ЮЛСКИ мами обикалят и за форум време не оставят!

• 12 168
  • 290
  •   1
Отговори
# 195
Добро утро от нас.
Честити месечинки на Мария, Ивон, Яна София, Лалета и на малката Тея   bouquet!!! Да се весели и щастливи.

Ние вече май се отбиваме напълно. Вечерното кърмене го махнахме от 1 седмица, а сега и на сутришното започна да се ослушва  newsm78. Но имам малък проблем. Като му давам да пие от шише изпива не повече от 100-120 мл. По колко трябва да изпиват сутрин и вечер на нашата възраст децата??? Чели ли сте някъде /съжалявам ако сте обсъждали този въпрос, пропуснала съм/.
Иначе и Тито много започна да се движи. Не се спира  #Crazy. Нови зъбки не са ни излизали, но и тези са ни достатъчни да ръфкаме каквото докопаме  Twisted Evil.
Попарата не ни хареса изобщо  Sick. Не съм пробвала да я дам с бисквитка, но така или иначе давам бисквитка с плод или с мляко, според мен е излишно да слагам и хляб вътре. Аз хляб си му давам да гризка като искам да го задържа за две минути на едно място  Twisted Evil.

dunda Много ми е странно как на толкова време са ви консултациите и в Канада май бях прочела че са на 3 месеца. През това време колко неща могат да се случат, бабите на Цвети все от време на време се чудят как може да са само веднъж на месец когато ние сме били бебета всяка седмица са ни преглеждали, нашите ми дадоха моя картон и ми е много интересно да го чета и да сравнявам тегло и височината на Цевти с моята от тогава.

Даже не са на 3 месеца. Само по време на ваксините си длъжна да ходиш, т.е. от 6-ия месец чак на 15-ия. Ако имаш проблеми взимаш си час и отиваш.
И при нас е така. Дори се чудя кога да отидем да го притегля да видя дали е в нормите, но като го гледам как не се спира на едно място си мисля, че е ок  Laughing.

Бързо оздравяване на болничките. Весел ден на всички  Hug.

# 196
Ехо ,здрасти.
Исито кам се изгуби нещо Thinking
Ами ,аз в буквалния смисъл хванах гората.Тия дни отидохме на балкан .За първи път водих Марти и направо учудващо детето вървеше напред без да се оплаче за минута.(не като майка му, като дете бях вечно на раменете на баща ми).Милото оплака се чак на втория ден когато стигнахме Карлово.На слизане беше голям майтап трябваше да връзваме Марти с въженце ,защото много се хлъзгаше.Единствената грешка която направих е ,че направих добро и взехме свекър ми с нас уж да го от търва малко от свекървата .Направо ужас той през целия път не спря да дава наставления кой как да върви и какво да прави.Казах на моя да му направи забележка ,а той ми вика ,че баща му така се разтоварвал ,да обаче мен натовари. Той дори даваше съвети на моя баща как да върви (винаги си го взимам татко ,защото той ми е водача) при условие ,че татко е балканджия .Валери мама го гледа .Добре се е представи ,само го е било страх да остане сам в стаята понеже му е непозната обстановката и майка ми за да иде до тоалетната се е налагало да го слага в количката и така.После пак ще пиша ,че трябва да оправя.
тук има малко снимков материал. Там съм дива и красива като градински охлюв Mr. Green
п.с. Всички болнички бързо да оздравяват.
Наринче Валери го слагам след сън ,след ядене и на около 1 час на гърнето в зависимост какво е ял и колко вода е пил.

# 197
  • Габрово
Добро утро  Coffee Coffee Coffee Coffee Tired.
Дани е болен от събота Rolling Eyes, с висока Т и повръщане, червено гърло и разстройство. Не сме спали 3 нощи и няма оправяне, сега почва да кашля. Вече не знам на кой свят съм. Дано Теди да не се разболее Praynig.
Това от мен засега.

# 198
Здравейте момичета  Hug
Скоро не съм писала,но нещо нямах настроение,но ви следя изкъсо  Wink
Елип,не знам по колко мляко трябва да приемат нашите бебоци,но май около 200-220 мл.Нека компетентните мами се изкажат.
Майра,супер прегледи правят при вас на бебоците.Само като се сетя предната педи как дори не поглеждаше детето,какво остава да се занимават така обстойно с него.Но все пак да не забравяме,че сме в Бг. и тук всичко лошо е възможно  Rolling Eyes
Джорди,дано не е сериозно настинал Митака.И скоро чакаме да се похвалиш със зъбче  Peace
Ели,скорошно оздравяване  Hug

Сигурно пак съм пропуснала някой,нека ме извина....пак ще се включа да допълня ако трябва.  Simple Smile

Сега малко за нас.Ема от вчера ми отказва да яде суха храна.Сутринта си изяде попарата от 3 сухара към 10 ч. и до 16 ч. не иска нищо друго,дори и да суче  Shocked Зъби ли са,кво са не знам.Вечерта си хапна кашата,но тази дутрин изяде попара на половина от вчера.Дано на обяд яде...и скоро да избие зъбчет,че е доста нервна.

Все още не пълзи,но се опитва да прави крачки като я държа за ръчички.Обаче не мисля да я уча така,а ще я оставя сама да се оправя,когато е готова ще тръгне.

Спирам,че много се разписах.

Чао  Stop

# 199
Добро утро и от мен във Варна времето е ужасно, вънка вие вук Laughing
gery_to Майра elip Възможно е и такъв вариант да е по-добър тук като са всеки месец консултациите това не значи че се обръща повече внимание, със сигурност при 45 минутен преглед може да се види много повече отколкота 3 пъти по 10-15 минути.
radostina33 Дано Дани бързо да се оправя. Hug
isi_kam Как ми се ходи и на мен на планина вече станаха 2 години от последното ни приключение с половнката.
За млякото и аз знам че е между 180-220 но пак си зависи от детенцето.

Последна редакция: ср, 02 май 2007, 10:47 от st.g

# 200
Здравейте и от мен!

Попова, и двете ми деца отказват да ядат всеки път когато им растат зъбчета. Просто й давай колкото иска и не го мисли. Те децата знаят какво да правят като са неразположени. Обаче не е сигурно, че ще избие зъбчето, може просто кризата да премине без да има зъбче и така до следващия път. Аз в такива моменти наблягам на млякото, защото ги боли явно като трябва да дъвчат. И специално Пипи обича да яде студено, от топлото започва да плаче. Затова му давам плодови пюрета, понякога даже от хладилника.

Ние този уикенд боядисвахме едната стая. Смятаме да местим детската в по-голяма стая, че децата са малко натясно в сегашната детска. Та голямо мазане падна. Мишел и на нея й дадохме една четка и беше много щастлива да рисува по стените на воля и да топи четката в голямата кофа с боя. Опаковах я с една найлонова шапка и с едни ръкавици и после даже като свърши не искаше да ги маха и така е яла и седя с часове с найлона Grinning Обаче все още мирише доста в стаята и затова местенето ще го направим след няколко дни. А времето е толкова гадно, че даже не мога да отворя много да проветрявам.

Пипи е по-добре, но виждам, че има доста болни дечица. Много е неприятно, а и това променливо време хич не помага. Да оздравявате бързо!

Не се сещам какво исках да пиша още. Ааа, като гледам календара на Майра за прегледите, то и аз толкова съм водила Пипи. Даже може и по-малко. Меря си го в къщи и само за ваксините ходя. А като е болен - при хомеопата и толкоз. И на мен ми направи впечатление, когато бях във Франция, че педиатърът отделя доста време за преглед на детето, за разлика от нашите лекари.  

Чао засега, ако се сетя нещо - пак ще пиша.

# 201
Здравейте момичета!Благодаря ви първо за пожеланията за оздравяване!
Аз вчера докато писах, въобще не съм си и мислела какво може да ни се случи по късно!Как човек не предполага какво може да му дойде до главата и то от небрежество!Сама съм си виновна вече!
Детето цяла седмица е със сополи, аз не- зъби,е водихме го и педиатърката тава казва -зъби!
Отиваме вчера пак да я види и нищо пак!Надут венец,сополи, Т, няма червено гърло, не кашля,и тя пак рече -зъби!Изписа капки за нос и това е!
Прибираме се слагам аз капките,чистя там носле ,сложих и и 1 ампула вит Ц в устата и какво погледнах от ухото нещо изкапа,кафява течност!Когато погладнах по добре ами то ухото и пълно ,джвака като го натисна и излиза течност!Хайде пак при педито!Тя веднага ни прати в хирургийте на пещерско на ушен!
Там като отидохме то си беше ясна диагнозата -ОТИТ- доктора каза че ще прави дренаж!Сложихме я легнала и две сестри и аз я държим,доктора с едни дълги страшни игли изсмукваше течността от ухото и,тя пиши,аз рева!Били сме страшна картинка!Бая нещо изкара от ухото и каза че има още много и трябва да се перфорира!Намушка една игла и спука тъпанчето(Това разбрах че спука) и като го спука пак с машинката изсмука бая още гной!
Та така!Сега пие антибиотик и е с капки в носа друго не изписаха!Ще ходим пак в петък да я види и ако не е оправено пак ще го чисти май!
Сега както си седи си тече от ухото!Носа и той протека от капките!
Всичко е било от нелекувана хрема!И понеже те(бебетата)нямали сливици(още не функционирали)и ги удряло в ушите!
Никаква хрема не трябвало да се търпи и да не се лекува!А аз 1 седмица и капя вит Ц само в   носа и си мисля че е от зъбите! ooooh!

Сега си имам едно на ум и винаги за най малкото нещо ще ходя на лекар!Милото ми детенце много изстрада вчера,на никой не го пожелавам това!Страшен рев беше,но мина и това!дано сега мине с антибиотика!

Радостина отивайте да се види от какво е!

Да са ни живи издрави дечицата това е най важно!

Момичета незнам дали ще влизам скоро!Като се оправи със сигурност съм тук!
Сега отивам малко да почета за Отита и изчезвам!

Бай! Hug

# 202
  • Габрово
Ох Eli83, като чета какво сте преживели на мен ми се доплаква чак, дано вече се оправи бебка.
И ние баткото го водихме на лекар, но ако и утре не спре Т от антибиотика пак ще отидем.

# 203
Ели,много е лошо това което сте преживели,дано антибиотика помогне  Praynig
Радостина,скорошно оздравяване на Дани,и пази Теди,защото на бебетата малко им трябва.И както е казала Лала,с това променливо време не е шега работа.

Иси,супер снимки.Как имам нужда и аз да забегна на някъде.....дори и сама ей така да се разтоваря малко,че съм като бомба със закъснител.

Лала,радвам се,че Пипи е по-добре.Идея за студеното ядене е много добра.Днес ще я пробвам,тя яде и топло и студено,стига да е гладна.

Изчезвам да оправям в къщи докато малката спи.

# 204
Ели, пожелавам ти много бързо да се оправи Юлето, защото отитът доколкото знам е много болезнен! Направо е ужасно това което разказваш! Права си, че трябва да се обръща внимание на всяко нещо, защото бебетата не могат да кажат какво им е и лесно се изтърват нещата. Аз понякога се чувствам като майка-параноичка като ходя по 2 пъти на седмица при хомеопата да преглежда децата, но в същото време предпочитам така да изглеждам вместо да пренебрегвам някои неща. Но специално на хремите и аз не обръщам чак толкова внимание. Моите деца все кашлят и двамата и аз все затова ходя. Като вляза в кабинета не ми се налага да обяснявам за всеки поотделно, а просто казвам : "Кашлят!" И ми се е случвало например да си мисля, че единият е по-зле от другия, а лекарят да каже, че е обратното. Последният път за Пипи се бях луднала, а то излезе, че Мишел не е добре.

За яденето не писах. Пипи яде по около 200 гр средно сутрин и вечер. Но се е случвало да яде и по-малко. Важно е и колко други хранения има детето. Той яде още 2 пъти - на обяд и следобяд пюрета.

За рибата - аз съм пропуснала тази подробност, че се давало след годинката. Аз от скоро давам вече на Пипи риба. Въобще вече не гледам много храните. Като сме на масата, като го видя, че иска нещо, му давам трошички. Преди 2 дни яде така малко трошички пъстърва и много му хареса. Единствено не давам мед, ягоди, малини, шоколад естествено и яйца. Но ако в някоя храна има малко яйце, не се вторачвам, давам му. Просто не му слагам нарочно в пюрето. Въобще вече захранвам по-естествено, от масата, каквото му хареса. Така правех и с дъщеря ми и въпреки, че е злояда, тя обича да вкусва различни храни и даже доста нетрадиционни вкусове й харесват. Аз лично предпочитам така да захранвам от една възръст нагоре, защото иначе в тези пюрета смиламе всичко заедно и децата не могат да разграничат например вкуса на рибата от този на картофа, тъй като всичко е смесено. Затова понякога давам само картофено пюре. Или само сиренце. И според това какво му се яде на детето.

# 205
Честит имен ден на Боряна (синео4ка)!
Бъди винаги щастлива!
Върви  винаги с уверена стъпка в живота.
живей вечно в прегръдките на младостта и всяка твоя мисъл бъде сбъдната мечта.

Eli83 милото ми детенце.Така ми стана жал .Да я нацелуваш и нагушкаш много от мен. Hug  love001

radostina33 защо не се опиташ да му дадеш на Дани много прясно изцедени сокове.Много ябълки ,моркови и един коктейл от лимон ,грейпфрут и портокал.Много помага. Бързо оздравяване и на бати ,защото знам как се чувстваш. Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 206
  • Варна

Честит имен ден на Синеочето
Животът нека не те плаши,
мечтите да са ти другар,
а щастието с теб да крачи,
като твой приятел стар!

Ели,като прочетох Sick направо се спекох Shocked.горкото детенце,как ли го е боляло,милото Confusedа и теб покрай него Hug Hug Hug.Дано бързо да се оправи Praynig
Радост33,дано и вие да се оправите бързо Praynig
Лала,ами много добре правиш ти,като му даваш всичко Peace.ние колко пъти вечеряме,а то милото му изтичат лигите,и аз не смея да му дам да не му стане нещо.че още не го е ял това и т.н. ooooh!
Елип,Друнди пие средно около 220-230мл.мляко.като във вечерното мляко му слагам 1,2 бишкоти на Плазмон  Hug.ние все пак,здраво си хапваме Blush

# 207
  Здравейте, мамчета и бебчета! wavey
Ние се прибрахме от странстване. Отивам да си прегледам домашното  smile3529 и после ще се включа. smile3523
 Синеоче: Hug

# 208
Да се похваля току що ми донесоха подаръка жираф от Памперс newsm44. Аз на Цвети не и давам много неща от нашата маса най-вече хляб и примерно ако съм готвила картофи, грах такива неща ще трябва занапред да се храним по-здравословно че като си направим пържени картофки нама какво да си хапне бебка. Laughing

# 209
  • През девет земи в десета
Добро утро и от нас с Цвети,ние си бяхме в София,но от гостита и купони нещо не остана много време за писане,иначе не сме пропуснали да ви четем! Hug

Времето в София не е толкова лошо
 като във Варна,свекито ми е там и вчера се оплака,че било ужасно,като си помисля,че и ние се натискахме да ходиме,добре,че си останахме тука! Mr. Green

Ели,горкото ти детенце доста се е измъчило цяла седмица и само като си помисля какво е да те боли ухо и температура,пък за тебе направо не ми се мисли.Дано да се оправи от антибиотика и да не се налага повторна пункция! Praynig

Радост,дано и вашия батко да се оправя по-бързичко Peace

Майра,браво на немските доктори,наистина е много важно да се следи и нервно- психическото развитие на детето,а тука мерят,една слушалка и айде чао ThinkingАз затова и пропускам отвреме навреме меренето,че най-много да ни кихнат някой вирус в поликлиниката!

Елип,а при нас и дума не може да става за отбиване,имаме поне 6 кърмения в денонощието,Цеци е привързана повече към циците на майка си отколкото към бибата и даже мисля скоро да я прибера.Водичка вече пийва от чашката със сламка,но не виждам как ще заменя млечните хранения,ние сме си предимно на кърма и с по-малко твърда храна.Дори и да няма апетит обаче,кърмене не отказва.Така,че като гледам отбиването ни се отлага за неопределено дълго време напред в бъдещето,ясно,че няма да е през лятото,може би след това WinkА според нормата,обема на стомаха е 200мл. на десет месеца и това е количеството мляко,което трябва да се изпива Simple Smile на едно хранене най-малко два пъти дневно!

Цвети си има ново зъбче отгоре и чакаме да се покаже и другото до него,мисля,че засега това не се е отразило много на апетита и.Купихме си стол за хранене и я слагам да яде заедно с нас вечер,нейното си ядене и каквото си хареса от нашето,точно като Пипи на Лала.Вече разбира,че и ние ядем и тя си иска, не се притеснявам за храните,които и давам,понеже и за другите две деца се старая да готвя здравословно с по-малко подправки и предимно задушено.От кашавите манджи най-много си харесва попарата и пилешката супа,но аз не ги пасирам толкова,че да са лигави,имат си и парченца.Хапва  от плодовите пюрета на мама,нещо не е любител на готовите и много рядко каша WinkИ аз понякога давам пюрето направо от хладилника да не се изнежва толкова много,но определено и не предпочита яденето да е много топло.

Иси,страхотни сте,истински планинари,а бебото на кой го оставихте,при мене няма желаещи да гледат децата,дори за един уикенд TiredСнимчиците са ви супер Peace

Синео4ка,честит имен ден,да си жива и здрава и много да те слушкат в къщи newsm51

Леле,колко много съм написала,стига толкова ooooh!

И последно:
Слънчо,много се радвам за вас и че Мимето е вече добре! Hug

Нани,добре дошли Hug

Последна редакция: ср, 02 май 2007, 16:39 от Pigi

Общи условия

Активация на акаунт