?Въпроси всякакви? (2026 г.)

• 37 327
  • 948
  •   7
Отговори
# 885
Увеличен ли е тока от 01.01?

Не!

# 886
Аз предлагам да не прехвърляте тук тази безумна дискусия която се вихри и из фейсбук, че и телевизиите подеха.
Все пак тази тема е за бързи въпроси, не дискусии.

# 887
Нямам такова намерение.

# 888
Някой поръчвал ли е лекарство с рецепта от Германия? Някоя аптека, която приема български рецепти и доставя до България дали има?
Силно се съмнявам.
Купувала съм преди време от физическа аптека и с преведена рецепта.
Сега в повечето случаи рецептите се качват на здравната карта и ми се струва, че ще стане доста трудно да се качи онлайн българска рецепта.

# 889
  • BG-DE
Купувах последно преди две години с българска хартиена рецепта, най-обикновена без да е превеждана, от физическа аптека в Германия.

# 890
  • Deutschland/HE
Някой поръчвал ли е лекарство с рецепта от Германия? Някоя аптека, която приема български рецепти и доставя до България дали има?

Ще искат хартиената рецепта да е при тях. Съседката ми ползва едно лекарство, което не е по здравна каса и цената му онлайн е по-ниска. Избираш лекарството, те ти изпращат сметка, както и един вид марка, за да им изпратиш рецептата. Като получат рецептата веднага изпращат до адрес в Германия, всичко отнема 3-4дни.

П.С. В Германия касовите рецепти са онлайн, ако искаш ти дават QR код, който да ползваш в онлайн аптеки. Приватните рецепти, които не поема Здравната каса, са изцяло хартиени.

# 891
  • София
https://eportal.nssi.bg/katalog-na-uslugite
след като влезеш в профила си цъкаш падащо меню електронно осигурително досие и избираш второто електронно социалноосигурително досие за....  и гледаш най в ляво.

Много благодаря!

# 892
Къде може да се провери размера на МДТ? Не се интересувам за Столична община, за провинията е питането ми.
Преди ги проверявах с ПИК към НАП, но сега не го откривам като опция.

# 893
  • Deutschland/HE
Къде може да се провери размера на МДТ? Не се интересувам за Столична община, за провинията е питането ми.
Преди ги проверявах с ПИК към НАП, но сега не го откривам като опция.

Не може през сайта на НАП, през e-gov би трябвало да стане.

# 894
  • Далечният изток
В сайта на общината.

# 895
В сайта на общината.
Преди да задам въпроса си тук, проверих много внимателно сайта на общината. Няма.

# 896
  • Далечният изток
В малка провинциална община проверявах скоро, затова предположих.

# 897
В малка провинциална община проверявах скоро, затова предположих.
Да, на място със сигурност ще направя справка. Питането ми беше за он лайн.

# 898
Аида имаше предвид че онлайн е проверила.
В моята община също може през сайта да направя справка с вх.номер и да платя.
Много е различно..при всяка община е различно.
Ако няма на сайта опция за онлайн справка, значи остава егов евентуално.
По телефон също може да им звъннете и да попитате...може да ви кажат сумата и начините за плащане. Опитай.

# 899
  • Буркина Фасо
има ли вероятност все още да не са публикувани данъците ?

Общи условия

Активация на акаунт