Пубертетът при момчетата - тема 19

• 3 875
  • 102
  •   1
Отговори
# 90
И аз забелязвам, че с годините намаляват употребата на устройствата. 12-15 са най-зарибени според мен. Моите тогава имаха лимити. Вече нямат, но толкова много ангажименти имат и доста повече излизат с приятели и нямат време толкова за тях. Така, че отминава и тази мания с времето.

В това ми е надеждата 😆

# 91
  • В полите на Пирин планина
Определено намалява телефонната и компютърна мания с порасването.

# 92
Определено намалява ползването на плейстейшън. Моят хубостник с месеци не беше играл. Сега покрай празниците, когато компанията му беше тук там, игра повечко. Но ползването на телефон не намалява с възрастта. Донякъде разбираемо. Всичките им уговорки са през чатове и приложения. Пише със завидната скорост на машинописка от 80-те. 😁

# 93
Става въпрос за гледане на глупави клипчета и игрички...
Иначе и на мен телефонът ми е залепен за ръката нонстоп. Какво да се прави като е неразривна част от съвременния живот.
Аз слушам Сторител на него, а понякога и чета чрез приложение, което е като reader. Освен това комуникацията е редовна през чат-приложения - и домашна, и служебна.
Счетоводител съм и постоянно "летят" фактури и отчети през Вайбър... Това е положението.

# 94
Именно, има толкова неща, които могат да ги облагородяват, ползвайки телефоните, а те гледат глупости.Това е за яд.
И аз като лейди съм с тел.в ръка, но чета много и общувам през него.
Интересно ще ми е да видя как моите деца ще възпитават някога.Определено ще е сложно с устройствата.
Големият ми син доста го контролирах, нямаше и нет. на телефона доста време в началните класове.Малкият вече (7г разлика) доста повече е стоял пред устройства заради батко му- играеха игри на Плейстейшън, имаше и мануални конзоли, детски канали.
Това, което ме е яд, че не успях да извоювам- да четат.Имаме купища книги, чела съм им, но и двамата не проявиха желание сами да го правят.Надявам се някой ден да им хареса.

# 95
Големият ми син започна да чете книги преди две години. На 21 е. Опитва се да накара и брат си да чете, който е с 4 години по-малък, но той само премята книгите от бюрото на секцията и обратно... Simple Smile

Преди четяха само, каквото силно се наложи по литература, а аз без книга (даже книги) не тръгвам никъде.

# 96
Моят много чете. Не мога да се оплача от това. Ама иска и глупави клипчета да гледа.

# 97
Не споделям мнението, че с годините намалява ползването на тел. Моят е на 17г и е сраснат с него - гледа даже като ходи по улицата. Не го ползва единствено докато спи, тренира или е на мач.

# 98
Голяма драма беше снощи! Трябваше да учи "Черна песен" наизуст Joy
Сине - казвам аз - това е едно от най-хубавите стихотворения на символизма и мое любимо.
И по спомен изрецитирах първия куплет.
Той зяпна и отсече, че не съм наред.
Чувах го вечерта как грачи из стаята, в осем сутринта ми писа да предупреди, че ще видя двойка в школо, не можел да запомни тъпото стихотворение и после изригна от радост, че има петица.

# 99
Eva+, Joy. Моят син сега учи любовна лирика. И аз така му изрецитирах едно любимо стихотворение и ме обяви за луда. Grin

# 100
Е, аз помня стихове и на руски, който не знам за какво учат сега като втори език...

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 15:16 от Lady Brinne

# 101
Стихотворения учеше от първи до шести клас по 2 на седмица - едно на английски и едно на френски.  В гимназията няма такива неща тук.

# 102
  • shumen
Стихотворения учат и нашите всички.Моя скоро ще трябва да учи "Опълченците на Шипка".

Общи условия

Активация на акаунт