Пубертетът при момчетата - тема 19

• 5 356
  • 163
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Точно така правят. За тях това си е традиция.
И дъщеря ми споделя, че 1/2 от момчетата в класа ѝ са с по-старателно (“престарателно”) оформени вежди от момичетата.
Иначе за мишниците е ясно -това си е въпрос на лична хигиена.

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 17:34 от Skiorche

# 136
Не ме карайте да му изтипосам колко продукта за коса има. Всеки уважаващ себе си салон може да му завиди... да суетен е.
А един спрей с морска вода какъв пархут му докара, нямам думи. А докато открием от какво е. Беше ме подлудил.

Титина, как изчистихте пърхота? Аз съм се видяла в чудо. От бебе докъм миналата година синът ми си миеше косата с Биодерма. От миналата година обаче, наред с пъпките и мазната коса, този шампоан започна да му предизвиква пърхот. Пробвахме друг на Биодерма (течен, щадящ, не знам си к’во си), пак пърхут, един на Дюкре пак пърхут (невинаги, ама през 3-4 ползвания). Сега ще пробва един на Клоран.

И изобщо какви шампоани използват синовете ви? А може и дъщерите. Аз не мога да съм полезна, защото имам нещо като себорея и ползвам много специализирани шампоани. Вече почти 20 години.

Мерси предварително за отговора.
За пърхота,два пъти в седмицата Низорал,а останалите пъти Здраве хума. Опитайте така,при сина ми помогна.

# 137
Нединка, още като бебе, педиатърката ми препоръча най-обикновен Head & Shoulders (съдържали незнам си каква съставка). ММ е със себорея и ползва този шампоан и няма проблем. Иначе детето се мие с всякакви глупости, в интерес на истината прави проучвания, а с гримьоритепо продукциите (за моя изненада са много в час с козметиката за коса) обсъжда и продуктите. Има и една група във фейса за къдреви коси, там правят оценка на скалпа и косата и препоръчват продукти- та ходи и там. Ходили сме при "топ" според тийновете фризьори, ами лично мнение големи пари, хора без елементарни познания.
Хапчета не може да пие, за това ако се наложи счуквам/ смачквам таблетката. Да чукам на дърво, не боледува.
Окосмяването си го маха с тримера, акто стане на 20+ навярно ще отиде на лазерна епилация

# 138
  • shumen
Арабските бръснари оформят и вежди.Моя на две седмици ходи на фризьор.10 евро се дават за прически.
Титина,радвай се,че не боледува.Моя е от доста боледуващите и АБ,а и всякакви хапчета пие със зор.

# 139
Благодаря ви за отговорите. При нас нямаме Ейвън. Имам Низорал, който ползвам за себе си от време на време, но никак не съм доволна, никакъв ефект. Но пък ще го пробвам на детето. Здраве Хума шампоан ли е или балсам? Ще поръчам на баба му да ни донесе. Head & Shoulders също може да пробвам за него.

И моят трудно преглъща хапчета. Приема или лекарства в течен вид, или отварям капсулите и изсипвам съдържанието в лъжица. Няма сила, която да го накара да си сложи капки в носа. Само спрей със солена вода след 300 напомняния. Сиропи за кашлица пие, но в интерес на истината досега е пил само един и само веднъж. Кашлиците лекуваме с инхалации.

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 17:51 от Nedinka

# 140
Низорал е показен за определени проблеми.Освен това се ползва по схема и после
поддръжка се прави.

# 141
  • shumen
Здраве Хума мисля,че е шампоан.

# 142
  • София
В зависимост от вида на пърхота при нас дерматолог  беше изписал шампоан на Dercos. Има няколко варианта. Свърши работа още с първите измивания. Не са с рецепта иначе, но са към медицинската козметика.

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 21:12 от Skiorche

# 143
В зависимост от вида на пърхота при нас дерматолог  беше изписал шампоан на Dercos. Има няколко варианта. Свърши работа още с първите измивания. Не са с рецепта иначе, но са към медицинската козметика.

Имаме един Деркос за пърхот у дома. Ей сега ще му го връча. Мерси, бях го забравила.

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 21:33 от Nedinka

# 144
А някой от вашите тийнове да ползва крем за обезкосмяване? Какъв? Моят иска да пробва, че се порязвал като си почиства интимната област.

# 145
  • София
На Дюкре има работещи серии против пърхот спрямо вида пърхот. Има основен и за междинно ползване. Скъпи са, но поне имат ефект.

# 146
danaeka, има разни трикове за гълтане на капсули и таблетки:
Скрит текст:
Не бях чувала за подстригване на вежди. Rolling Eyes

# 147
  • пустинята Гоби
Арабските бръснари може да оформят вежди, но скубането на вежди при някои мъже в България се практикува от поне 20 години. Арабските бръснари навлязоха съвсем скоро масово, преди това някой друг ще трябва да го е въвел.

Много бръснари подстригват вежди, почистват уши и т.н., нещо съвсем различно от скубане. Аз се интересувам много от подстригване, дамско и мъжко и следя много професионалисти от Европа и Азия, навсякъде го правят, но е доста по-дискретно. Реално не личи, че веждите са пипани.

# 148
  • shumen
Синьо,благодаря.При него проблема е,че съм пробвала какво ли не,но няма сила,която да го накара да го преглътне.Или,ако го глътне му се догажда и го повръща.
Нединка,и съм ги разтваряла и пак ги повръща.
Моя днес излезе на снега и успя да се пребие.Паднал,подпрял се на ръката и сега китката го боли и е вързан с ластичен бинт.

# 149
  • при моите любими
Моят пие хапчета без проблем от скоро. На около 13 му беше много трудно да ги преглъща и даже на моменти не можеше  и купувай все течни варианти на лекарствата. За мое щастие го израстна. Ходи и той на Барбер и сме накупили няколко вида пудра. Последния път си взе директно от салона, че разбира се там била най-добрата, според него. Честно казано, не съм очаквала, че ще стане толкова суетен. Даже се оправя повече и по-бавно от сестра му. Което на моменти ми идва в повече. Като цяло няма почти никакво окосмяване, снабдила съм го с всички видове самобръсначки, коя за какво и как ползва, не знам.

Общи условия

Активация на акаунт