За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 19

• 6 506
  • 330
  •   1
Отговори
# 285
Има ли някъде списък с адаптациите по книгите за Съдия Ди?

Скоро мисля, че Danifin беше споделила някакъв филм, но не го намирам.

Оли ето запоявай  https://bg-mam.ma/p/1841313/50665832
Тук можеш и други да намериш https://www.youtube.com/playlist?list=PLCZyVrN-_7rFSXDSCkVeEZx6U1WAFS8Xp
Още заглавия
Legend of Detective Dee
https://www.youtube.com/watch?v=CyS-2ZyYTyw&list=PLCZyVrN-_7 … FS8Xp&index=3
https://www.youtube.com/watch?v=ChXofwJQwcA&list=PLxuATjN7Z1 … EXM4ZOLQJjYg8yEKM
Тук списък с адаптации https://mydramalist.com/search?q=Detective%20Dee&page=1 Списъкът е много дълъг, не спирай след изброените актьори продължава и на другите страници. Не са само филми има и сериали. Последният сериал по тези мотиви от 5 сезона е
Strange Tales of Tang Dynasty 2022
Strange Tales of Tang Dynasty II To the West 2023
Strange Tales of Tang Dynasty 3: To Changan
Strange Chronicles of Tang 2025
Strange Chronicles of Tang: The Nine-Tiered Labyrinth

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 17:29 от Danifin1

# 286
  • пак на Рив Гош
Дани, мерси за китайските еднорози 🤗 - харесах си няколко, остава и да ги излъчат 🤭

Изгледах първия епизод на Can This Love Be Translated и засега оставам като зрител. Не само заради хубавите Главни, ами и заради хубавите гледки - започва с Токио и с Еношима (bb6 - градчето от А Girl and 3 Sweethearts 😍), дето ми е в Програмата за Следващия Път 😂😂😂. И любимият аджоши Kim Won Hae има камео.

Тия дни видях, че може би от 22ри януари ще започне излъчването на нов сериал с Chen Xing Xu - A Sudden Love... което значи, че в рамките на два месеца ще съм го гледала в 3 сериала. Хич не се оплаквам 😍!
Сега остава да излязат и нови сериали с Лео У и Ли Сян, че съм се затъжила за тях, особено за първия.

bb6, снощи, докато се ровех в корейския Нетфликс в търсене на развлекателната програма Whenever Possible (с Любимия Ю) с английски субтитри (спойлър - не намерих), погледът ми попадна на една корейско-японска продукция, Gimbap and Onigiri и загледах първия излязал епизод. Актьорите са ми непознати, сюжетът изглежда да е бавен романс с доста готвене. Тя учи анимация в Токио, а Той е сервитьор/готвач в изакая близо до университета й. Той я нахрани с онигири, когато Тя беше нещастна... да видим как ще се развият нещата. Вече видяхме онигирито, ще чакам и кимбап-а. За съжаление, сериала го няма във френския Нетфликс, та ще трябва да се лъжем да локацията ми 😂.

# 287
Малко закъсняла петъчна серия. Рейн от вчерашния си концерт. Вижда се, че не е нужно да си анорексичен, за да си атрактивен

Добавям и Дилан

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 19:19 от Danifin1

# 288
Аз съм трети епизод на Can This Love Be Translated , но за мен се загуби темпото от първата серия. Колкото и да харесвам актьорите, се усещам, че  уж следя действието, но съзнанието ми  се  отнася от монотонността. Нали уж са "поли- поли" . Те се движат със скоростта на костенурки през действието.  Може да е и мое усещане. Ще опитам да се върна към "любимата крадла", въпреки че там не харесвам главнатазаради видимата голяма разлика във възрастта на актьорите... Хубава вечер!

# 289
  • Русе
И аз започнах "Може ли да се превежда любовта", засега ми е интересен. Чакам да видя до колко и до къде могат да се объркат нещата. Двамата ГГ много добре  си стоят ( аз обикновено намирам махна ту на единия, ту на другия) - Ким Сон-Хо не бях го виждала от "Ча-ча-ча" и отново ме убеждава в своите актьорски качества. Харесвам това момче и това си е!!! Simple Smile
Тази вечер чакам  "Несъмнено твой"  с "гласът" Choi Jin Hyuk  и Oh Yun Suh ( нямам спомен да съм я гледала) - предполагам и тук ще има комични ситуации.
"Любимият крадец" с тази смяна на личностите ми причинява "дежа вю"...Thinking
"Glory" го приключих със скромните 8.5 само заради добрата игра, премиерната ми среща с двамата Главни и усилието на сценариста за НЕкитайски финал. Гледайки Мин-Хао постоянно имах чувството, че гледам Ча. Stuck Out Tongue Winking Eye А Гюлнезер наистина е много красива (за китайка), но я гледам за първи път и не съм сигурна дали ще се справи с друга роля, освен "Царствена Кралица"
"Love between lines" нещо не ме грабва...Rolling Eyes
................
Роца, понеже няма нищо ново с Лео Уу, имаш утешително предложение. Heart Eyes
https://www.facebook.com/reel/1223190902539241

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 21:47 от winona

# 290
Till the End of the Moon
Ще мрънкам. Съжалявам.☺️☺️☺️
Честно - не мога да ги понасям.Ужасно е. Това е като любовен канибализъм.
Той разбра какво е да обича, да бъдеш обичан и не може да понесе да я загуби и за това прави всичко, за да държи близо до себе си. Тя от своя страна не се научи да не крие какво прави, при все, че знае, че той може да комуникира с животни. Кажи му - не обичам онзи, само ще му помогна да избяга, защото сме френдове и т.н. А сестра и - наистина не мога да я гледам. Не мога.😊
Всички ме дразнят. 😊Искам да им дам серум на истината, за да си кажат каквото трябва да си кажат и да се свърши тази мъка. Не може ли да се върнем към битките със светлина? Да мятат енергийни кълба един към друг и да се избият? Или зомби апокалипсис? Нашествие на вампири? Нещо??? Дори плюенето на кръв започва да ми липсва.
Всъщност на него не мога да му простя, че и каза, че мирише лошо 😱 след като прекара неизвестен брой дни правейки се на войник. Не може така. Не може да казваш подобно нещо. Не може.
Много харесвам историята с Лисичката и братчето на Тя.

# 291
  • гр. София
"Моят любим крадец" става много интересен. Завършекът на 5 епизод Grinning Нямам търпение за днешната серия.
 Има нещо, което не ми е ясно.

Скрит текст:
Вторият внук на дядото разбрахме, че е син на наложница, но всички мислят, че е законен. В сцената той говореше, че е единствен син. Откъде се е появил първият син тогава?
Скрит текст:

# 292
  • България
Tuon, това е история за мазохист и не помня каква.
На практика помня само, че онзи страда, страда, плю кръв и даже актьорът в един момент ми изглеждаше развеселен, докато плюеше поредното количество ценна течност.
Сега се подсетих от писаното назад.
Има леки спойлери, който не обича да не отваря.
Пускам линк към мнението ми, откъдето започват коментарите ни.
https://bg-mam.ma/p/1516718/46433457

# 293
Tuon, вчера изгледах до край Till the End of the Moon. Ти явно не си, след като се оплакваш само за това Simple Smile За мен оплескаха нещата с последните няколко серии. Не ми хареса финала - няма да пиша защо, за да няма спойлери. Препоръчвам последната серия да бъде 35-а!

# 294
  • България
Queen L, финалъте мъглив, но челите романа помагат много с мненията си.
Дано си попадала на такива.

# 295
Queen L, финалъте мъглив, но челите романа помагат много с мненията си.
Дано си попадала на такива.
Да, прочетох, но за мен финалът не беше логичен и удовлетворяващ. Предпочитам да бяха направили един реверанс към зрителите, които цели 40 епизода са седяли пред телевизора, страдали и плюли кръв заедно с героите Simple Smile

# 296
"Моят любим крадец" става много интересен. Завършекът на 5 епизод Grinning Нямам търпение за днешната серия.
 Има нещо, което не ми е ясно.

Скрит текст:
Вторият внук на дядото разбрахме, че е син на наложница, но всички мислят, че е законен. В сцената той говореше, че е единствен син. Откъде се е появил първият син тогава?
Скрит текст:
Колко сме различни в оценките си. На мен пък много ми доскуча "крадецът"... Много шаблонно, но дори не успяват да му предадат душа и майсторство. Изключително повърхностно представяне на "размяната". Като си припомня "Любовта между феята и демона..." с Дилън Уанг (Хейди)  и ме хваща срам за всички, които залагат на същата карта. Това преплитане на темата с извънбрачните деца е може би нова, но не ми е интересна. Но истински ме отблъсква видимата разлика във възрастта на главните герои. Не защото съм против връзка на по-зряла жена с по-млад мъж. Не тези двама актьори изглеждат по-скоро като майка и син.

# 297
Tuon, вчера изгледах до край Till the End of the Moon. Ти явно не си, след като се оплакваш само за това Simple Smile За мен оплескаха нещата с последните няколко серии. Не ми хареса финала - няма да пиша защо, за да няма спойлери. Препоръчвам последната серия да бъде 35-а!
Имам още 13 епизода до финала, но аз не харесвам никой освен котката и ако се затрият взаимно няма да има проблем...стига котката да е добре. Също и собственика на котката, защото някой трябва да се грижи за нея, а не мога да си представя някой от онези да го направят. Те не могат да се погрижат за себе си, а какво остава за котето.

# 298
  • гр. София
Victoria, не съм гледала този сериал с Дилън Уанг, който споменаваш.
Разликата на артистите е 5 години, което не е много.
Аз нямам големи претенции. Интересно ми е. Малко е странно е това с размяната, даже в началото се чудех защо са го сложили, но ми хареса как младежа стана по- женствен Joy

# 299
Victoria, не съм гледала този сериал с Дилън Уанг, който споменаваш.
Разликата на артистите е 5 години, което не е много.
Искрено ти препоръчвам да гледаш "Любовта между феята и дявола (демона)" от 2022г. (как лети времето) - някои не харесват актрисата, но според мен и двамата в приказката са си съвсем на място и си спомням, че когато го гледах много се забавлявах. Сетих се и за още един филм с размяна , който е хитов- "Госпожа крал", ако така се превежда, не съм сигурна...Не помня и не си записвам, за което моля да ме извините.
За разликата във възрастта- 5 години са физическата им разлика във възрастта, но на фона на младеещите корейски актриси, тази конкретно ми изглежда "повехнала"  и "стара", докато принцът е с бебешко изражение. Поне аз така ги възприемам. Ако съпоставим с готварския "Бон апети, Ваше величество"... и там актьорите имаха разлика във възрастта в полза на дамата, но между тях имаше химия, а тук не я долавям.
Аз си доглеждам "Защо той е все още самотен"- китайски от 2025г. Не е нещо изключително, но актьорите са много приятни.
Прекрасен слънчев ден желая!

Общи условия

Активация на акаунт