Седмокласници 2025/2026 - тема IV

• 18 689
  • 683
  •   4
Отговори
# 675
Сетих се миналата година госпожата по музика беше насвяткала на почти целия клас забележки "Не могат да пеят!" 😂
Моят миналата годима имаше забележка то господина по трудово "Пее възрожденски песни в час!" Sunglasses
Много съм съгласна, че учителят и средата са много важни. Голямата 4 години я потискаше една госпожа и трижди съжалявам, че не я изместих, колко унижения и подмятания щях да ѝ спестя.
Малкият попадна на прекрасен педагог, но класът му е ужасен: с много агресивни деца, той постоянно яде бой, ежедневно, ходи посинен, вчера се прибра целят мокър, едно дете нарочно го бутнало в локва. Обмислям да го местя след края на учебната година.

# 676
Лято, мести го. Агресорите не стават по-добри с времето.

Иначе при нас знае да пее, но не знае кога е роден Моцарт. Обаче знае някои негови произведения и дори части може да ги свири. Това е без значение, в музиката годините са важни, не уменията.

# 677
Началната учителка на сина ми беше прекрасна. Млада, амбициозна, никой не е разбрал за 4 години да е имало случай на агресия. Това, в което чувам, че са се превърнали класовете с децата, които продължиха в училището, няма нищо общо с перфектния клас, който бяха в началото.
Сега в прогимназиалния етап имахме случай на вербална агресия, но в началото  не исках да се намесваме с мъжа ми. Е няма оправия, то всеки ден нови обиди под формата на закачки, дребни подмятания и подобни. С един разговор всичко мина. Ще спестя подробностите, но има начин ръководство, психолог, педагогически съветник или който и да е, да се справи с 2 необуздани хлапета. Като котенца станаха. И много добре знаят, че дебелашките шеги няма да минат по никакъв повод при моето дете.

# 678
Сетих се миналата година госпожата по музика беше насвяткала на почти целия клас забележки "Не могат да пеят!" 😂 Ми, не могат! До 6-ти клас ако не са пропяли, няма за кога 😂
Явно е очаквала след забележката рязко да пропеят!
Това ми напомни за нашия клас по време на ОРЕС учителката по музика как ги караше да пеят с изключени микрофони Grinning
Та.. явно и те не могат да пеят Simple Smile

Темата с агресията и мен ме притеснява, макар до сега дъщерята да е попадала на читави класове. Силно се надявам и със следващия клас да има късмет, защото не съм сигурна доколко спокойно бих реагирала ако разбера за системен тормоз...
В детската градина бях ходила да говоря с директорката след своеволия на едната лелка, но толкова ми беше паднало пердето тогава, че не знам какво е говорила после директорката на лелката, но тази жена отиде чак в другата крайност след това - почна се мазни на детето и да ѝ прави постоянни подаръци.

# 679
Моето беше беше в неделя на изпит ПИ в Междучасие,
но за съжаление цялата част по литература беше ПИ януари-февруари 2025г. Останах разочарована, защото очаквах нов изпит с нови задачи, а не копиране на предходни години.

# 680
А имате ли наблюдение на ПИ с какво сменят интегралните задачи?
И изобщо разбрахме ли с какво ще се заменят?

# 681
  • у дома
Моето беше беше в неделя на изпит ПИ в Междучасие,
но за съжаление цялата част по литература беше ПИ януари-февруари 2025г. Останах разочарована, защото очаквах нов изпит с нови задачи, а не копиране на предходни години.
В Междучасие от години си въртят едни и същи ПИ...

# 682
  • София
Ще чакаме февруари да публикуват нов формат на НВО Мат, след като бъде приета новата заповед. Може и март да го направят, кой ги знае. Безмислено е да гадаем.

# 683
  • shumen
Лято,мести го.Агресорите не стават по-добри,а точно обратното колкото по големи стават,толкова по-лоши и злобни.
До 4 клас класната им и госпожата от занималнята бяха прекрасни и винаги казваха на децата да не се саморазправят,а да споделят с тях или с родител.Но в 5 клас класната им вече им казваше,че са големи и сами да се оправят и да не клюкарят.И миналата година в часа по Музика нещата ескалират и не само,че не пишат,ами и целия час провалят група деца.Моя,за да е с тях и той започва.Имахме разговор след това и нещата се промениха.
Моето дете за седем години на няколко пъти си е идвало разплакано точно от такива.Няма да забравя в 5 клас как го бяха набедили,че е пил той айран и ритал кофичката в съблекалните и всичко било изцапано.И суитчера му бяха хвърляли в тоалетните,и го обиждали и какво ли още не.За сега тази година няма оплаквания поне от моето дете.Аз реших,че е защото са пораснали,но на родителската среща разбрах,че са си намерили друга мишена.Тогава питах моя,а и класната им потвърди,че само той и още едно дете са защитили другото дете.
Доста срочни оценки се появиха при нас.Утре сигурно и другите ще се появят.
И пак съм бясна на МОН.Не знам кои малоумник ги мисли тия програми,но това да имат по 7 часа почти всеки ден,допълнителни часове БЕЛ и МАТ и УЧСД и ще са 2 смяна и частни уроци по МАТ и Английски,е кажете ми,как няма да прегреят тези деца.Пак са им наблъскали допълнителните часове по МАТ в сряда,а по БЕЛ в Понеделник от 11 часа до 12,30.За УЧСД още не знаят кога,но 100 процента ще го изпляскат и него тогава.Че и имат ден с 3 разказвателни,и два последователни дни разказвателни.Те и първия срок имаха,но беше Понеделник,а 2 срок ще е Четвъртък и кога ще им остава време за учене не знам.

Общи условия

Активация на акаунт