Седмокласници 2025/2026 - тема IV

• 21 004
  • 746
  •   5
Отговори
# 735
В клуба на болните съм - с ужасното комбо, което тестовете не отчитат ни като грип, нито като ковид. Отвратително е (за който не е минал през това)! Има ли надежда децата да не се тръшнат?
Думите на нашата докторка,, Първи ден е рано за тест, трети е късно". Но трябва да изчакаш. Тестове не хващат. Права си. Пихме Тамуфлу, но 4 дни не станахме от леглата. Коварен е. Бързо оздравяване.

# 736
  • у дома
Дано някое дете днес е на ПИ във Вектор Варна и се споделят после задачите-техните ПИ винаги са били хубави.

Ние не винаги боледуваме заедно-едното ми дете боледува много,а аз и др дете почти не.
През декември единия светна на теста за грип,личната вкл Тамифлу и на 2рия ден беше добре,аз и др не се разболяхме,въпреки контактите с него.

Последна редакция: сб, 31 яну 2026, 11:25 от svetlaem

# 737
Болните да оздравяват, околните да не ги хваща.
Синът ми е изкарал 82 точки но ПИ по БЕЛ в Междучасие. Не че е лош резултат, но му казвам, че до НВО трябва да мине 90, а той ми отговори с Да бе, да. Ще го питам после при реденето на желанията какво ще прави, ако изкара нисък резултат.

# 738
Благодаря ви за информацията!
Скрит текст:
Трети ден ми е и съм значително по-добре. Тест правих първия ден - валиден и чист като сълза. Затова не взех Тамифлу. Само симптоматични пия. От дете не съм вдигала високи температури, сега 2 дни бях с 39, спадаща за кратко до под 38°. Няколко познати, а и част от вас споделят, че не всички, обитаващи едно домакинство, се разболяват. Много се надявам и при нас да е така.

# 739
Бързо оздравяване на всички!
Аз не знам как ще се оправи моята седмокласничка...не работи добре на тестове и това е. Резултатите от пробните са трагични, а се справя отлично в училище, на творчески задачи и в школите, които посещава..

# 740
Имам опит с пробните на Междучасие и са по-трудни от реалното НВО и по бел, и по мат.
Така че точки над 80 на ПИ в Междучасие е чудесен резултат и спокойно можете да очаквате над 90 на реалния

# 741
Наборът има 5 по български за срока. А уж учителката обеща да го изпита за повишаване. Дано втория срок се пребори за шестица.
Правихме кръвни изследвания и са добри. Поне изключихме синдром на раздразнените черва. След няколко седмици ще пуснем кръв  за глутенова непоносимост. Четох за доктор Байчева и звънях в болница Надежда, но там за февруари няма вече часове. Далече сме от София, но ако се наложи, ще дойдем.
Наистина в тази възраст и този стряскащ 7-ми клас - като нищо може да е на нервна почва.
Ако не минава може да пуснете и изследване на Хеликобактер пилори. Взима се от фецес.

# 742
  • Където морето целува небето...
Благодаря ви за информацията!
Скрит текст:
Трети ден ми е и съм значително по-добре. Тест правих първия ден - валиден и чист като сълза. Затова не взех Тамифлу. Само симптоматични пия. От дете не съм вдигала високи температури, сега 2 дни бях с 39, спадаща за кратко до под 38°. Няколко познати, а и част от вас споделят, че не всички, обитаващи едно домакинство, се разболяват. Много се надявам и при нас да е така.
Спокойно, може и никой друг да не лепне вируса. При нас точно този, който не се лови от тестове (домашен и лабораторен правихме) донесе малкото дете. Някакъв ужас беше с много висока температура и силни болки в костите. Лепна го набора, който го изкара много по-тежко от нея, с всички възможни екстри. Баща им, който от въздуха лепва бацилите не го хвана, както и аз, като 5 дни спах на едно легло с малката, докато беше зле.

# 743
Mamma Suzanna, вие с таткото ваксинирани ли сте за грип? Никога не съм мислила по този въпрос, тъй като винаги карам всичко, но леко. Тази година (вече е късно, но за догодина) силно се замислям...

# 744
  • shumen
Моя днес прави проект по ИУЧ МАТ за 03.02.на урока за построения с линийка и пергел.Уж беше за 09.02.и онзи ден господина им казал,че го иска за първия ден от втория срок.
Детелина,ние преди години се ваксинирахме и пак изкарвахме грипа и правихме усложнения и спрях.

# 745
Усложнения при сравнително млади хора? danaeka, или почвате късно лечението, или нещо с имунитета не е наред...

Успех на химиците утре! Нашето наборче отива за спорта, без специална подготовка и без мераци за участия в класирания. За когото е важно пожелавам max!

# 746
  • shumen
Детелина,не знам защо,но пак се разболявахме и правихме усложнения и се отказах тогава.Лечението започвах от ден първи със симптоматични,но при мен поне не действаха и ставаше по-зле.
Успех на химиците утре!

Общи условия

Активация на акаунт