Пубертетът при момчетата - тема 19

• 3 882
  • 102
  •   1
Отговори
# 45
Предупреждение, че изклювам тел.... до 3 минути след това е позвънил и е вкл локацията. Изяснили сме какви са правилата за използване, ако не ги спазва няма тел. Ето в момента му е много нужен тел., а няма, т.к. си счупи неговия и е с временен апарат...Баща му прави чудеса от храброст да има надежден телефон докато замине за Китай, с всички качени приложения....надявам се да успее, иначе не знам как ще се справи

# 46
  • shumen
То и да пиша пак не ме отразява.Все не чул,не видял.

# 47
Има чудесни приложения за споделяне на местоположение. Така избягвам нервни кризи и притеснения, произхождащи от "не съм си чул телефона". С присъщото ми развинтено въображение си спестявам много стрес.
Ние си се виждаме всички. За никого не е драма.

# 48
  • София
Моят син си е заключил телефона с 10 пароли и не ми дава никакъв достъп, така че не мога да му сложа локация.

# 49
Моят син си е заключил телефона с 10 пароли и не ми дава никакъв достъп, така че не мога да му сложа локация.
А защо трябва да е тайно? Мисля, че ако му обясните, че така ще сте по-спокойна и ще му звъните по-рядко ще се съгласи без проблем.

# 50
Е то за локацията, трябва телефона да не е в батери сейф мод....т.е. трябва да се зарежда и да не се изтощава. Аз през приложението виждам колко му е заредена батерията, той не забелязва тези неща

# 51
  • в пералнята
На тази възраст трябва да имате контрол над телефона. Какво се случва, с кого си пише, къде е и т.н. Те са първото поколение, което расте от самото начало със социални медии и толкова развити технологии, нямат никакъв житейски опит преди технологиите и е хубаво да се образоват по темата чрез контрол и от наша страна.

# 52
Сина ми съща не си дава телефона и той догодина ще направи 15,изобщо не е необходимо да се четат чатове и т.н.Това са големи деца и не е ОК,да им се оказва такъв свръхконтрол. При дъщеря ми е друго,тя е по малка и я следя с приложение,когато не вдига или се осъмня я подслушвам.Но тя няма нищо против,като попорасне и блокира приложението и каже ,че не и е приятно приключвам с това.

# 53
Значи, 10-годишен си заключи тел.   и комп., ние достъп нямаме, освен ако не помоля по някакъв повод да ми отключи.
Мисля, че така е по-добре. Ако има нещо, той ще каже. А! Тел. си вдига, но аз гледам много да не звъня, че да не вземе това да се промени.

# 54
  • shumen
Моя син е на 13,но не си дава телефона.Игри тегли само,ако аз разреша.Има парола на телефона,но не знае,че аз я знам и мога да го проверявам,ако искам.
Мен ме е яд,че сега зимата няма къде да ходят и дремят на телефоните или обикалят с часове навън,а е кучи студ.

# 55
А ние не обикаляхме ли като тях по студа, че даже повече Simple Smile А студ имаше , сега е нищо работа.

Последна редакция: пн, 29 дек 2025, 11:21 от ДХ3

# 56
  • София
Достатъчно добре си познавам детето и знам какъв интроверт е. Общува си с двама приятели. Отдавна е онлайн, образовал се е вече и много добре знае как да се предпазва от онлайн опасности. Така че, на практика, няма нужда да му наблюдавам телефона.
Ако излиза и обикаля, дори бих се радвала. Проблемът при нас е, че твърде много виси вкъщи.

# 57
Достъп до тел. на моите деца и аз нямам, но много говоря за вреди, ползи, опасности от мрежите.Няма как да им навлизам в пространството по този начин.

# 58
  • София
Моят син беше на 10 може би, като започна да играе Майнкрафт и Роблокс в групи. Тогава се появяваха едни странни руснаци, говорили сме си за тях.
Оня ден го чух как нарежда един нов в играта им. Уф, направо срам ме хвана от лошо държание от страна на сина ми! Разбира се, направих му забележка.

# 59
След една неприятна случка от началото на годината следя какво прави синът ми и ако се налага, обяснявам. Основното, което слава богу бързо схвана, е, че това, което за някого е безобидна шега, друг може да го възприеме като унижение. Така че трябва да премисля по няколко пъти какво казва и прави. Самият той също често ме пита дали ако направи нещо, може да нарани някого. Иначе общува само с приятелите си и съученици, когато трябва да работят по някакъв проект. Основно гледа клипове, като манията в момента е как да кандидатства в Оксфорд и да го приемат - през лятото беше на курс в Итън и ги водили на разходка за един ден до Оксфорд и оттогава само това повтаря. Аз пък си трая, защото е хубаво човек да има мечти, било то и непостижими.

Общи условия

Активация на акаунт