Онлайн магазин ТЕМУ (Temu) за България – Новогодишна 2026 (Тема 1) Януари

• 45 270
  • 918
  •   7
Отговори
# 390
Аз нямам карта за отстъпка вече седмица, а са ми спрели и офертата за кредит. Корекции събирам не повече от лев и нещо за месец, а имам поръчки всяка седмица и то на не евтини неща. И на мен ми се струва все по-скъпо. Все още има изгодни неща, но само с оглед на цените на сходни в България и то не с огромна разлика. И, разбира се, след яко търсене в сайта и прилагане на купон. До 12 февруари ще изчистя всички купони и ако продължава така, ще се наложи да спра с Тему или поне сериозно да го огранича.

# 391
  • България
И при мен е така.
Купоните от 50% изтичат окончателно около средата на февруари.
Карта за отстъпка вече нямам.
Не съм получавала връщане на кредит.
Сега виждам, че понякога има купон, приложен за продукт в рамките на няколко часа.
В Шийн изтрих и двата профила.
Тук може да се помотая още известно време.
Зависи какво ще стане след 1 юли.
По принцип и сега ми се налага да пазарувам от Алиекспрес. Там рязко намалих, когато добавиха ДДС, а и доставят почти само с ExpressOne, което не е плюс за мен.

# 392
И още нещо да допълня. Имам поръчка от 13.12. Доставена на 24.12.
Да, обаче от два дни нямам опция за корекция на цената за артикулите от поръчката, а не са минали 30 дни, нито от плащането, нито от доставката...

# 393
От мига на получаване на пратката, изчезва корекция на цената.
При мен е така.

# 394
  • софия
Вчера (10.01.) получих съобщение да си взема пратка от пощата, поръчана на 26.11. Беше с доставка по суша. Не е толкова бавно. В петък пуснах друга, която ще се праща по суша. Дава доставка 4.02.-12.03. Ще видим за колко време ще дойде.

# 395
При мен е така.

В “точките” е, не изчезва. Коментирали сме го. Има си корекция 30 дни.

И още нещо да допълня. Имам поръчка от 13.12. Доставена на 24.12.
Да, обаче от два дни нямам опция за корекция на цената за артикулите от поръчката, а не са минали 30 дни, нито от плащането, нито от доставката...

Ако броим и 13.12 и днес (11.01) дните са точно 30. Не знам точно как ги смятат. И по часове ли?

# 396
При мен е така.
Това не е вярно.

# 397
Да, и по часове. ВаняК, дори и без купони изобщо, без други оферти, телефонът, който си купих в Тему е с над 100 лева надолу (редовна цена) от нашите сайтове и магазини. В България няма да го намериш на 609 лева/312 €. Може да провериш. От техниката не помня на друга да съм имала корекция на цената, освен на виар очилата, които се оказаха нежелани от получателя им, даже не ги отвори. Купувах маратонки и обувки на децата за по 15-30  лева, в български магазини давах по 50-60 и при това не са били с по-добро качество. Отделно, че ми коства нерви и време да обикалям и мерим, особено с цупещо се дете. Аз пазарувам с купони за 20-30% отстъпка, сега само декември с прехвърляне към € 1-2 пъти ми даде от 50%, но в €. Тогава някой беше писал за това и реших да опитам, получи ми се.
Да, цените се вдигат, моите корекции на цената почти винаги са били мижави 2-5 лева максимум и то аз поръчки за причина високи суми. За мен дори и сега пазаруването в Тему ми пести време, дава ми голям избор и по-добри цени от физическите ни магазини. И да, с времето купоните стават все по-малки, но винаги дават някаква отстъпка, което си е приятен бонус. Няма как до безкрай китайците да ни спонсорират. Маркетингов трик беше, изигра си ролята.

# 398
Mama Ru, съгласна съм с написаното. И аз пазарувам от Тему неща, които тук са със същото качество, но на двойна цена. Просто, много неща се струпаха наведнъж: евро, мита, повишени цени, орязване на оферти. Това дразни и то много, защото сякаш се променя политиката на цялата платформа. Искрено се надявах, че в отговор на безумните мита от лятото, китайците ще се постараят да останат конкурентно способни и да компенсират редовните си потребители, защото отливът ще е налице съвсем скоро. Но не, те задълбават още повече с повишаване на цените, отпадането на отстъпките и т.н. Като се замисля, всичко е супер динамично в Тему от една година насам и то не в добра посока за нас. Да не говорим, че Шейн, с купоните за отстъпка, сериозно им диша във врата, макар връщането да не е безплатно. Аз забелязах, че ако искам нещо наистина качествено, повече пазарувам от там, а Тему съм оставила за определени работи.

# 399
Това за митата за България е безумно, да, защото спрямо българската реалност минимална поръчка от 150€ е много, за Германия или Белгия, където заплатите са в пъти над нашите не е толкова тежко условие да направят поръчка за 150€.
И ние ще му намерим колая - правим колективна поръчка 3-4 души, за да достигнем сумата за избягване на мито. А и ще видим дали и съответната европейска комисия няма да се усети, че разлика в доходите на отделните държави членки в някои случаи е значителна и въвеждането на единно изискване за минимална поръчка без мито ще засегне тези с най-ниските доходи.

# 400
Mama Ru, Европейската комисия е дала зелена светлина на решението на финансовите министри. Сега работят по изменението на действащия Регламент, в който се намира облекчението за малките пратки. Хич не я интересува Комисията дали ние или французите плащаме, важното е да влизат едни пари в ЕС и да не се бунтуват неконкурентно способните на китайците европейски производители и търговци, които, както знаем, масово също доставят от Китай.

# 401
То и това с общата поръчка е дърво. Трябва някой да се занимава с това. Да събира поръчки, после да разпределя, разнася. За да го прави, трябва и някаква комисионна. После, ако нещо искаш да върнеш, трябва пак да го занимаваш човека. Ако пък в последствие ти се развали нещото… Не, не. Аз не бих се хванала на това хоро да ви кажа. 150€ са си доста пари за дребни поръчки. Един/два пъти някой познат ще се навие да го направи и после ще се откаже. Та не стойте на тая кълка за обща поръчка.

Иначе около мен сякаш няма малки магазинчета за левче, за да видя там какви са цените и да сравня. Имам в близост два мола, но не ходя там често. И не обичам.
За мен Тему е удобство, защото ми трябва кукичка за кухнята, добавям я в количката и не се чудя къде да обикалям физически да я купя. После ми трябва друго, добавям и в един момент събирам неща за нормална поръчка. После си ги взимам наведнъж. Ако нещо не ми хареса - връщам без проблем и срока е достатъчно дълъг. Пазарувам от Тему за удобство. Иначе си беше голям гъдел връщането на кредит, защото (поне аз) бях с усещането, че пазарувам без пари и си затварях очите за някои некачествени неща.

Откакто нямам връщане на кредит, много намалих поръчките. До юли ще си вземам някакви дребни неща, от които имам нужда. После, ако е на артикул - няма шанс. Просто трябва да е нещо, за което тези 3€ са нищожни. Или ще трупам дреболии за годишна поръчка от 150€ 😀

# 402
Абсурд да правя обща поръчка за 150 евро, то ще бъде чакане, съобразяване, единия бързал, втория още не бил избрал, третия щял да пита баба си дали и тя не ще, та да я изчакаме и нея... патила съм си от такива всеобщи начинания. А и 150 евро никак не са малко, да бъдем честни, колко човека трябва да се накачулят на тази обща поръчка, че да е изгодно?

# 403
Понякога дори за малки поръчки 3-те евро може да се обмислят - примерно имам едни джапанки, които купих от бг сайт за 25 лв плюс доставка (трябват ми точно такива, защото се отварят отгоре с велкро - не всеки продава). После ги видях в Тему и си взех с намаление за около 7 лв, мисля че редовната им цена е 14 лв. И да добавя 6 лв (3 евро), пак ще е по-ниска от цената с доставката тук.

Не е нещо особено, но ако мога да не плащам допълнителната сума (каквато и да е тя) - предпочитам да не я платя.

# 404
Точно. И чакането всеки да избере, ама докато избере, на другия му свършило. И по всяко време на денонощието всеки те спами с линкове. Ама докато поръчаш, то единия вече не искал точно това. Голяма разправия са тези поръчки и лошо ми става само като си го представя. Или с индийския номер - поръчваш до 150€ и после връщаш ненужното. Не ми пречи да връщам, но не и да поръчам с идеята да върна.

Общи условия

Активация на акаунт