За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 19

• 7 126
  • 367
  •   1
Отговори
# 120
ElizaFB, благодаря за препоръките! Мисля да пробвам Till The End Of The Moon. Само ми кажи дали е хепи енд... Нe ми се иска героите /или любовта им/, които ще гледам 40 серии, да умрат на финала Simple Smile
Роца, къде гледаш Spring Fever? Има излязъл само един епизод...
Сестра ми ми препоръча корейският Pro Bono. Чакам да излязат последните 2 епизода и ще го подхвана...

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 23:17 от Queen L

# 121
  • вятърничава
Ееее, кво пък толкоз, след 40 епизода ще умрат и ще дойде нов сериал Wink Първо аз обичам да се шегувам и второ - не случайно в темата има термин "китайски финал".

Роца, любимата баба на любимата Трапчинка умря, но в нашите сърца винаги ще се намери място за още любими баби край морето!
Скрит текст:
Да си продължа темата за ГГероини,в които винаги се влюбват по двама - трима свестни мъже : ами винаги един печели момата, а другият /те са прецакани. Съгласна съм, че изборът е труден и няма как да избереш без да нараниш някой. То пък в таз Корея всички мъжове все идеални. Чеболи с вкус все си харесват някоя посредствена Пепеляшка, дето не знае как да се облича, не може за един рамен да кипне вода, не може да пие, та и със заеми до девето колян и сметки в болницата.

# 122
Не бях чувала за "китайски финал", но нали за това съм тук - да се уча от вас и да навлизам в терминологията Wink  Само да ги надуша, че възнамеряват да убият любим герой - зарязвам сериала...

# 123
Дами, избирайте. Това от китайските. Не са по моята част, но ако си харесате нещо питайте, другите ще помагат  Wink

# 124
  • София
😄 Till The End Of The Moon е с отворен край, който е по-леката версия на китайския финал. Но аз си поревах през този сериал. Иначе Love Between Fairy and Devil и Ashes Of Love са с хубав край за главните.

Роца, добре, станахме три за Untamed. 😄 Но за ТТЕОТМ мисля, че съм си само аз 🤣

# 125
  • пак на Рив Гош
QueenL, гледам Spring Fever в Prime Video (аз гледам основно в платформите). Той започна вчера, днес излезе вторият епизод.
Pro Bono мислех да го започвам, ама засега ми е на изчакване, че следя няколко други сериала в момента.
Ако харесваш сериали с юридическа тематика, миналата година имаше 2-3 доста добри - Beyond the Bar, Good Partner (на който тази година чакаме втория сезон) и Law and the City (който е с повечко романс). Има, разбира се и други по-стари, които също са много добри.

Елза, за ТТЕОТМ не мога да се изкажа, не съм го гледала. В списъка ми е, но китайският финал ме разколебава 😂. Нали знаеш, че аз си искам еднорозите накрая, в този момент и в този живот 😂😂😂.

bb6, любимата баба, все ще я видим отново... някъде.
Скрит текст:
За Главните и идеалните корейски мъже - тежко е да си Главна в този живот, че и между няколко идеални мъже да избираш, разбивайки няколко сърца по пътя. Но винаги можеш да се утешиш с айс Американо и ягодова торта. Може и с Копико и сандвич от Събуей.
Нали преди време четох цяла книга как драмите са създали този образ на Идеания мъж... и сега сума ти koreaboo-та се разочароват като идат на място и установят, че не ги чака редица от оппа, кой от кой по-богат и по-хубав. Ама пък е приятно да помечтаеш 😂😂😂.

# 126
Ansi_S, Queen L, надявам се да си забавлявате заедно с нас 😃

Till The End Of The Moon
На 8 епизод съм и се чувствам като Мислителят на  Огюст Роден - каква магия ще се случи, че тези двамата да си имат доверие, че до го карат до романтиката, защото е тагнат като романтика, но после се сетих, че тук става дума за китайски сериал и това не е толкова важно колкото всички да оцелеят до края.
Важното е,че има котка😍

Бонус точки за котката. Винаги бонус точки за котката.🐈
Много плаках вчера, защото показаха живота на Той и защо се е превърна в това, което изпепели света (това не е спойлер), после си отдъхнах когато се качи на лодката и там исках да го ударя с нещо тежко. ☺️
Мисля, че си намерих нов сериал за който да твърдя, че изважда най-лошото от мен. 🤣

Ееее, кво пък толкоз, след 40 епизода ще умрат и ще дойде нов сериал Wink Първо аз обичам да се шегувам и второ - не случайно в темата има термин "китайски финал".
Ти, ти 😱ама защо веднага с това?
Миналата година не гледах нито един китайски финал 😆

😄 Till The End Of The Moon е с отворен край, който е по-леката версия на китайския финал. Но аз си поревах през този сериал. Иначе Love Between Fairy and Devil и Ashes Of Love са с хубав край за главните.
Ама и след 8 епизод ли се плаче?
Ashes Of Love,стои ми в списъка от както Моарейн ми каза да го гледам, но това са 63 епизода. Може би съм единственият човек, който се зарадва, че им намалиха бройката на епизодите.

Alуa,ще гледаш ли  MuTeLuv -  Love Lock?
Този път действието ще се развива в Япония.
Трейлърът много ми хареса.

# 127
  • София
Tuon, ти пък сега и доверие искаш. Предупредила съм те, че това е най-токсичното нещо, което съм гледала. 😄
Плаче се колкото на ЗХ.

Но пък си имат свой Стив. И да - котка, котката винаги печели.

Ashes Of Love поне не е с китайски финал. 😄 И повечето време беше интересен, не забелязваш, че е 63 епизода.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 08:32 от ElzaFB

# 128
Positively Yours
https://www.facebook.com/share/v/188qmzQ2Nr/

https://www.facebook.com/reel/1208780757857771

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 09:21 от Danifin1

# 129
Tuon, ти пък сега и доверие искаш. Предупредила съм те, че това е най-токсичното нещо, което съм гледала. 😄
Плаче се колкото на ЗХ.

Но пък си имат свой Стив. И да - котка, котката винаги печели.

Ashes Of Love поне не е с китайски финал. 😄 И повечето време беше интересен, не забелязваш, че е 63 епизода.
Да, предупреди и не съм забравила... какво е едно доверие пред любовта и реално
Скрит текст:
Тя не е тази,която го е тормозила,грижеше се за него и правеше всичко възможно Той да е жив....а мотивите защо го прави не са толкова важни в случая.Ама и той не е невинен.
и за това котката печели 🤣

Много за 63 епизода. Аз си се познавам и ще ми омръзне към средата, ще го оставя да изчака и никога няма да се върна да го догледам.

# 130
  • България
Скрит текст:
Изгледах един епизод от китайския Sweet Trap.
Стори ми се приемлив, но на втория се отказах.
Този актьор е симпатичен, но все един такъв намръщен, не ми е особено приятен.
Историята пък тръгна в лигава посока, като детско сериалче.

Здравейте, първият китайски сериал, които изгледах е с тези двамата актори Speed end Love и така се зарибих по китайските сериали, така стигнах и до тази тема. Надявам се от вас да полу4а инфо за други хубави филми.
П.С... А с музиката от филма ставам и лягам
Не гледам много съвременни сериали, но все пак три са ми попаднали в списъка с любими.
Може би е по-скоро заради актьорите:
Find Yourself
The Rational Life
When a Snail Falls in Love
А хубавите според мен сериали са предимно фентъзи и така наречените "исторически".
------------------------
Tuon, и аз се радвам на намаления брой епизоди.
Но пък започнаха да правят сезони и стана още по-гадно, дълго и досадно.

# 131
https://www.facebook.com/share/r/1DeEtn9KEj/
Никак не съм съгласна с тази класация, липсват класиките - диаманти в нея Imp

И още една класация
https://www.facebook.com/share/r/1HB7BESTMw/

2в1 за нас

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 11:05 от Danifin1

# 132
Tuon, и аз се радвам на намаления брой епизоди.
Но пък започнаха да правят сезони и стана още по-гадно, дълго и досадно.

О, да, ужасно е това със сезоните като страничен ефект...аз също се радвам, че намалиха броя на епизодите, но смятам, че и 40 са им много. Според мен в 99% от случаите могат да се ограничат до максимум 30 епизода, ужасно много пълнеж и излищности набутват и от това само продукцията губи стойност.

Списъкът ми за гледане в момента изглежда така, почти изцяло съм на корейска вълна:

Мъча Динамитната целувка, ама наистина я мъча...Клише след клише, направо са го наблъскали догоре с клишета и според отзивите оттук нататък няма да става по-добре. Очаквам да вкючат и амнезия и съвсем ще ги призная сценаристите Simple Smile Точка нагоре за актьорския състав.
Speed and Love изгледах по празниците с превъртане. Очаквах много повече по отзивите, но през повечето време ми беше леко скучен. В първите серии имах чувството, че гледам от тези нискобюджетни мини-драми, в които главния герой се разхожда по потник/без потник, а главната героиня е голяма бяла патица Simple Smile Много нелепо обличаха Естер, особено докато бяха в Тайланд. Тя ми е от любимките, но може би за първи път не ми допадна особено. Това, че главните персонажи са отгледани заедно до определена възраст като брат и сестра, също ми остави един такъв кисел вкус и ми беше трудно да ги възприема в романтична светлина, особено през първите десетина серии. Обаче Хе Ю е страхотен тук, сякаш ролята е писана само за него и никой друг не би могъл да я изиграе толкова добре, колкото него. Аз не се впечатлявам много от целувки и интимни сцени, но оценявам, когато са добре направени и когато не са просто кръпка в романтичните отношения, а визуализират и показват в дълбочина тези отношения. Тук смело мога да кажа, че повечето целувки освен, че не бяха самоцелни, но и бяха може би най-добрите в китайски сериал, където знаете се цeлуват предимно нелепо рибешки. Това момче Хе Ю може да се нарече "отличник-целувач в с-драма", много добре чисто технически му се получиха, но и много страст и емоции от най-различно естество успя да предаде с тях. Вече е в списъка ми с любимци, който набъбва ли набъбва Simple Smile

Снощи се зачетох в уейбо за новите стандарти за тегло при с-актьорите. Тъй като форматът 16:9 прибавял около 5-7 кг отгоре и бил подходящ за по-слабите и издължени европеидни лица, а китайските по-кръгли лица не стояли добре на този формат, индустрията налагала на актьорите да поддържат тегло около 125 минус ръста им, т.е. актриса, която е висока 160 см, трябва да тежи около 35 килограма, за да изглежда добре на екран. За мъжете важи горе-долу същото. Чудя се дали все пак ПМ няма да им наложи някакви граници, че това също си е опасно като тенденция и пример за масите, които, са луди на тема знаменитости и страшно много копират и имитират.

Вчера приключи The Unclouded Soul. Канех се да му хвърля едно око, но краят бил китайски и отпада. Не им ли писна на тези хора??

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 12:21 от Vanillа

# 133
Накараха ме да проверя дали Kingdom се води исторически сериал.
И да, тагнат е като такъв 😱😂
Толкова исторически точен!Браво Netflix!
🤣😂🤣😂🤣😂

# 134
Накараха ме да проверя дали Kingdom се води исторически сериал.
И да, тагнат е като такъв 😱😂
Толкова исторически точен!Браво Netflix!
🤣😂🤣😂🤣😂
Нали, смях в залата и аз си помислих същото. Ще знам за напред всички исторически ще ги слагам в графата ужаси. Светът става все по-немислещ!!!!!!!!! Imp

Общи условия

Активация на акаунт