?Въпроси всякакви? (2026 г.)

• 35 276
  • 873
  •   1
Отговори
# 150
# 151
Кога влизат в сила новите сини и зелени зони в София? Някои квартали щяха да стават зона още януари уж.
Наредбата, приета от Общинския съвет е обжалвана, така че докато не се произнесе съдът нови зони няма.

# 152
Здравейте,някой знае ли дали банкомата на банка Fibank,приема депозит в лева ? Четох,че ДСК и ОББ приемат,но за фибанк не попадна на инфо.

# 153
  • Далечният изток
Според сайта им - не.

https://www.fibank.bg/bg/vyvejdane-na-evro/atm-mreja

# 154
  • Пловдив
По магазините започнаха ли да връщат в Евро?

# 155
  • Бургас
Някъде да, някъде не. В Лидл и Хиполенд примерно ми върнаха в евро, а платих и в двата в лева. На детето в Бершка са върнали в лева, на мен в аптека Софармаси преди малко също (ние също платихме в лева, ако това има значение).

# 156
Благодаря,за отговора за банката.
Навсякъде плащах вчера с лева , в Лидл и в Пепко ми върнаха евро,в кварталния голям магазин ми върнаха лева .

# 157
Имам въпрос, на който едва ли ще има много възможности за отговор, но все пак ще питам. Съседка, възрастна жена, не иска да плаща за кабелна телевизия. Купих ѝ преди повече от година антена с усилвател и си хващаше преспокойно и с абсолютно чиста картина всичките БНТ - 1, 2, 3 и 4 или колкото бяха там, че вече не помня, БТВ, Нова и някаква музикална програма с народни песни. 6 или 7 програми бяха. От 1-ви януари или от 31-ви не разбрах точно, телевизорът ѝ не хваща никаква програма с тази антена. Ама трябва да е от 1-ви, защото на 31-ви си е гледала нещо там. Имам друга антена, качих ѝ и нея. Пускам сканиране, търси, намира някакво изображение с ужасно качество и нищо друго. Проблемът не е в телевизора, у нас с Еон си работи. Това станало почти изведнъж. Някакви честоти ли са сменили, каква друга може да е причината, ама пък нищо от предишните да не хваща...
Макар че AI казва - не за честотите
Скрит текст:
Към момента (началото на 2026 г.) няма планирана мащабна смяна или преконфигуриране на честотите за ефирната телевизия в България за 2026 г. Основната цифровизация вече се случи преди години. Последните значими промени бяха свързани с освобождаване на честотния спектър 700 MHz за мобилни комуникации, което наложи преминаване на телевизионните оператори към други, по-високи честоти (например в обхват 470-694 MHz) в предишни години, но това беше приключено преди 2026 г.. Очаква се съществуващите цифрови честоти да останат стабилни за ефирно предаване.

# 158
  • София
Скрит текст:
Тези от [ u]Фибанк[/u] от години не съм им клиент и продължават да ми изпращат инф-я за нови комунални сметки, по имейла - ще мина някой ден да проверя защо не са заличили и тази опция и откъде-накъде ще имат достъп до нея.

# 159
По магазините започнаха ли да връщат в Евро?
Във Фантастико,Т Маркет,  Лидл,Кик и аптека Медея рестото си го получих от първия ден на тази година във евро.

# 160
Пазарувах с левове в КИК,върнаха ми ресто в евро,в един денонощен магазин за цигари,дадох лева и ми върнаха в лева/продавачът каза, че имал указания от шефа му да връща така/, нямаше проблем от моя страна.Днес,в строителен хипермаркет ми върнаха ресто в евро при дадени левове.Ама имам доста, а в двете карти салдото ми е на санитарен минимум 😂
Има време до края на месеца!

# 161
Щерката е изяла бялото уплътнение на бутилката си Aquaphor. Буквално, преносно, все тая, бутилката не може да се ползва. Някъде бях чела, че може да се ползва уплътнението от буталото на спринцовка. Но не помня къде, съответно не помня и размер на спринцовката, а подозирам как ще ме погледнат, ако им кажа "Я дайте да видим кое изглежда като да стане" в аптеката. Не че няма да го направя, но все пак, ако някой си е излекувал така шишето ще се радвам да сподели.

# 162
Копайлът казва, че за бутилка Сити трябва спринцовка 10 или 20 мл, като от по-голямата уплътнението пасвало по-добре, но трябва да се подреже.

# 163
Спринцовка 20 мл ще се намери по-лесно във ветеринарна аптека, отколкото в хуманна.

# 164
Ей за това питам форум, а не ии Simple Smile ИИ да дойде да натъпче 20мм диаметър уплътнение от 20мл спринцовка в 5мм отвор Simple Smile
Благодаря за усилието все пак.

Между другото, ако на някой му трябва 20мл спринцовка - взимала съм от аптеката на болница Вита 2 в София. Не съм търсила на друго място, просто бях там.

Общи условия

Активация на акаунт