Седмокласници 2025/2026 - тема IV

• 14 046
  • 514
  •   2
Отговори
# 75
Нашата има 2 часа разлика между края на учебния ден и урока по математика. Може да стои в училище, но не иска. Мотае се по центъра, хапва някъде и после отива на урок. Свършва в 17:40, прибираме я ние, но не винаги. Докато се прибере е станало 18:30.
Онзи ден ми каза че половината клас пушели. Тя не (мисля не ме лъже). При вас как е?

# 76
  • shumen
Лято,моя идва до вкъщи,но само яде и пак се връща на Английския.То по принцип му е близо до училище и искахме веднага след часовете да ходи,но нямаше тази възможност.По МАТ пък ходи 2 пъти през седмицата,но си мисля дали 2 срок да не е уикенда единия.Той много не иска обаче.
Бръм,моя не е споделял да пушат деца от класа им,но той мрази цигарите от дъното на душата си и дори само дима го дразни.Енергийни,ХЕЛ и кола обаче пият.Кола от време на време пие и той,а енергийните и ХЕЛа му бях дръпнала една лекция и сам каза,че опитал и не му харесали.

# 77
Не пие газирани никакви нашата, цигари мрази, но явно се пуши и знае. Особено айкос, беше разказвала, че на момиче е изпаднала електронната цигара.
При нас няма кал да се прибира до вкъщи, пътят в двете посоки ще й изчерпа времето.

# 78
  • shumen
С Айкос още в 3-4 клас госпожата от занималнята беше хванала едно от момичетата им и как си я подмятат от дете на дете.Моя не беше опитвал тогава,но доста деца каза,че са опитали.Имаха след това разговор с родител и с децата от класа и бяха си казали всичко.

# 79
На извънучилищните места го караме аз или баща му. Не са огромни разстоянията, но като можем, защо не. Дето ще ми се мъкне по тъмно самО хлапе, по-добре така. Той и без това още е с детска визия, не рискувам. За цигари нямам съмнения. Газирано и кола пием на воля всички у дома, енергийни не.

# 80
  • shumen
Детелина,при нас няма кои да го кара.Аз не съм шофьор,а баща му не живее с нас.Ходила съм и да го изпращам и да го посрещам по тъмно,но вече се имат за големи и не иска.По тъмно не го пускам да обикаля безцелно,особенно сега зимата,а има деца си ги пускат и хич и не ги потърсват.Направо не знам как има толкова спокойни родители.

# 81
  • София, Младост
Честита Нова Година! Да са ни здрави децата! И на нас здрави нерви Simple Smile
Чудех се защо никой не пише, а то имало нова тема.
Та да се изкажа по актуалните теми...
Наборът е с Револют от около 2 години. Кеш почти не ползва. С физическа карта е, като навърши 14 ще си я добави към уолета.
Имат учебни тетрадки по Математика, БЕЛ, Физика, Химия. Попълват ги. Учителят по математика ги събира за проверка. По физика попълва сега през ваканцията, че госпожата е обещала да ги събира следващата седмица.
Понаписа домашните, ама има да довършва доклад по география.

# 82
Газирани напитки вкъщи пием много рядко. Наборката не обича. За първи път тази есен поиска да ѝ купя кока-кола. Купих, пи малко и ми даде остатъка да изпия аз. Говорим си за енергийните напитки, каза, че дори не искала да пробва. На празненството в училище за нова година пила малко фанта. Казвам ѝ да пие само от бутилка, която са отворили пред нея, да не си оставя чашата без надзор, а ако се наложи, да си вземе друга.

Карта ще ѝ направя след почивните дни. Нейна приятелка вече има от преди ваканцията. По-голямата част от магазините, които посещава имат пос терминали, ще има и кеш за всеки случай.

Каза, че е виждала деца от класа да пушат.

Аз май съм най-лошата в темата. 😁 Вчера наборката решава задачи от предишно НВО и от сборник. Умори се, но не протестира. Днес продължава.
Нямаха домашни за ваканцията. Утре набързо ще погледне по предметите, които имат в понеделник.

# 83
  • shumen
Фортуна,и аз все това дудна по празненства и рожденни дни да не си оставя чашата без надзор и да пие само от бутилка,която е отворена пред него.Ние имахме случай в заведение,носят чай на моя,с нас други деца и едното решава да пробва с пръст вътре дали не е горещ.Тогава бях с тях,беше по-малък,но ако бяха сами знам ли.
Карта и аз ще му правя след празниците.Преди това ходих,но беше лудница в банката и се отказах.
Моя не се е скъсал да учи и пише домашни ваканцията.Днес е на МАТ и ще се готвят за класното.

# 84
При нас направихме картата, но трябваше да я взема преди празниците, обаче в банката беше лудница и се отказах.
Ние имаме горчив опит с оставена без надзор храна, така че вече от собствен опит знае, че пие и яде само това, което ѝ е в ръцете.
Тя не пуши, димът я дразни. Изобщо не понася газирано. Аз пия кола и вкъщи има почти постоянно. Тя е опитвала, но не ѝ харесва. Просто не харесва газирано.
Фортуна, аз също съм лоша. Всеки ден давам задачи, че положението с оценките е страшно. И в тази връзка искам да питам според вас тестовете от Бр учебник лесни ли ви се виждат. Моята ги решава с много малко затруднения. Решава пред мен и съм сигурна, че не използва  чат джипито. Стана ми странно как се справя с тестовете, а в училище не може.

# 85
  • София
Нашето си купува и пие газирано редовно, но не понася цигари и алкохол. Леко е пристрастено към компютъра и игрите, но поне не виси на телефона. От няколко дни подкара да чете една книга, дано не я зареже😀
Сега отиде на кино с приятел и си взе вода от вкъщи, да не купува там.
Иначе домашни нямаше никакви освен да тълкува някакви изостанали цитати по БЕЛ, които са отпреди ваканцията още и той се надяваше госпожата да е забравила, ама тя му писа онзи ден, че ги чака.

# 86
Шуши,за дебитните карти не пропускаш нищо.Моя просто иска да има,а и е събрал много пари по празници.
Ясно Simple Smile и моите имаха събрани пари, но всичко влезе в сметката на баща им. До нас има банкомат за вкарване на кеш по сметка. Като им потрябват, ще им върне превалутирани Simple Smile И без това повечето им покупки са за неща онлайн и той ги плаща вместо тях.

По другата тема - у нас газирано не се пие, но децата обичат да опитват всякакви боклуци. Иначе в класовете им се пушеше от 5клас - все момичета го правят. Момчетата са явно дечковци още. По купони още не се ходи. Организирани рождени дни на пейнтбол, боулинг, кино и др. Все още не сме водили разговор за пиене от чаша, защото там всичко е с аниматори, а в киното чаши не се разменят. В училище имаше съученик, който не си носи шише и имаше навика да пие от шишето на мойто.... говорили сме във връзка с вирусите, че едно време масово пиехме от 1 шише, но сега е друго.

# 87
Здравейте! По темите:
-карта пуснахме за револют, ще е от полза най-вече за след 7-ми клас и отиде да учи в друг квартал.
-за газираните напитки - пробва се да иска, но не разрешавам.
-за цигарите - споделяла е за деца от другите класове, че са хванати в тоалетните на училището.
- за телефоните - имат ли ограничено време. При нас е ограничено на един час и вайбър и други такива подобни по които пращат и домашни са неограничени. Протестира, че само тя била с един час, но той се използва всеки път за гледане на инфлуенсъри и т.н. Затова пък редовно пренебрегва забраната и си пуска бонусно време.
- за уроците - незнам какво да кажа, колкото повече наближава, толкова повече желанието в нея намалява. Сега ваканцията минимално пипна малко математика а БЕЛ изобщо...

# 88
  • у дома
За ПИ на бг учебник-първата част е като реалното НВО по трудност,но втората е по-лека и то защото още не са взели геометричния материал-там са препъни задачите,защото трябва хубаво да се описва,а не всички деца полагат усилия да се научат на това...
Обаче пък ПИ на ОТ са много много по-лесни,нямам идея защо е така-следя ги от години и да кажем преди 5-6 си бяха ок.
ПИ по математика на Междучасие,СМГ,НПМГ,ПЧМГ са тежката артилерия -като формата на НВО са си,но винаги има някоя и др по-засукана задача и като цяло са си за деца математици...
Интересно е Веди ,но те не правят ПИ за външни деца и може да сподели само някой,който не само има желание,но и детето му е на курс там.
Регалия са изкарали датите за ПИ и са само три/миналата година сякаш бяха четири/.Пише,че освен присъствени в София ще има такива и в Пловдив,Стара Загора и Варна.

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 12:00 от svetlaem

# 89
  • София
За гледане на видеа и за игри ползва лаптопа или PStation без ограничение във времето. Единственото ограничение, за което сме се договорили и се спазва, е да не се ползва телефона за тази цел заради опасността за зрението.
Уж се разбрахме и до 11 часа най-късно да се гледа лаптопа, ама в това отношение резултат почти няма.
Освен това на няколко часа - прави пауза от около час поне за други дейности.

Общи условия

Активация на акаунт