?Въпроси всякакви? (2026 г.)

• 25 771
  • 651
  •   2
Отговори
# 615
Практиката наистина е от миналия век и такова изписване на съвместяване на длъжности беше обичайно. Явно и сега се среща, щом има актуални обяви.
За по-младите е новост, за такива като мен - старост Simple Smile

# 616
Уж не съм първа младост, но това го срещам за първи път.

# 617
Колко пък млади…ето, юрист, счетоводител и филолог го чуваме сега. Аз съм на 39, ако това е младо - благодаря Heart

# 618
  • оттам, откъдето започва България
Да, радвай се, млада си. Simple Smile

# 619
  • София
Щото не сте работили в държавни служби. 😃 Последно го срещнах в разписанието на едно поделение.

# 620
Не сте работили в държавни предприятия явно... или не сте имали досег с административни документи. Но има неща, които човек наистина никога не е чувал.
Преди няколко години за пръв път чух думата "досежно" и я интерпретирах според контекста, та разбрах какво означава, но наистина я чувах за пръв път. (AIDA да си трае, тя трябва да знае какво е)
Скоро още една думичка беше откритие за мен, но не си спомням коя беше.
 А иначе " ...той и касиер", защото касиер не е в женски род, както и повечето изброени длъжности.
Да и последно - млади сте! Simple Smile

# 621
  • Пловдив
И аз за първи път го чувам това, а имаме касиер, счетоводител, трз и т.н. във фирмата и доста документи минават през мен, преди да стигнат до тях.

Сега ми изскочи в една група, че родители заплащат извинителните бележки/свои болнични...аз съм шокирана, но бая хора коментират, че си ги заплащат. Това законно ли е, издава ли се касов бон, за което?

# 622
Не може ли просто "счетоводител и касиер"
Защо е нужно това той 🤔

# 623
  • Далечният изток
Явно съм доста стара. Чувала съм го...
И досежно знам Grinning

# 624
Колко пък млади…ето, юрист, счетоводител и филолог го чуваме сега. Аз съм на 39, ако това е младо - благодаря Heart
Младо си, разбира се - то има първа, втора и т.н. младост - аз съм в четвърта Simple Smile
Аида, че какво му е на "досежно"? Дума като дума, ежедневна даже Simple Smile

# 625
  • Далечният изток
ДиаМиа я е чула и разгадала скоро.
Каза да си трая... Joy

# 626
Сега ми изскочи в една група, че родители заплащат извинителните бележки/свои болнични...аз съм шокирана, но бая хора коментират, че си ги заплащат. Това законно ли е, издава ли се касов бон, за което?
Лекар да издава касов бон😆
Разбира се, че се издават така болнични и бележки. Сега доколко е законно това, е друга тема...

# 627
Кубратова и AIDA, за вас е известна, пардон, забравих, че и Кубратова е в този ресор Wink но се обзалагам, че повечето хора не са я чували, ако не се занимават с вашата дейност.

# 628
Кубратова и AIDA, за вас е известна, пардон, забравих, че и Кубратова е в този ресор Wink но се обзалагам, че повечето хора не са я чували, ако не се занимават с вашата дейност.
ДиаМиа, затова и постът ми е с усмивка, отчетох професионалната ни сфера - беше просто закачка с думата и професията.

# 629
И аз за първи път го чувам това, а имаме касиер, счетоводител, трз и т.н. във фирмата и доста документи минават през мен, преди да стигнат до тях.

Родители от градинската група на децата ми са споделяли,че извинителните бележки за болест на децата им се заплащат ,лично нашият семеен лекар никога не е споменавал.

Общи условия

Активация на акаунт