Седмокласници 2025/2026 - тема IV

• 15 142
  • 556
  •   1
Отговори
# 525
  • у дома
Няма смисъл според тях,защото ги затормозява да осигурят квестори и зали.Аз пък бих си пуснала детето,ако иска,за да му видя нивото по езика.

# 526
Аз влизам отново а въпрос(ако позволите), че хич не ми е ясна организацията...
Минава матурата, излизат оценките, редиш 10 паралелки примерно(дотук мисля правилно съм разбрала). Приемат те на 1-во желание някъде из тях, но решаваме, че ще се пробваме и на 2-ро класиране. Пази ли ти се мястото от 1-во през това време) Само напред ли можеш да мръднеш? Подава ли се отказ в училището , което са те приели след 1-вото класиране, че чакаш второ?

# 527
  • там където има винаги вятър
Минава матурата, излизат оценките, редиш 10 паралелки примерно(дотук мисля правилно съм разбрала). Приемат те на 1-во желание някъде из тях, но решаваме, че ще се пробваме и на 2-ро класиране. Пази ли ти се мястото от 1-во през това време) Само напред ли можеш да мръднеш? Подава ли се отказ в училището , което са те приели след 1-вото класиране, че чакаш второ?
Ами щом е първо, значи е най-желаното - записваш се. А колко биха се радвали на такова класиране Rolling Eyes Нищо не се пази. Да, напред се мърда. Щом искате 2-ро класиране, значи не сте подредили правилно желанията.

# 528
  • shumen
Гери,няма смисъл,защото не им се занимава.Аз,ако иска детето бих го пуснала,за да му видя нивото.
Ели,на първо класиране се пише най-желаното училище.Ако си приет и откажеш нищо не се пази.

# 529
  • у дома
Ако си приет на 1во класиране по 1во желание ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се записваш,иначе губиш мястото и отиваш на 3то класиране,където  можеш да пренареждаш желания,но само за останалите свободни места.

# 530
Ами щом е първо, значи е най-желаното - записваш се. А колко биха се радвали на такова класиране Rolling Eyes Нищо не се пази. Да, напред се мърда. Щом искате 2-ро класиране, значи не сте подредили правилно желанията.

Може би не се изказах ясно. Ако са те приели на 1-во класиране по първо желание - е повече от ясно. Ииии го пожелавам на всички!
Но въпросът ми е друг - пишеш примерно 10 паралелки за 1-во класиране. Приемат те в 9-та, но да решим, че искаш да се пробваш да мръднеш малко по-напред и да се пробваш на второ класиране. Трябва ли в училището в което си приет да подадеш отказ или някакви документи?

# 531
  • София
Минава матурата, излизат оценките, редиш 10 паралелки примерно(дотук мисля правилно съм разбрала). Приемат те на 1-во желание някъде из тях, но решаваме, че ще се пробваме и на 2-ро класиране. Пази ли ти се мястото от 1-во през това време) - Мястото не се пази в смисъл, че не можеш после да избираш между местата от първо и второ класиране, но не можеш да го изгубиш, ако не се преместиш по-напред. В най-лошия случай се прекласираш на мастото от първо класиране. Ако се придвижиш напред, губиш мястото от първо класиране. Само напред ли можеш да мръднеш? - Само на по-горно желание можеш да се придвижиш, а ако не успееш - оставаш на същото място от първо класиране. Подава ли се отказ в училището , което са те приели след 1-вото класиране, че чакаш второ? - Задължително се подава заявление за участие във второ класиране в училището, в което си приет на първо класиране, инае губиш мястото и отпадаш от класирането. Ако не си приет никъде на първо класиране - "некласиран кандидат", участваш във втроро класиране автоматично.
[/color]

# 532
Минава матурата, излизат оценките, редиш 10 паралелки примерно(дотук мисля правилно съм разбрала). Приемат те на 1-во желание някъде из тях, но решаваме, че ще се пробваме и на 2-ро класиране. Пази ли ти се мястото от 1-во през това време) - Мястото не се пази в смисъл, че не можеш после да избираш между местата от първо и второ класиране, но не можеш да го изгубиш, ако не се преместиш по-напред. В най-лошия случай се прекласираш на мастото от първо класиране. Ако се придвижиш напред, губиш мястото от първо класиране. Само напред ли можеш да мръднеш? - Само на по-горно желание можеш да се придвижиш, а ако не успееш - оставаш на същото място от първо класиране. Подава ли се отказ в училището , което са те приели след 1-вото класиране, че чакаш второ? - Задължително се подава заявление за участие във второ класиране в училището, в което си приет на първо класиране, инае губиш мястото и отпадаш от класирането. Ако не си приет никъде на първо класиране - "некласиран кандидат", участваш във втроро класиране автоматично.
[/color]
Благодаря ти!

# 533
  • shumen
Ели,мисля,че нищо не се подава,ако се откажеш.
Моя сега видях в Админ плюс има 4 по Английски на устно изпитване.Ще е с 5 за срока.

# 534
Здравейте.

Някой знае ли кога ще излезе справочника за кандидатстване след 7 клас?

# 535
  • пустинята Гоби
- Задължително се подава заявление за участие във второ класиране в училището, в което си приет на първо класиране, инае губиш мястото и отпадаш от класирането.

Заявлението на място ли се подава?

# 536
Да. Причината е да отпаднат тези от Бургас, които участват в класирането в София за снимка във фейса.[например]

# 537
  • София
Здравейте.

Някой знае ли кога ще излезе справочника за кандидатстване след 7 клас?

Би трябвало след публикуването на ДПП, тоест началото на май.

# 538
  • shumen
Мисля,че заявление се подава на място.
Панди,справочниците излизат края на Април началото на Май.
Моя днес ходи на олимпиада по Биология.Имали 50 отворени и затворени въпроса.Писал по всичките и се надява да премине на следващия кръг.По БЕЛ госпожата го похвалила,че и отговора на литературен въпрос и тълкуването на цитата са му идеални.

# 539
Да. Причината е да отпаднат тези от Бургас, които участват в класирането в София за снимка във фейса.[например]

Това го чух миналата година и още не мога да го проумея.

Да кажем съм от Лясковец. Детето изкарва 2*100. Пиша първо желание СМГ (за снимка) и второ Мат+АЕ в търновската ПМГ.
Не рискувам ли всички приети Мат+АЕ да се запишат на първо класиране и заради едната суета детето да изгори от най-желаното си място?

Общи условия

Активация на акаунт