За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 19

• 12 028
  • 580
  •   3
Отговори
# 570
Unicorn88, първият на който си се спряла е първи сезон на вторият предложен от мен. Дотук има три сезона.
Сигурно няма да ти хареса.

Третият при мен е с оценка 10/10.
Даже още помня сценария и вярно, там той идваше при нея в бъдещето.

За съжаление повечето китайски фентъзита са така, мразят се, обичат се, забравят се, разделят се. Може да се срещнат, но за да умрат заедно или поотделно, както се случи.
Затова започнах да гледам и костюмни драми, там поне нещата се развиват в рамките на един живот.
Другото безкрайно ме напряга и омръзва.
Компенсирах с четене на фентъзи романи, там пък налазиха тия със секса и при книгите минах на исторически романи и детективски до средата на ХХ век.
Харесвам жанра, но той мен явно не. Grinning

Греда, отказвам се и аз Laughing Сега го погледнах третия, тя си губи паметта, а и май е 2 сезона. Ужс. Ако изскочи нещо текущо, иначе няма да ровя.

Затова костюмните драми са си най-добре. Гледай Love in the Clouds, там точно тези глупости ги няма. Дори не знам защо се наричаха помежду си Immortals, след като не бяха безсмъртни, умираха си само по веднъж, съвсем като нормални хора. Единствено, че имаха психически сили. Главните нямат "предистория" от предишни прераждания, нито някой умира, а другият да стои и да го чака няколко стотин години. Събрали са най-доброто от двата жанра.

За книгите - мен от доста време нещо ми стана и не ми се чете. Но поне тези със с*кса ги отделиха в отделен жанр, ако пак ми се прииска, ще знам какво да пропускам.

# 571
Гледам епизод 2 на Million-Follower Detective
и откриват закодирано съобщение и може ли да си представите колко бях изненадана,че то е на български.

Има логика за това, защото гледачка инфлуенсър предсказва събития, които се случват на 100% и този, които успяха  да разкодират съобщението се свърза с друг инфлуенсър, който се занимава с паранормални и т.н. и той се сети за баба Ванга и успяха да го прочетат.

# 572
  • България
Unicorn88, Love in the Clouds се хареса много на дъщеря ми.
Започнах го преди нея с големи очаквания, харесвам много и актьорите. И не ми хареса.
Надлъгваха се, нещо не ми потегли историята.
Понякога големите очаквания водят до големи разочарования.

Докато Story of Kunning Palace започнах, за да си погледам любимите актьори като двойка. Не харесвам втори шанс, дворцови интриги. И стана така, че този сериал ми е пръв в списъка от много време според моето броене.

Магията на киното, понякога ми действа, понякога не.

# 573
Един купидон за утрешния празник:
https://www.facebook.com/reel/1395535352320675

# 574
О, Вики, то наистина празник утре.  Heart Wine Glass

Ако наистина няма какво да гледате, можете да хвърлите едно око на  My Destined Consort, препоръчан от Моарейн.   И изгледан от мен по препоръчания метод на Моарейн.
https://mydramalist.com/761025-you-feng-lai-xi

Няма да сте на загуба.  Първо, много-много не му се задълбавайте (особено в титлите, те пък ако не го гледате на китайски).
Те и нарочно ги позамъглявали титлите, и в тоя случай си мисля, че точно това е целта на авторите на сериала - че е за властта като такава въобще.
Сериалът е за това колко разрушителна сила могат да имат амбициите.
Основното е, че има там някаква власт, хора, които се стремят към тая власт, и хора, които вършат куп поразии в името на приближаването до хората, които се приближават до тая власт.

Второ, направен е интересно - да не го спираш.

Queen L, много се радвам, че сте харесали Dream within a Dream..  Аз не разбрах в какъв смисъл търсите нещо подобно на Dream within a Dream?   Ако е като качество на продукцията - този е един от най-добрите.  Ако е за комедия,  като бях нова във форума питах за комедии, но ми обясниха - и е така, азиатските продукции не са само комедии - а смесени обикновено.   В този смисъл  Dream within a Dream. е може би доста иновативен, според мен, освен това се води пародия - осмива актуални проблеми в entertainment индустията. 

Wine Glass

# 575

Докато Story of Kunning Palace започнах, за да си погледам любимите актьори като двойка. Не харесвам втори шанс, дворцови интриги. И стана така, че този сериал ми е пръв в списъка от много време според моето броене.

Ох, Story of Kunning Palace Purple HeartPurple HeartPurple Heart Не заради днешния празник, това ми е първият изгледан китайски сериал и винаги ще има много специално място в сърцето ми.Бях се засилила и аз тогава за Till the end of the Moon, но по някакъв невероятен късмет разбрах какъв му е края, и се пренасочих. Нямах идея какво точно ще гледам, но случих и на актьори, и на герои, и на сюжет, и на музика Purple Heart Като знам после на какви тъпотии съм попадала, ако не беше той, може би никога повече нямаше да погледна китайски сериал.

Бързам в момента и нямам време да проверявам в търсачката дали сте писали, но ако не сте го гледали и искате нещо размазващо романтично за днешния ден с Linghe - The best Thing. Страхотна любовна история. А аз ще  пробвам Shine on Me като си свърша задачите.

# 576
Гледам епизод 2 на Million-Follower Detective
и откриват закодирано съобщение и може ли да си представите колко бях изненадана,че то е на български.

Има логика за това, защото гледачка инфлуенсър предсказва събития, които се случват на 100% и този, които успяха  да разкодират съобщението се свърза с друг инфлуенсър, който се занимава с паранормални и т.н. и той се сети за баба Ванга и успяха да го прочетат.

И аз много се смях с този епизод , стигнахме и до Азия с бабините Вангини пророчества  ,че и в конспирации ги забъркаха JoyStuck Out Tongue Winking EyeLaughingSweat Smile

Нали днес трябва да сме романтични Blush

Нещо за Роцито и тя като мен се покри някъде Sunglasses

Изгледах на един дъх The Art of Sarah много добре е показано как се ловят баламурници и особено такива с много пари. Да си кажа правичката, то това се наблюдава навсякъде около нас в икономиката.

Последна редакция: сб, 14 фев 2026, 09:35 от Danifin1

# 577
Queen L, много се радвам, че сте харесали Dream within a Dream..  Аз не разбрах в какъв смисъл търсите нещо подобно на Dream within a Dream?   Ако е като качество на продукцията - този е един от най-добрите.  Ако е за комедия,  като бях нова във форума питах за комедии, но ми обясниха - и е така, азиатските продукции не са само комедии - а смесени обикновено.   В този смисъл  Dream within a Dream. е може би доста иновативен, според мен, освен това се води пародия - осмива актуални проблеми в entertainment индустията.  Wine Glass
Prinx, на нас ни допадат фентъзи сериалите, но китайците в това отношение стигат до крайности - то не бяха светове, дяволи, демони, феи... Вероятно те са си свикнали, но на нас ни идват прекалено, за да ни доставят удоволствие. Снощи започнахме Love Between Fairy and Devil и с голяма мъка го докарахме докъм 4 епизод и се отказахме. На толкова измишльотини на едно място до сега не бяхме попадали Simple Smile Направо не успях да сглобя сетинга, а романтичната история беше предсказуема и не особено оригинална. Не сме много взискателни към сериалите, които гледаме съвместно с ММ, защото имаме различни вкусове и съвместното гледане го правим на половина заради сериала, наполовина да сме заедно /Честит св.Валентин Simple Smile /.  Харесва ни да има романтика, интересен сюжет с хепи енд, действието да се развива без излишно бавене, като в голям плюс са фентъзи елементите, хумора и бойните сцени, които са 2 в1 - екшън и красота...

# 578
  • пустинен пъпеш
Къде гледам,къде слушам разплитането на  странните случаи в Unveil: Jadewind с Бай Лу (с руско заглавие Тайны дворца Тан: Изумрудный ветер),а и 1еп. на текущия  How Dare You!?(при рускините ,,Какой скандал).Започва с  доста хумористична оценка за това,че от 10 сериала половината са прераждане,а другата за попаднали в света на роман,какъвто е и този.Примами ме следното мнение:засега е наистина забавно, един вид подигравка с разни клишета от драми с пътешественици във времето, включително наскоро издадената „Dream Within a Dream“). Надявам се да не включат драматичния режим през втората половина и да го довършат.

# 579
Queen L, радвам се, че не съм само аз дето не понасям Love between fairy and devil Beers

За фентъзи с бойни сцени не се сещам в момента (трябва най-после да си направя регистрация в MDL и да си отбелязвам какво съм гледала), но от съвременните романтика + много бой препоръчвам Who rules the World. Изключителен сериал, романтиката не е прекалена, не е лигав, главните са абсолютната power couple, и двамата са martial artists. За разлика от други сериали, които към средата ми доскучават и искам вече да идва развръзката, този не исках да свършва. Можех да гледам и още, и още ...

# 580
Тук можете да намерите подборки на драми по тематика - смесени китайски, корейски и т.н. Само за ориентиране, можете да ги гледате където пожелаете.
https://doramy.club/podborki-luchshix-doram
https://doramy.club/razdel/doramy-pro-puteshestviya-vo-vremeni

Общи условия

Активация на акаунт