Курс за травел агент или туроператор

• 212
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте, искам да се запиша на курс за травел агент или туроператор, може ли някой ако е по-запознат да ме насочи, къде мога да изкарам такъв курс и обучение?

# 1
  • Асеновград
Здравейте, искам да се запиша на курс за травел агент или туроператор, може ли някой ако е по-запознат да ме насочи, къде мога да изкарам такъв курс и обучение?
Първо прочетете Закона за Туризъм, вижте изискванията за дейността. За откриване ТО дейност се изисква висше образование като има и други изисквания.

# 2
Първо прочетете Закона за Туризъм, вижте изискванията за дейността. За откриване ТО дейност се изисква висше образование като има и други изисквания.

Здравейте, отворете и прочетете, че не се изисква висше образование за създаването на туроператорска агенция Simple Smile

# 3
  • Асеновград

Здравейте, отворете и прочетете, че не се изисква висше образование за създаването на туроператорска агенция Simple Smile
НАРЕДБА № 16-1399 от 11.10.2013 г. за изискванията за местоположението, пригодността и оборудването на помещението за извършване на туроператорска и/или туристическа агентска дейност и за образованието, езиковата квалификация и стажа на персонала, който ще бъде зает в осъществяването на туристическата дейност, издадена от министъра на икономиката и енергетиката, обн., ДВ, бр. 97 от 8.11.2013 г. –https://www.tourism.government.bg/sites/tourism.government.bg/files/documents/2015-02/naredba_161399_11_10_2013_to_ta.pdf
https://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/uslugi-v-turizma/ … -agentska-deynost

Раздел III
Изисквания за образование, езикова квалификация и стаж на лицето,
осъществяващо функции по управление на туроператорска или туристическа
агентска дейност
Чл. 5. (1) Лицето с функции по управление на туроператорска и/или туристическа агентска дейност трябва да
има:
1. висше образование по специалност от професионално направление "Туризъм" и най-малко 1 година стаж в
туризма, или
2. висше образование и най-малко 3 години стаж в туризма.
(2) Лицето по ал. 1 трябва да владее български и най-малко един чужд език.
(3) За признаване владеенето на чужд език на лицето по ал. 1 се изисква удостоверява

Общи условия

Активация на акаунт