Онлайн магазин ТЕМУ (Temu) за България – Новогодишна 2026 (Тема 1) Януари

• 33 703
  • 635
  •   3
Отговори
# 210
  • Асеновград
В момента телефонът ми е далече и се зарежда, но отворих Тему от лаптопа и от настолната версия има опция да се изтрие картата. Който иска да я изтрие и не може от телефона, просто да влезе през лаптоп/компютър.

П.П. Току-що проверих в телефона – може да се изтрие.
Тя картата се изтрива, няма проблем. Но преди от мобилното приложение имаше опция под оранжевия бутон, със ситни букви - Плати без запазване на карта. Тази опция ми е изчезнала.

Пуснах още две поръчки с купоон 5€, от старите превалутирани.

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 14:11 от Panayotu

# 211
Трия си картата след всяка поръчка. Не съм искала помощ, само констатирах, че бутонът с който може да се поръча, без да се запази картата, е изчезнал от единия профил.

След това друга участничка в темата започна да ми дава съвети да си запазя картата в Гугъл и други неща, които не ме интересуват и не съм питала за тях.

# 212
здравейте. получих код на пощата от тему. трябва да го сканирам. при поръчка от 50 евро трябвало да ми върнат 40 евро в кредит. не съм пазарувала така. какво значи това?

# 213
Някой има ли представа как се включва това - опитвам от известно време, но нищо не става. Прочетох, че трябвало да сложа чашата отгоре и то само ще се включи, ако не стане - да натисна копчето (има само едно копче) - само премигва една светлина, пише 55 градуса и си остава студено:

# 214
  • София
здравейте. получих код на пощата от тему. трябва да го сканирам. при поръчка от 50 евро трябвало да ми върнат 40 евро в кредит. не съм пазарувала така. какво значи това?
Провери много внимателно дали имейлът наистина е от Тему, защото ми звучи като измама по учебник.

# 215
  • На изток от Ада
О според мен е измама

# 216
Направете скрийншот и ще помогнеш повече. Ама и на мен ми прилича на измама.

# 217
Идвам да се похваля с новия си телефон - РОСО Х7 pro. Дойде фабрично запечатан, вътре в кутията имаше супер бързо зарядно (адаптер) за 90W, игла и ... кейс! Телефонът дойде с настройка на език на български и това, което за мен беше важно, и заради което смених Моторолата си - място за две сим карти, което ми беше нужно. В България телефонът е на цена над 700 до 800 лева, в Емаг е над 900, памет - 12 и 512(!) съответно. Операционната му система е HiperOs, Андроид е, Гугъл по подразбиране също има.  И тази красота е моя за 530 лева, след купон от 90 лева. Остава да изпробвам камерите.
Линк към телефона:
 https://share.temu.com/RNNmnG5oruB

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 15:41 от Mama Ru

# 218
Честито, Ру 🤗

На десктопа упорито ми дава всичко в лева. Има ли друг с такъв случай?

# 219
  • На изток от Ада
То и аз мислех да еьомам тел на мм . Ама не съм.  Отказах се за сега.

# 220
То и аз мислех да еьомам тел на мм . Ама не съм.  Отказах се за сега.
Според едно ревю в тубата, точно този се води горен сегмент на средния клас. Аз от технически характеристики много не разбирам, но батерията му е 6000, което също е важно.

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 00:41 от Mama Ru

# 221
Днес доста сериозно се зачетох за новите мита от 01.07.2026 г. Слагам в скрит текст, на когото му се чете, че вярно стана досадно.
Скрит текст:
Източник: https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_25_3045

Действително Европейската комисия е разпространила прес съобщение от 12.12.2025 г., съгласно което  се въвежда временно мито 3 евро на артикул за пратки, извършвани чрез електронна търговия, на стойност под 150 евро ,  считано от  юли  2026 г. Съветът и   Комисията  работят по законовите  изменения (предполагам изменение не Регламент (ЕО) № 1186/2009 на Съвета, в който се съдържа действащата към момента дерогация на митническо облагане на пратки до 150 евро). Временната мярка е част от цялостната реформа на митническата реформа на ЕС, която ще бъде въведена през 2028 г.
Кратко обобщение:
Временното мито от 3 евро на артикул ще се прилага за пратки, изпращани директно до  потребители от трети страни.
Предвижда се през ноември 2026 г. да се въведе и допълнителна такса за обработка при онлайн търговия. Таксата за обработка следва да влезе в сила през ноември 2026 г. Съдържанието и датата понастоящем се договарят между Съвета и Европейския парламент.

Така, до края на годината се очертава да плащаме: цена на артикул+ДДС+мито за внос+такса обработка. Честито!

За мен подводните камъни, а и вратички за Тему са 2:
1. Местните европейски складове на Тему, които могат да поемат митническата тежест и ще се избегне ДДС за доставки в рамките на ЕС и
2. Неопределеното все още понятие „артикул“, т.е. дали митниците ще приемат цялата пратка за един артикул или ще се обмитява всеки брой стока в пратката. Ако се приеме обмитяване на всеки артикул, тук също има варианти за еднородни стоки (комплект от възглавница и калъфка = един артикул, телефон и зарядно = комплект= един артикул и т.н.).
Абе, ще измислят нещо братята китайци, сигурна съм. Защото ударът не е само по нас, а и по тях.

# 222
  • На изток от Ада
Той мн ги мори мм . Но аз нямам възможност за такъв тел .

То не,е само китайците. А и примерно iHerb

# 223
  • София
С reply на имейла много лесно се проверява подателя.  Аз пуснах колет по пощата, и на другия ден получих фишинг с фалшив линк за проследяване. Аз всички оферти на мейла получавам и в приложението на Тему и си ги отварям от там.

# 224
  • София
Не могат да спрат Китай, все едно да спреш цунами. Ще измислят нещо. Аз се надявам на европейските им складове.
Значи нашите са решили и с такса "онлайн търговия" да печелят. Ами и така няма да спасят западащите физически магазини на марките.

Общи условия

Активация на акаунт