Седмокласници 2025/2026 - тема IV

• 20 272
  • 729
  •   5
Отговори
# 720
Виж и в Супер Док. Там има мног9 лекари, има отзиви и можеш да си запишеш час онлайн.
https://superdoc.bg/lekari/detski-gastroenterolog

# 721
И при моята дъщеря в крайна сметка се бяха оказали на нервна почва болките в корема, когато се съмняваха за алергия. Тогава педиатърката ни беше казала, че при децата обикновено така избива притеснението - във физиологични симптоми.

# 722
  • До морето
Не е нормално това, побъркваме ги тези деца! Направо го ненавиждам този 7ми клас и това кандидатстване.

# 723
  • shumen
Най-после са оформени по всичко и моя син.Въпреки двете 4 за срока,другото 5 и 6 пак успеха му е много добър и малко не му стига да е отличен.Надявам се 2 срок да се постегне малко и да го вдигне още мъничко.
Гинес,моя също веднъж го болеше корема и го водихме на спешен тогава.Там му направиха всички изследвания и бяха в норма.При него тогава се оказа,че всичко е на нервна почва.
Моя взе да го притеснява МАТ заради матурите.Видях къде му е трудно и ще наблегнем там.По БЕЛ пък започнаха с преразказите.Днес им е дала да правят за утре за домашно трансформиращ преразказ на непознат текст и им е казала,че ще е за оценка.Проекта по ИУЧ Математика им беше за 09.02,а изведнъж днес господина им казал,че ще го иска за 03.02.Това ще рече,че имат 3 почивни дни и ще трябва и той да се направи,а не е никак малък.
То и учителите направо пощуряха при нас.Още не е започнал втория срок,а те вече им написаха по две оценки по МАТ,че и по БЕЛ.Тази вечер говорих с госпожата от частните уроци по МАТ и я питах за къде толкова са се разбързали колегите и тя каза,че може би искат да вземат учебниците по тези два предмета и после да им остане време да ги готвят за матурите.

# 724
  • у дома
Като се взима бързо материала и не се разбира на какво ще ги готвят накрая не знам...

# 725
  • shumen
Svetlaem,и аз това се питам.Масово се препуска през материала,нищо не им се обяснява особено в училище по МАТ и накрая нищо не разбрали и не направили на матурите.

# 726
  • До морето
И при нас на РС казаха, че до пролетната ваканция ще са взели целият материал за 7ми клас. После са предвидили време за преговор на материала от 5ти и 6ти  клас и последният месец ударно ще правят пробни изпити. Но ние имаме 10 часа математика и 8 часа БЕЛ седмично, така че няма как да не им стигнат.

# 727
  • Някъде по Дунава
Guinness, хубаво че кръвните са добре. Как го изключихте СРЧ? Кръвни изследвания нищо не показват за него, или аз пропускам нещо?
Калпротектинът и Cpr протеинът са в норма.
Въобще не пропускат нашите по материала. Още не са приключили с Немили - недраги, дори един преразказ не са правили.

# 728
  • shumen
Гинес,при нас пък е обратното.Досега не препускаха,но изведнъж взеха много да бързат.По БЕЛ са вече на Една Българка,а по МАТ свършиха  първа част на учебника с уроците за триъгълници.Втория срок започват втора част.

# 729
  • София
Гинес, калпротектинът е в нормални граници при СРЧ, повишен е при улцерозен колит и др.
СРЧ не е болест, а функционална особеност на червата, свързана с нервната система. Затова и единствената засега терапия е с леки антидепресанти. Аз имам СРЧ от известно враме и го контролирам с диета и прием на Иритаколин. При този синдром има болки в дебелото черво, плюс диария или запек. При обостряне болките са много силни и тогава се пие Дуспаталин за успокояване на болката

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 09:54 от Magenta2022

Общи условия

Активация на акаунт