Колко време всъщност имаме?

• 2 854
  • 45
  •   1
Отговори
# 15
Докато се храниш, хигиенизираш, извършваш физически дейности, нищо не ти пречи и да мислиш. Когато имаш прекалено много свободно време за мислене, без други действия, всъщност не се отразява добре при повечето хора на психическото здраве и душевното равновесие.

# 16
  • Be realistic - plan for a miracle.
Пропусна финалното изречение в есето. Ето, аз ще го сложа вместо теб:

“Имаш ли нужда да пренапишем текста отново? Ако искаш можем да сменим тона към по-приятелски, да добавим истински примери от живота или да направим да звучи по-естествено. Само кажи “да” и ще го направя.”

# 17
Такива съждения ме хвърлят в смут и ме напира да питам нещо. А с какво, аджеба, ще си запълниш живота, когато спреш да правиш всичко??

# 18
Забелязвате ли наводнението от ИИ генерирани теми, всяка с лозунги кои са социалните проблеми, кои са културните, кой как трябва да се отнася към живота, вселената и всичко останало?

# 19
  • София
Да, много е досадно.

# 20
Не. Къде са тези теми?

# 21
Практически всяка тема, която звучи като социален, философски или междучовешки призив, без да е твърде скандално и щекотливо. Какво става с този свят, с нас, с децата, с връзките, всичко отива на кино, не се ли тревожите. Като есе на зубър петокласник - патосът замества явната липса на житейски опит. Няма да видиш тема за нещо страшно, но рядко срещано, което не е достатъчно популярно, че да заеме телевизионните канали със седмици.

# 22
  • София /Абсурдистан
За какво става дума изобщо?

# 23
A според мен едно друго клише е вярно за живота - Животът е това, което ни се случва, докато си правим други планове.

Та колкото иска човек да осъзнава, да действа, да изживява - Животът ще се случи. На Смъртта също няма да избягаме.   

# 24
Искала авторката да пише есе... Лошо няма... Но и смисъл няма.

# 25
За какво става дума изобщо?

Авторката е изпаднала в екзистенциална криза и е решила да я направи публична. Поне аз така я разбрах.

# 26
На мен пък ми хареса темата. И аз съм си задавала същите въпроси. Живея без мисъл, че някога ще умра, защото иначе няма смисъл.
Тази година преживях инцидент, при който можех да си замина, така че доста се позамислих.
 Мама Ру, това са годините чист труд, т.е. по 8 часа на ден по 3 се умножава и се получава стажа.

# 27
Не съм много съгласна. Защото има хора, които работят по повече от осем часа на ден. А и не включваш времето за отиване и връщане от работа, времето за домакинската работа, за отглеждането на децата... А и работният ден с почивките е 9 часа. Или излизаш в 7 , работиш от 8 до 17 и се прибираш в 19, защото трябва и да минеш през магазина или да прибереш детето от училище или градина... Пиши ги 11 часа свързани само с работата, 8 часа сън това са 19 часа.

# 28
Темата е хубава. Може да имаш всичко, нямаш ли време, все тая. Времето е най-ценния ресурс, наравно със здравето.

# 29
Твърде много време отива в работа и битовизми и не остава време да се насладим на постигнатото.

Общи условия

Активация на акаунт