Къде в Бургас? -Тема 65

• 3 072
  • 95
  •   2
Отговори
# 15
Билета ми е 3,91 нямат избор да не приемат. Очертава се тази седмица основно с автобуса да пътувам. Шофьорът не е виновен, но той ще се мъчи докато приключим с монетите.Вчера синът ми е нямал жълти и е получил като ресто.

# 16
  • Бургас
Физически магазин в който да продават евро монетник? Не искам да поръчвам онлайн.

# 17
  • Бургас
Физически магазин в който да продават евро монетник? Не искам да поръчвам онлайн.
Лятото купих от книжарница Гама на Ботева.

# 18
  • Бургас
Може тази информация да ви е полезна.
Спаред сайта на БНБ в офисите им ще обменят пари без такса и краен срок.
(Аз доколкото знам те още обменят и от старите пари, онези с многото нули.)

# 19
От къде да си закупя модулна система за дневна,магазини,сайт от където сте доволни.БЕЗ АЙКО И МЮМАКС?

# 20
  • Бургас
Имам много жълти стотинки. Машината в Метро дали е още там и до кога?
сега минах през Метро, вече не работи машината, аз стотинки пробутвам в големите магазини, не могат да ги откажат, просто трябва да са до 50 бр на едно пазаруване, пък дори и 50 бр по 1 стотинка

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 13:18 от bur02

# 21

В Джъмбо има евромонетници.

# 22
  • Бургас
Аз се надявам машината в Метро да я върнат!
Беше много удобна!

Чакам инфо от Били Крос за пътуването с автобус днес.

# 23
Димитър Николов
21 м  ·
Очаквам ръководството на “Бургасбус” да коригира цената на билета в евро в полза на пътниците и да спази закона!
Осигурили сме всичко на "Бургасбус"!
Проекти, които да го превърнат от кретаща общинска фирма с раздрънкани "Чавдар"- и, в дружество с над 100 автобуса, 56 електробуса, зарядни станции, фотовалтаичен парк и система за съхранение на електроенергия!
Осигурили сме проекти, че да има система за позициониране на превозните средства, информация на пътниците в реално време, с мобилно приложение, система за електронно таксуване, видео наблюдение в автобусите и на спирките и какво ли още не!
И не само това!
Всяка година принципалът на Дружеството - Общински съвет гласува средства от общинския бюджет, за да дофинансираме картите на ученици, студенти, пенсионери, многодетни майки, хора с увреждания на двигателния апарат, онкоболни и т.н.!
Дофинансираме и услугата “Позвъни и се вози", за трудноподвижни граждани от дома им! 
И единственото изискване, което сме имали към “Бургасбус” е:
На първо място- да спазват закона!
Да се грижат за доброто обслужване на пътниците!
Да обезпечат добре служителите на дружеството, така че да няма криза с кадрите!
Затова новината  за "Бургасбус" и закръглянето на цената на билета в евро в разрез със Закона за еврото не подлежи на коментар! Не затова сме вложили толкова усилия!
Ако дружеството е подвело принципала- Общински съвет- пак жалко за всичките усилия през годините!
Очаквам още утре, ръководството на "Бургасбус" да внесе нова докладна в Общинския съвет, в която да коригира в полза на пътниците цената на билета в евро! Спазвайки закона!
Ако не го направи, знам, че представители на принципала ще направят това.
Защото законът не трябва да се коментира, той трябва да се спазва!
И други вариации по темата няма!

НАП установи неправомерно увеличение на цената на билет в градския транспорт в Бургас

https://www.24chasa.bg/biznes/article/22015327

# 24
Това с билетчетата за градския транспорт ми се струва прекалено преекспонирано. На мен например ми е по-удобно да платя 0.80 цента, отколкото да броя 0.77 цента за да отговаря точно на 1.50лв. Мисля, че се появяват други нередности...освен въпросното билетче. В тотото не искат да взимат левове. Магазините връщат стотинки и левове, когато имат и евро...отказват да взимат стотинки и т.н.

# 25
  • Бургас
За цената на билетчето от 1.56 се чуваше още от няколко месеца.
Да видим какво ще стане.

# 26
Браво на чичо Кмет! Но да, неудобството е налице. Моите билети са 3.10 лв и 2.50 лв - съответно 1.585 € и 1.27 €. По-удобно е да са 1.60 и 1.30 евро, къде ще събирам дребосъци, отделно шофьорите ще станат диви и щастливи. До Камено, Айтос, Карнобат и Средец няма кондуктори, и там ще стане мазало. Преди малко синът ми се оплака, че в един от софийските Технополис са му отказали 100 евро, щото не можели да развалят.
Karzz, тръгвам след малко към града и ще пиша как е. За градските казах, имам карта 50 пътувания и няма драма, освен ако не са им бъгнали валидаторите. 
Ами разбирам го кмета, може да е само пиар възмущението му, но е напълно основателно.

# 27
  • Бургас
Просто трябва да свикнем да плащаме и с дребните центове, както е и в чужбина.

# 28
В тотото не искат да взимат левове.

Съгласно чл. 3, ал. 4 от Закона за хазарта хазартните игри се провеждат със залози и печалби само в евро. В този контекст БСТ приема залози и изплаща печалби в евро, като едновременно с това визуализацията на суми на терминални устройства/разпечатки в пунктовата и външната мрежа се подчинява на режима на двойно обозначаване и приложимите указания към операторите.

https://lex.bg/laws/ldoc/2135783265

# 29
  • Бургас
Аз се надявам машината в Метро да я върнат!
тя машината е там, но има лепната бележка, че поради преминаването към евро не работи вече, не знам дали след февруари ще я настроят за евро монетите… аз за няколко дни с цяла шепа евро жълтици се снабдих

Общи условия

Активация на акаунт