Седмокласници 2025/2026 - тема IV

• 20 002
  • 721
  •   3
Отговори
# 705
  • Някъде по Дунава
Добре ще завърши моят син - има само петици и шестици. Доволна съм, че по математика е 6, защото е балообразуваща при кандидатстване. Дано и през втория срок е така. По български още няма оценка за срока, но вероятно ще е 5.
Тези неща обаче сега слабо  ме вълнуват, защото от три седмици е с постоянни коремни болки и много ме притеснява. Личната вика - вирус, гастроентерологът - нищо му няма, но той се оплаква всеки ден. Понякога повръща, друг път има разстройство. Доста храни ограничихме. Аз се съмнявам, че глутенът му създава проблеми . Ако някой е минал по този път, да сподели.

# 706
  • София
Е как така е казал лекарят, че нищо му няма, след като повръща и има разстройство толкова дълго време. И има болки. На екограф го е гледал предполагам. Кръвни изследвания?  За апандесит провериха ли? Може да са две различни неща едновременно. Къде го боли точно разбраха ли?

# 707
Може да е непоносимост (например към лактоза, през пубертета може да е началното проявление), но изключете хирургичен проблем. Кръвни изследвания задължително. Големият син имаше нетипични за вирусна инфекция болки в корема, когато беше много малък, но продължителността им беше значително по-кратка и да, вирус беше. Но 3 седмици...

# 708
На нас казаха, че може да е някаква алергия. Поне това излезе от кръвните. Вероятно към храна.

# 709
Преди години се съмняваха при дъщерята за алергия и тогава ни казаха - спирате всичко и почвате да въвеждате храните една по една през някакво време, все едно захранвате бебе.

Три седмици ми се виждат страшно много, та лекарите да не пуснат поне някакви изследвания.

Guinness дано скоро откриете проблема, та да вземете необходимите мерки и да се оправи детето!

# 710
Добре ще завърши моят син - има само петици и шестици. Доволна съм, че по математика е 6, защото е балообразуваща при кандидатстване. Дано и през втория срок е така. По български още няма оценка за срока, но вероятно ще е 5.
Тези неща обаче сега слабо  ме вълнуват, защото от три седмици е с постоянни коремни болки и много ме притеснява. Личната вика - вирус, гастроентерологът - нищо му няма, но той се оплаква всеки ден. Понякога повръща, друг път има разстройство. Доста храни ограничихме. Аз се съмнявам, че глутенът му създава проблеми . Ако някой е минал по този път, да сподели.
Минахме през подобно състояние. При сина ми се оказа на нервна почва. Давах хапчета Антиметил (срещу повръщане). При вас може да е съвсем различно.
Оценките на моя син са ужас, но нищо не мога да направя.

# 711
Гинес, според мен отидете на друг гастраентереолог, а също и на коремен хирург. Може и на нервна почва да е, но изключете вариантите. Не помня откъде сте, но доколкото знам в Софиамед има добри гастрентеролизо, обаче за възрастни, не ми се е налагало да търся за деца.
Бързо оздравяване!

# 712
Много малко са детските гастро, по каса още по-малко.

# 713
  • До морето
Я, да питам по-запознатите тук- на областния кръг по БЕЛ пак ли ОЛВ се пише?

# 714
ОЛВ или ОНВ (отговор на литературен въпрос или отговор на нравствен въпрос, по избор) + тестова част.

# 715
  • София
На моя приятелка детето така имаше постоянно болки в корема и ходиха къде ли не, на нервна почва се оказа. Не помня дали нещо му даваха после, но има доста варианти на билкова основа и хомеопатия също. Аз сте от София, в аптеки Хера работи фармацевт, който поставя много точни диагнози и дава точно такъв тип продукти. Работех (още се водя там де, но съм болничен вече 1 г)  там 16г и ходят хора от цяла България. Не се плаща консултация, така че нищо не губите. Много пъти ни е спасявал в тежки моменти с малкия, който правеше пристъпи от от 11 месечен и искаха да минава на лекарства за астматици, но с негова помощ избегнахме това. Да не говорим, че педиатърката ни, която уж е много добра, веднъж каза на голямото, че е със скарлатина и изписа АБ, а Петко ми каза, че е с инфекциозна мононуклеоза и в никакъв случай да не пие АБ заради черния дроб. Пуснах изследване и той се оказа прав.
  Иначе пак с набора имахме премеждия с чести задавяния, един път се наложи и в Пирогов да го упоят и натикат храната навътре. После ни пратиха на детски гастроентеролог и му правиха гастроскопия. Правихме изследване за алергия към храни и тест за непоносимост към храни. После дълго време беше на диета. В Педиатрията си има специално детско отделение. Ние бяхме при доктор Мила Байчева, похвалиха ми я тогава след проучване. Преди работеше и в болница Надежда, сега не знам как е, но имам нейн телефон и при интерес, ще го дам.
 Иначе аз съм много доволна от една жена, която гледа на ехограф в Пета градска. Изключително добра е. Аз съм с рак на гърдата и метастази в черен дроб, и ходя при нея да ги следим. Каквото ми каже, после това излиза и на скенера. Казва се доктор Лозева.
 Дано намерите бързо причината и да е нещо безобидно!

# 716
  • гр.Пловдив
Дъщеря ми е с 6 по БЕЛ и МАТ, но разказвателните са и 5... тя прие, че тази година има само БЕЛ и МАТ.....

# 717
  • пустинята Гоби
По добрият вариант по принцип, явно няма да кандидатства с разказвателен предмет.

# 718
  • Някъде по Дунава
Наборът има 5 по български за срока. А уж учителката обеща да го изпита за повишаване. Дано втория срок се пребори за шестица.
Правихме кръвни изследвания и са добри. Поне изключихме синдром на раздразнените черва. След няколко седмици ще пуснем кръв  за глутенова непоносимост. Четох за доктор Байчева и звънях в болница Надежда, но там за февруари няма вече часове. Далече сме от София, но ако се наложи, ще дойдем.

# 719
  • София
Guinness, хубаво че кръвните са добре. Как го изключихте СРЧ? Кръвни изследвания нищо не показват за него, или аз пропускам нещо?

Общи условия

Активация на акаунт