За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 19

• 5 267
  • 262
  •   1
Отговори
# 210
Grinning Да започнат общ бизнес е едно от най-романтичните неща за китайците и явно висша форма на отдаденост към връзката. Явно това го броят за развитие. И на мен са ми предлагали така да почваме общ бизнес. Joy
Аз пък си мислех, че романтично да кръстиш фирмата с името на партньора си.

# 211
  • София
Joy Това е следващата стъпка, там вече означава, че си обречен доживот с този човек (и той с тебе). Пълна отдаденост.

# 212
Joy Това е следващата стъпка, там вече означава, че си обречен доживот с този човек (и той с тебе). Пълна отдаденост.
Ахам и може да мине за партньорско усъвършенстване 🤣
Спомняш ли си сериала от лятото в който Той напусна и репликата при сбогуването беше - "Той напусна фирмата и мен" ако беше кръстена на него нямаше да напусне 🤣

# 213
  • пак на Рив Гош
Аз пък мислех, че висшата форма на обвързване е за името на фирмата като комбинацията от имената на двама ви, която комбинация също така има и дълбоко философско тълкуване.

Роца, ето ти един спойлер на Surely Tomorrow https://www.instagram.com/jtbcdrama/reel/DTVa7Cuj1Lc/?hl=bg, който да те подбутне да догледаш, та да не съм сама и да ги опл... тъй де обсъждаме Wink
ейййй, начи, играеш ми по тънката струна на сърцето. Ще се опитам да не заспя на някой от епизодите в близките дни Joy

# 214
  • София
Аз пък мислех, че висшата форма на обвързване е за името на фирмата като комбинацията от имената на двама ви, която комбинация също така има и дълбоко философско тълкуване.
😄 Много западно разсъждаваш. Не че и в Китай не правят комбинации, но там е важно да присъства името на половинката ти. Може даже да не присъства със същия йероглиф, но този, който е изписан да се произнася като името на човека. С техните хиляди йероглифи могат даже да слагат много завоалирани значения.

Tuon, пак нямаше да се усети, дори фирмата да се казваше като него.

# 215
Tuon, пак нямаше да се усети, дори фирмата да се казваше като него.
Гао Ту беше отворена книга, но там нямаше кой да чете.

Много са романтични тези китайци.😱
Там сигурно няма нещо от рода на Лу и синове.

Hundred Flowers престижна награда ли се води е Китай?

# 216
  • София
Hundred Flowers престижна награда ли се води е Китай?
От най- престижните за филми.

# 217
  • пустинен пъпеш
За момента Love Between Lines ми харесва , участието на Chen Xing Xu(особено в офицерска униформа)също.Интересна е началната анимация.а кадърът в началната заставка с движещите в безпорядък по посоката си и обратно часовникови стрелки умело насочва към двувремевата линия на действието(оказва се,че все повече харесвам подобни фабули, както и псевдо исторически сериали или такива за републиканската ера (стига да е спестена патриотарско пропагандната нотка определено имам слабост)Интродукцията също е хубава,както и музиката в сериала със съчетаването на клавирни и струнни звуци с нежно звучене..Засега не се разминахме с вечните клишета с обилния дъжд ,услужливо поднесени чадъри(но не и в символичните цветове),кавалерското носене на гръб, междуроднински партньорски съперничества и скрита/открита враждебност.И изненада  в киносалона в 9 еп. с филмов откъс препратка-част от диалог между Скарлет и Рет Бътлър от ,,Отнесени от вихъра"-вечния стремеж на азиатските сценаристи за показване на познания за световното изкуство-кино,литература,музика,както и философия.
To My Beloved Thief продължава с добра игра и на главната,и на двамата главни.Появата на гривните от конец(макар и разноцветни и поднесени от неочакван герой,загатващ за по-дълбок подтекст, криещ се в този жест ) е своеобразна препратка(почти намигане към съвременността.Детайлите в сериалите за мен им придават своеобразен чар,заедно с красивите природни кадри,избраните цветови решения и внушенията на музиката,звучаща ту разтопяващо нежно,ту звънко, ту с внезапно нарастващо напрежение.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 15:55 от rududu

# 218
Тази дни попълвам пропуските си при корейските сериали - Strong Girl Do Bong-soon и Descendants of the Sun. И двата ми допаднаха, макар че са стилово различни. Имат си недостатъци /в рамките на приемливото за мен/  - първият беше малко предвидим и наивен, на вторият опрескаха финала с ненужен епизод. Като цяло не съжалявам за отделеното време. Започнах My Demon, но няма да го довършвам. Не мога да определя какво точно му липсва на сериалчето, но не успя да ме ангажира достатъчно... Продължавам да обмислям с кое фентъзи да направя сефтето при китайските сериали...

# 219
  • България
От доста време насам най-харесваното фентъзи от мен е Story of Kunning Palace.

Не съм сигурна, че е подходящ за първи китайски фентъзи сериал.
Има доста неща, които никак не харесвам, като втори шанс – не вярвам в това, дворцови интриги – по принцип са ми скучни.
Но ето на, че на този етап това е най-незабравимото фентъзи за мен.
Разбира се и Ashes of Love.

# 220
  • вятърничава
Започнах My Demon, но няма да го довършвам. Не мога да определя какво точно му липсва на сериалчето, но не успя да ме ангажира достатъчно...
ПуФкави цветни пуловери и плочки няма да е това,което му липсва Wink

Това да си кръстиш фирмата на името на партньора си е по-добрият вариант, отколкото съчленени. Имаше един период преди време, когато у нас много си кръщаваха фирмите на децата и с тези съчленени ставаше .... Confounded

# 221
To the Wonder
Toва е от тези сериала за които говорих на всеки, който имаше неблагоразумието да попита как съм.🤣  Всъщност към средата на сериала ми се искаше да излезна и да убеждавам хората да го гледат. ☺️ От една страна защото е много вероятно в минал живот да съм яздила из степите и живяла в юрта (това обяснява и моята ненавист към всичко свързано с къмпингуването), а от друга, защото наистина харесвам подобни истории в които трябва да се оставиш да чувстваш.
Това е съвсем проста история, която се развива в началото на века в отдалечен район на границата на Китай с Казахстан ( регион Синдзян). Показва сблъсъка между поколенията, между различната култура, между религията, между миналото и сега. И всъщност разказва, че въпреки разликите единствения начин да се оцелее в този екстремен регион е  разбирателството.
Просто е страхотно. Purple Heart
И всичко това се вижда благодарения на главната героиня, която се връща в своето село, за да почерпи вдъхновение за своето писане. И има тази сладка любовна история, която е невинна и изпълнена с очакване, която после ме разплака (което не е нещо ново 😭☺️), но все пак завършва със надежда. Това не е китайски финал, защото героите тук наистина имаха нужда да пораснат, да опознаят света и да се отърсят от загубите.
Казах ли че е страхотно?
Страхотно е. Purple Heart Purple Heart
Ако обичате сериали с много природа и история която просто показва живота и то много различен от нашия, с малко любов и човешки взаимоотношения (добри и лоши) с удоволствие ще ви го препоръчам.

# 222
  • вятърничава
Добре де, нави ме, малък Пикачу!
Има коне, мъж с дълги коси, лък и почти рокля 
На руски го търсете под името Мой Алтай (2024)

# 223
To get her (Together) https://mydramalist.com/33034-to-get-her
Prinx, кой е сериалът от 2019-та, че ме заинтригува?
Роца, : за спойлери,  за  китайски сериали е безсмислено да се преразказват сериите - Blush,  - защото най-често са на принципа да предадат нещо, (напр. да разкажат нещо за историята си, за великите постижения на страната си) и за целта използват някаква бек-граунд история.   Може и да има изключения. Е, напр. за Love's ambition се чудя - аз ли не бях достатъчно внимателна или което гледаме - то е. Но нали писа, че Китайския СЕМ забранил вече сюжети, в които богаташ се влюбва в небогата жена. Жалко,  имаше попадения в тоя сериал BlushBlush:blush - напр. диалог като този:
-Ти не си като другите?
- Какво ми е различното?
- (чуди се, мае се, чуди се) - Чакай да видя, кое ти е различно.  А, косата, косата ти е различна - Всички тук ходят на treatment". 

Queen L
,
за "с кое фентъзи да направя сефтето при китайските сериали"   - препоръчвам Song of the MOON
- има си всичко - и фентъзи, и драма и wuxia и romance - даже повече.  Красиви актьори, красиви картини  (e, има и страшни).   И, в китайските сериали има една типична особеност, наречена китайски финал.   В Song of the Moon - сам си избираш финала какъв да бъде. 
https://mydramalist.com/66261-ben-yue

# 224
Queen L[/b],[/u] за "с кое фентъзи да направя сефтето при китайските сериали"   - препоръчвам Song of the MOON
- има си всичко - и фентъзи, и драма и wuxia и romance - даже повече.  Красиви актьори, красиви картини  (e, има и страшни).   И, в китайските сериали има една типична особеност, наречена китайски финал.   В Song of the Moon - сам си избираш финала какъв да бъде. 
https://mydramalist.com/66261-ben-yue
Реших да последвам съвета ти и започнах /до сега само 1 серия/. Обаче установих, че вместо Song of the MOON съм започнала Till the End of the Moon Simple Smile На български са превели заглавието "Сияйната пепел на луната", откъдето идва объркването - да се чудиш на кое от английските заглавия съответства. Сега ще си го изгледам - интригата се заформи вече и стана интересно... Преди няколко дена дори обмислях точно с него да стартирам при китайците по съвет на ElizaFB Simple Smile  След това ще заредя Song of the MOON. Очертава се дълго време да съм на лунна вълна.

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 08:52 от Queen L

Общи условия

Активация на акаунт