше Лалита бе  Айшвария Рай. Индийски майки от цял свят търсеха индийски невести за преуспелите си и образовани синове. Мистър Дарси бе американец, сновяха между Индия, Лондон и САЩ и разбира се имаше индийски песни и танци. Как да гледам постно корейско при тази екзотика Wink

# 42
  • гр. София
Ооо и аз харесвам еднорози и  да е с хубав край по възможност Simple Smile

Май съм го гледала този индийски филм, даваха го преди време по телевизията.

# 43
Но, черешката на тортата бе версия на "Гордост и предразсъдъци" в леко боливудски стил под името "Невести и предразсъдъци". Семейство Бенет бяха индийци, в ролята на индийската Елизабет, която се казваше Лалита бе  Айшвария Рай. Индийски майки от цял свят търсеха индийски невести за преуспелите си и образовани синове. Мистър Дарси бе американец, сновяха между Индия, Лондон и САЩ и разбира се имаше индийски песни и танци. Как да гледам постно корейско при тази екзотика Wink

Леле, хм...много интересно Simple Smile Може ли линк, имам нужда от нещо, което да ме разсмее с глас, а това ми звучи като точно такова Simple Smile

Unicorn, би ли споделила кои сериали се очакват? Simple Smile
Споделям проверени имена:
27.12.  "The Unclouded soul" - с Хоу Минхао
29.12   "Glory" - Chen Du Ling, Xin Yun Lai
29.12   ""The truth within" - с Luo YunXi
"The legend of Rosy Clouds" - беше обявен за 29.12. , но го няма в МДЛ

На 29 декември стартира Glory отново с Hou Ming Hao и Gulnezer Bextiyar, а не The Glory с Chen Du Ling и Xin Yun Lai, който беше излъчен през март. Малко е странно 2 драми с Нео да се излъчват едновременно, според мен по-скоро и двете ще загубят от това, но ще видим, може пък да не съм права. За The Legend of Rosy Clouds по-скоро е фалшива новина, не съм мяркала официално потвърждение никъде. Днес в уейбо активно се разпространява слух, че утре ще излъчат недовършената нова драма на Луси Almost Lover, която успели да намалят от 24 на 14 епизода, но вероятно ще си остане само слух.

Намалила съм гледането на сериали доста, нищо че следя инфо за всичко, което излиза на корейския и китайския фронт, както и прилежащите им клюки и клюкинки Simple Smile Текущо гледам Taxi Driver 3 и Pro Bono. Фенка съм на таксито, но сякаш по-добре да бяха спрели до втори сезон, а Pro Bono гледам единствено, защото го започнахме с мъжа ми и вече ни е в съботно-неделния график за сериали. Много харесвам Jung Kyung Ho, но сериалът не е нищо особено, става за веднъж обаче - гледаш и забравяш Simple Smile
Смятах да започвам днес Dynamite Kiss, но след отзивите навсякъде, включително и тук, много му се чудя, нищо, че е само 14 серии. Вместо него може да започна Speed and Love, за него почти само уау отзиви има, още малко ще им се почудя, най-много да започна и двата Simple Smile

Както казах, тази година съм изгледала сигурно пет пъти по-малко сериали от миналата, но все пак в края на годината ще напиша моите лични ТОП 3 за 2025 година. Оценките ми се базират най-вече на емоционалното им въздействие по време на гледане/повторно гледане, така че са силно субективни и много често игнорират много фактори, които имат значение за истинската им кинематографична стойност.
Започвам с Китай, защото на практика 80% от изгледаното ми съдържание е китайско тази година:
1. Fated Hearts
2. Coroner's Diary
3. Shadow Love

4. Moonlight Mystique
5. Legend of the Female General
6. Love of the Divine Tree
7. A Dream within a Dream
8. The First Frost
9. Love in the Clouds
10. The Prisoner of Beauty (този сериал трябва да бъде по-нагоре, ако не и в тройката, но тук имах много големи емоционални блокажи по време на гледане  и някой път, ако имам настроение може и да напиша повече).
Стана по-дълъг, но ги оставам, защото оценките от 4 до 10 са много близки до този на трето място.

Корейският ми списък е по-кратък. Сигурно имам поне 20, ако не и повече, трябва да проверя, започнати и недовършени тази година, нещо всички ми се струват еднакви, предвидими и скучни - с едни и същи клишета и корейщини, че се насилвам да гледам 1-2 серии и ги разкарвам. Давам си сметка, че дори не дадох шанс на някои стойностни заглавия, но се надявам през новата година тази корейска апатия да ме поотпусне.
1. Study Group
2. Love Scout
3. The Trauma Code: Heroes on Call

4. Bon Appetit, Your Majesty
5. Undercover High School

И едно смешно ЛинХе:

Последна редакция: нд, 28 дек 2025, 11:33 от Vanillа

# 44
  • пак на Рив Гош
Но, черешката на тортата бе версия на "Гордост и предразсъдъци" в леко боливудски стил под името "Невести и предразсъдъци".
Този е жесток Joy! Нарежда се сред любимите ми адаптации на Джейн Остин (но аз си падам и по боливудски филми, така че съм пристрастна Joy)

Vanilla, Dynamite Kiss може да го гледаш до 11-12ти епизод, след което да превъртиш до последните 10 минути на 14ти Joy.
За Speed and Love и аз много му се чудя, заради всички суперлативи в мрежите, но само като му прочета сюжета, някак си знам, че твърде вероятно няма да е моята чаша чай.

По твоя почин, и аз се замислих за класация на изгледаните сериали през годината и проверих какви оценки съм давала.
От китайските най-високо съм оценила:
The Florished Peony
The First Frost
A Dream Within a Dream

The Prisoner of Beauty
Filter

При корейските списъкът е по-дълъг (и, за мое учудване, романсите не са преобладаващи Joy):
When Life Gives You Tangerines
Nine Puzzles
Resident Playbook

Melo Movie
Our Unwritten Seoul
The Trauma Code: Heroes on Call
Shin's Project
The Art of Negotiation
(първите 3 са ми еднакво заслужаващи)

Мен тия дни това ме разсмя - Chen Xing Xu между две клюкарещи дами, горкият, сигурно е съжалил 100 пъти за падналото му се място Joy - https://www.instagram.com/reel/DSiTTbPDO_v/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

Общи условия

Активация на акаунт