?Въпроси всякакви? (2026 г.)

• 29 691
  • 738
  •   2
Отговори
# 675
Да има случайно измама с пратки по Еконт? Посети ме куриер на Еконт с пратка, която никога не съм поръчвала, с наложен платеж, 60 евро. Няма право на преглед.
Как процедирате в такива случаи?

# 676
Има такива измами. Въобще не я взимайте и не плащайте!

# 677
Има. В пратката може да има тухла или стари скъсани обувки. Плащаш, вземаш, отваряш и духаш супата.

# 678
  • софия
Има такава измама с пощите. Няма причина да няма с Еконт.
Не бих приемала пратка, която не знам да съм поръчвала.

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 05:51 от zvаnchе

# 679
  • София
А каква е същността на измамата?
Кой би платил доброволно кеш 60 евро за нещо, което не е поръчвал?

# 680
А каква е същността на измамата?
Кой би платил доброволно кеш 60 евро за нещо, което не е поръчвал?

Хора, които поръчват често и много и губят сметка на доставките. Или наивни и любопитни. Понякога имат и скрита информация за поръчки (текущи и минали) и се възползват.

# 681
Има. Обикновено е от румънски сайт.

# 682
Поръчвайте до офис и няма да имате проблеми.

# 683
  • Варна
Аз получих имейл от "Еконт", че не ми бил пълен адресът за доставка и не можело да ми доставят пратката. Трябвало да си актуализирам данните. ...  Аз онлайн почти не пазаря (веднъж годишно), та ми беше ясно, че е фишинг

# 684
Аз от Бг пощи получавам, от Шейн, а нямам никакви поръчки.
Докладвам ги като фишинг.

# 685
  • Буркина Фасо
не ви ли гризе любопитството какво и от кой може да получите пратка ? ако е от някой таен обожател или пък от богата леля ? аз бих отишъл да си видя пратката и ако ми поискат да я платя ... кръгом и се махам. ама на мен не ми изпращат такива псевдо пратки Grinning

# 686
  • Somewhere far away
Не ме гризе, защото знам че няма пратка и  винаги знам кое е реално от еконт и кое  е фишинг.

# 687
  • Пловдив
Да има случайно измама с пратки по Еконт? Посети ме куриер на Еконт с пратка, която никога не съм поръчвала, с наложен платеж, 60 евро. Няма право на преглед.
Как процедирате в такива случаи?
Е да бяхте попитали кой я изпратил. Тази информация не е обвързана с взимането на пратката.
Аз доста поръчвам, но винаги знам какво чакам да пристигне. В приложението всичко си пише и кога е взета пратка от получател и кога ще е при теб.

# 688
Да, попитах разбира се и нямам спомен да съм поръчвала от този търговец. Но имам поръчани пратки от алито и от много търговци, този не е сред тях. Всички са платени и досега не са ги доставяли с Еконт. Единственото ми обяснение е тези 60 евро да са мито.
Иначе име, адрес, телефон съвпадат.

# 689
  • Пловдив
За мито задържат пратката, от Али, Тему примерно при гел лаковете минават през митница и често дължа нещо отгоре, но това си го пише в съобщението за пратката в пощата. Без значение кой е доставчикът щяхте да имате информация дали по имейл, съобщение или приложение.
Редовно получавам фишинг от DHL по имейл, но от тях рядко имам пратки просто поглеждам имейлът от който е изпратено.

Общи условия

Активация на акаунт