Зачервяване

• 632
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте,
Извинявам се ако въпроса е глупав 😆, но
напоследък забелязвам, че когато съм на студено и след това се прибера на топло, бузите ми се зачервяват и стават топли/горещи. Случва се само при смяна студ–топло, през деня вкъщи нямам такъв проблем. Няма сърбеж, обрив, изпотяване или други симптоми. Кръвните ми изследвания са в норма.
Някой имал ли е подобно нещо и как го овладява и какво е ?
На 24г жена

# 1
Здравейте,
Извинявам се ако въпроса е глупав 😆, но
напоследък забелязвам, че когато съм на студено и след това се прибера на топло, бузите ми се зачервяват и стават топли/горещи. Случва се само при смяна студ–топло, през деня вкъщи нямам такъв проблем. Няма сърбеж, обрив, изпотяване или други симптоми. Кръвните ми изследвания са в норма.
Някой имал ли е подобно нещо и как го овладява и какво е ?
На 24г жена

Може да е студове  алергия

# 2
Може да някакъв начален симптом на розацея. Имаш ли спукани капиляри? Пъпки?

# 3
Може и лупус да е, но може и да е съвсем нормално. Ако Ви притеснява много, тръгвайте по лекари- дерматолог, алерголог, ревматолог и т.н. по реда.

# 4
Тежки заболявания, в това число купувам, никога не се проявяват само с един симптом. Имат широк спектър симптоматика. Тук най-вероятно става дума за лека алергия на студ.

# 5
Здравейте от авторката на поста,
Мисля че проблема е лека алергия от студа, защото аз работя по 5-6 часа на място което е доста студено под 17 градуса доста съм навлечена с дрехи и чорапи и като се прибера и климатика е на 26 градуса и почва така да ми гори лицето. На следващия ден вече докато не отида на работа нямам зачервяване нито горене по лицето. Както и сега по празниците не съм на работа и следователно нямам абсолютно никакво зачервяване или да ми гори лицето. Също така видях по-нагоре за лупус и по-сериозни заболявания, не съм лекар, но моето зачервяване което се получава е много леко дори и след работа е подобно на зачервяване от срам както се получава на човек 😀.

# 6
Ма какъв лупус… 🤦🏻♀.
Така описано, звучи наистина като студова алергия.

# 7
При мен се случва същото и козметичната ме успокои, че е студова алергия.

Общи условия

Активация на акаунт