Онлайн магазин ТЕМУ (Temu) за България – Новогодишна 2026 (Тема 1) Януари

• 40 045
  • 786
  •   10
Отговори
# 465
Е, какво оспорване в банката като тук говорим за върната пратка. Реално тя си е получила нещата. Сега ги връща и то може би частично или с неща от друга пратка. Тук банката не е виновна.
Иначе ми е странно как се оспорват плащания като ние доброволно сме платили в някакъв измамен сайт. Не го разбирам това. Същото е да хвърлите пари през балкона. Банката не е виновна, че не знаем от къде да пазаруваме. Това не е конкретно по този случай, а по принцип говоря.
Да, да кажем в конкретния случай съм съгласна. Обаче защо да не оспорваме за измамен сайт, както и за неполучена поръчка. Сравнението е нерелевантно. Те банките нека само такси да събират, без да ни защитават интересите.

# 466
Във връзка с изгубената пратка, да си дам и моите 5 евроцента по темата. Smiley
Скрит текст:
Съгласно чл. 54, ал. 4 от Закона за защита на потребителите, при договор за продажба, когато търговецът не е предложил да прибере стоките сам, той може да задържи плащането на сумите на потребителяб (в случая-платената цена на стоката), докато не получи стоките или докато потребителят не представи доказателство, че е изпратил стоките обратно, в зависимост от това, кое от двете се е случило по-рано.
Това означава, че на търговеца се дава право, когато използва куриери, да задържи плащането само временно, докато получи стоката или докато потребителят представи доказателство, че е изпратил стоката.  Достатъчно е едното от двете.
ЗЗП не изисква стоката реално да бъде получена от търговеца, ако потребителят докаже, че я е изпратил. В настоящия случай, пратката е регистрирана в Бокс Нау като подадена за връщане, а изгубването е настъпило по-късно. За пред Тему е неободимо: извадки от приложението на Тему с кода за връщане, скрийн шот от приложението на Бокс Нау за приетата доставка, както и скрийшот от приложението на Бокс Нау за  движението на пратката и последвалия статус „изгубена“. Тему няма право да откаже възстановяване на сумата в този случай.
Ако Тему откаже – директно искане към банката. Към претенцията бих приложила: извадка от приложението на Тему за направената поръчка; извадка от потвърждението за връщане от приложениетона Тему и кода за Бокс Нау; скрийншот от приложението на Бокс Нау за движението на пратката и съобщението на Бокс Нау, че пратката е изгубена.
Има и опция за жалба до КЗП, но КЗП не присъжда суми, а само установява дали е налице нарушение. Може да наложи санкция на търговеца, но не и да ви съдейства да си получите парите.
В зависимост от развоя на нещата по-горе, вече могат да се предприемат и последващи действия.

# 467
  • София
Явно Тему вече много рядко възстановява суми, защото аз исках да назнача агент, който да разиска защо пратката ми, която пристигна на 31.12 в главен ЛЦ на Експресуан (в неработен дори за тях ден) беше отбелязана като готова за взимане в системата и след това последваха 12дни, в които просто си седеше там, колкото и да ги юрках и да им се обаждах.
Назначиха агент, водим кореспонденция с него, правиха проверка къде е пратката без никакъв резултат. Явно Експрес уан изобщо не ги отразяваше.
Изпратила съм им всякакви скрийншотове и инфомация, както и имейл към Експрес с настояване и за обаснение и отговор и от тяхна страна - кой е отбелязал пратката в този статус... разбира се - никакъв отговор.
Междувременно пратката идва вчера - вече от Тему ми пишат, че проблема ми е решен успешно.
Да, ама компенсация по 5 евро за пратка (забавени 7 броя) - йок! Защото пратката излизаше така сякаш аз не отивам да си я взема, а нямаше от къде.

Общо взето споровете и рекламациите ще са много по-трудни вече.

# 468
  • На изток от Ада
Аз имам пратка с експрес уан.
Дошла,е

# 469
Може ли от закупилите масажор за цели крака и лимфодренаж да пуснат линк към изпробваните артикули?

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 20:03 от TIGERWOMAN

# 470
Нещо ново за мен
Връщатхл ти сумата, която си похарчил под формата на купони, пробвах с поръчка за 12 евро и ми дадоха 5+5+2 евро.. отказах поръчката

# 471
https://share.temu.com/RCKsVMEE3oB този имам , малко се вадят кабелите, но не е лош

# 472
Нещо ново за мен
Връщатхл ти сумата, която си похарчил под формата на купони, пробвах с поръчка за 12 евро и ми дадоха 5+5+2 евро.. отказах поръчката
Те хубаво връщат, но е важно при какви суми може да се ползват купоните.

# 473
Явно Тему вече много рядко възстановява суми, защото аз исках да назнача агент, който да разиска защо пратката ми, която пристигна на 31.12 в главен ЛЦ на Експресуан (в неработен дори за тях ден) беше отбелязана като готова за взимане в системата и след това последваха 12дни, в които просто си седеше там, колкото и да ги юрках и да им се обаждах.
Назначиха агент, водим кореспонденция с него, правиха проверка къде е пратката без никакъв резултат. Явно Експрес уан изобщо не ги отразяваше.
Изпратила съм им всякакви скрийншотове и инфомация, както и имейл към Експрес с настояване и за обаснение и отговор и от тяхна страна - кой е отбелязал пратката в този статус... разбира се - никакъв отговор.
Междувременно пратката идва вчера - вече от Тему ми пишат, че проблема ми е решен успешно.
Да, ама компенсация по 5 евро за пратка (забавени 7 броя) - йок! Защото пратката излизаше така сякаш аз не отивам да си я взема, а нямаше от къде.

Общо взето споровете и рекламациите ще са много по-трудни вече.
Точно това се случи и при мен. Експрес бяха обявили, че ме чакат да прибера пратката, ама си беше в централен склад. Тему ме спамиха всеки ден да ходя да си я прибирам, докато аз се карах с всеки агент онлайн. И така повече от седмица.

# 474
Нещо ново за мен
За по-големи поръчки не е съвсем зле, ако обаче, предварително знаеш какви купони ще получиш. Дали случайно успя да снимаш правилата преди да поръчаш?

# 475
Когато се оплаквате, че нямате оферти за хубави купони, не е зле да си дадете сметка защо - връщането на поръчката прави всичките купони, свързани с нея невалидни. Също така спира да ви дава офертата с купони. Тему са доста коректни и приятелски настроени с нас, но с необмислени действия тип "не знам какво искам" затягат правилата. И това е правилно от тяхна страна, но от него понякога страдат и коректните потребители. Тук не става въпрос да върнете един-два продукта от поръчка, които не сте одобрили, става въпрос "индийски номер" - правя поръчка, вземам купони, след това връщам поръчката, срещу която съм получил купоните. Дори и да върнете цяла поръчка, направена с купон пак унищожавате всички останали неизползвани купони.

# 476
Mama Ru, ти говориш за конкретно некоректно поведение. Ние обсъждаме какви оферти за купони дава към момента Тему. Аз не съм се възползвала от широко рекламираното тук по едно време: вземи купони, изпукай ги и анулирай поръчката. И пак нямам хубави купони.

# 477
Mama Ru, ти говориш за конкретно некоректно поведение. Ние обсъждаме какви оферти за купони дава към момента Тему. Аз не съм се възползвала от широко рекламираното тук по едно време: вземи купони, изпукай ги и анулирай поръчката. И пак нямам хубави купони.
Напълно подкрепям.Никаква връзка няма връщането с офертите за купони .

# 478
Хайде да похваля една чанта. Бях писала, че взех подобен цвят, но не ми хареса и поръчах тази. Имах колебание дали няма да е много мека и безформена, но не. Страхотна е, не много голяма и много добре изпълнена, препоръчвам.
 https://share.temu.com/roAekpzUsdB

# 479
Нещо ново за мен
За по-големи поръчки не е съвсем зле, ако обаче, предварително знаеш какви купони ще получиш. Дали случайно успя да снимаш правилата преди да поръчаш?
Купоните са, както обикновенно, доста по 5 евро, другите не мисля, че са изгодни, те са от сорта на отстъпка 10 евро за поръчки над 80

Общи условия

Активация на акаунт