КГБ = Клуб на Готините Баби - 243

• 16 745
  • 760
  •   3
Отговори
# 45
Добро утро.
Вчера пропуснах -
със закъснение да честитя имения ден на малкия внук на Яжка.
Да е здрав, да расте силен и умен, да има много успехи в училище и във всичко, с което се занимава и много да радва близките се!
.

Айша, казваш колко е пораснала внучката ми - есента навърши 14, осми клас е. Вече е голямо момиче.
Липсва ми времето, когато беше, колкото твоите мрънчовци. Верен е израза ,,внимавай какво си пожелаваш"".

Тони, приятна среща на теб, а на момичето ти - дано не я боли много и бързо да се реши проблема.

Днес вече смятам да си влизам в ежедневния коловоз, че до сега беше ,,пет дни яли, пили и се веселили"".
Планът ми за днес - да се погрижа малко за къщата си и малко за мене си, или в обратния ред ще е по - скоро, аз съм си с приоритет.

Хубав ден на всички!

# 46

Не е нужно да крещиш на света, колко си щастлив. Просто благодари на хората, които те правят такъв.

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

И така ... започва годината и броеницата от дни започва да се подрежда ...
Ей такава е и тортата, която отиваме да вземем и да занесем на бабата. Почерпете се за рождения й ден - става на 86 г. Да е здрава, на самоход и обща храна, както казва ММ!

Хубав ден на всички вас баболинки, почивайте и правете това, което ви прави щастливи Heart и

# 47
  • някъде другаде
Макавели , Жива и здрава да е бабата ви. Да не те ядосва.

# 48
Да  е на самоход  и да не губи акъл бабата,  докато е така човек е полезен, пазач на имота  е поне.
 Аз получих снощи внимание, поне половин час си чатихме със сина, показва ми забравени или непознати снимки и клипове с малките, 4 години при тях са голяма работа време. Мишлета  гледах,  по едно време играеха с кълбета ,конци, развива кълбото и  отива  далече ,далече, играчка без пари  и аз вътре в клипа.
 Имали са гости по празниците, не са ходили по  хотели като други години. Имат дом, създават традиции, а  аз  се запасих с търпение да ми дойде ред за внимание..  Да са ми живи и здрави, другото е малка работа.
  Има слънце, ще е мъдря някаква днес.
 На душата  и трябва светлина.

# 49
Добро утро, баболинки! Още не съм си изпила кафето, а вече съм в темата, за да си побъбря с вас. Хубаво ми е тук!
Макавели, да е здрава и позитивна рожденичката! Да се радва на живота!
Пп - не съм публикувала. Вече съм на второ кафе, а Тетин се захвана да кърти ревизията в банята. Захващам се да простирам пране и да оправям прасарника.
Хубав ден на всички!

# 50
Няма пълно щастие Simple Smile - и нас ни налази проклятието на Топлофикация Simple Smile - авария от днес 6.00 до утре 10.00, поне, ако успеят да се справят.
Чудя се аз що тъй изстива в къщи, а то си имало причина.

Включих климатика, ама хем не го обичам, хем не ми е същото топлото. Вземам си раничката и излизам.
Ще видим как ще ми е като се прибера следобяд, може и да се прикреватя и да се гушкаме с Кучо.

А всъщност влязох да честитя РД -то на свекървата на Макавели!
Да е на крак и на обща храна, чудесно е това пожелание, а аз допълвам - да може и сама да върши елементарните  битовизми.

# 51
  • в сърцата на любимите ми хора
Ех, Клечи, много неприятно това с топлото. Дано поне спазят срока за ремонта.
Макавели, честит РД на бабата. Да е жива и здрава и да не ви създава главоболия. Много е хубава тортата. Ще я зарадвате.

# 52
  • София
Ето ме и мен.
Щом има торта, има и празник!
МАКАВЕЛИ, да ви е жива и здрава рожденичката. Да ви се радва, а не да ви товари с проблеми - реални и измислени. Да гледа по-позитивно на живота. Да се радва на деца, внуци и правнуци! Наздраве за нейно здраве!
Наздраве и за вас - за вашата всеотдайност, грижи и търпение. Stuck Out Tongue Winking Eye
На този ден, точно 10 години преди вашата рожденичка се е родила и моята майчица... Навярно някъде сред звездите празнува своя земен рожден ден..
Днес полека лека се настройвам за предстоящите работни дни. След празници е най-трудно да стартираме, А би трябвало няколко дни да работим по 2 часа. После няколко дни го обяд и чак след това до края на работния ден. Като в детската градина. Joy ТОНИ, МЕРИАН, РАНЕЛА, ЯН, ЛУННО ЦВЕТЕ, предложете на шефовете си. Stuck Out Tongue Winking Eye
Денят не ми е минал напразно, след общуване с вас.
Радвам се за БОРЯНА, че са я върнали назад в спомените. Звучи радостно! Hug
КЛЕЧИЦЕ, пусни си филма Топло, да видиш през какви неволи и комични ситуации преминават хората. Stuck Out Tongue Winking Eye
ТЕТКЕ, не си сама. И аз оправям прасарника. Grinning
ТОНИ, пулпит ли мъчи твоето момиче? Съчувствам й. Hug
ЦВЕТЕАРТ - още едно цвете сред нашия букет. Hug
ТАНУ, полези съвети. Тенк ю баба!  Heart
Хайде стига за сега. После пак. Отивам да обядвам. Днес все още сме на индивидуална програма - един спи, друг хапва, някой гледа филм, А друг си говори с приятели.
И малко "домашно": Първото за тази година.
Защо толкова много обичаме и се грижим за внуците си?

А сега да ви видя какво ще кажете.Grinning

# 53
То просто е любов, Фло! Heart Никак не мога да го обясня. Като кажат баболини и дедолини малкия, и бабо, дядо каката сякаш мед ми капе на сърцето. Нали съм ви казвала, че ги наричам на баба валерианчетата. Любов Heart А как само се гушкат в нас! Simple Smile

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 16:08 от tetka_the_best

# 54
Фло,
Ще предложа, ама няма кой да се съгласи на такъв преход в работното време.

А на питането... Ще отговаря, че не мога да обясня. Това е любов. Нежна. Малка. Вперила поглед в мен. Откриваща света.
Виждам бъдещето в нея.
И пътя на живота...
Надеждата.
Обичам си внучката!

# 55
Защо толкова много обичаме и се грижим за внуците си? [/color]
А сега да ви видя какво ще кажете.Grinning
Какво ли - на първо мислене, без много мислене Simple Smile -
Защото са част от мен, защото в тях откривам частици от себе си.
Кръвта вода не става ...
Гените са си гени...

Защото чрез тях се опитвам да поправя това, което не съм го сторила, по една или друга причина, като родител - да им отделям ако не цялото си свободно време за общуване, то поне колкото е възможно.

Защото знам, че това време заедно е безценно и никога няма да се върне.
Не ми е важно да е почистено, сготвено, изпрано, а да им създам такива спомени, че след време, когато ме няма да си кажат, а и на тяхните деца и внуци да кажат : ,,ехх, пък да знаете баба ни какъв готин човек беше...колко ни разбираше и колко се забавлявахме заедно с нея""...

Прекрасно е като виждам как от 3,5 кг мушмороци се превръщат в мислещи и разумни човечета. И в тях като в огледало виждам и физически, и мисловно себе си на тези години....

Те са моето продължение....
Сега имам и опита, и времето да се насладя на тяхното израстване без бързане, без излишни забрани, без да се налага да съм възпитател, а само приятел, който безрезервно ги обича и винаги ще е до тях.
Дай, Боже, да имам повече време ...

# 56
Колко хубаво са го казали момичетата. Това е любов необяснима. Обичаш тези малки човечета, защото и те те обичат, знаят, че могат да разчитат на теб, или просто да те гушнат с малките си ръчички.
Днес е отново прекрасен слънчев ден, дори си направихме разходка.

# 57
Ето ме и мен по вечерно време. Благодаря ви момичета за поздравите
Закарахме едната леля, посрещнахме другата леля и съпруга й, похапнахме и пийнахме, ошетахме след гостите и благополучно се прибрахме. Надявам се бабата да остана доволна. Но ... един съвет от мен - не допускайте никога, ама никога да говорите и обсъждате снахите и зетьовете си дори когато има и съвсем минимална възможност да ви чуят. Бабите може да са зле със слуха и да говорят по-високо, за да се чуват, но моят слух е достатъчен да чувам разговори от съседната стая. Без коментар от моя страна, опитвам се да не си го слагам на сърцето и да преместя китката на другото ухо ...
Фло, нека почива в мир милата ти майчица и от безкрая да ви закриля Heart
А за внуците - те са нашата любов необяснима. Когато сме отглеждали техните родители сме били едни амбициозни млади хора,  стремили сме се да бъдем отговорни в семейството, в работата, да покоряваме върхове и какво ли още не. Сега сме улегнали вече, преживяли сме толкова много неща, имаме опита и мъдростта, че не трябва да се борим за всичко и на всяка цена, имаме спокойствието да ги слушаме, да се занимаваме с тях и да участваме в игрите им без да бързаме за никъде. И някак виждаме в тях част от продължението ни не само във физическите клетки, но и на духа ни. И ако успеем да оставим трайна следа в съзнанието им и им направим спомени - какво по-ценно от това да си кажат един ден "Баба/дядо казваха така ... или запомних от тях това ... или те правеха това така ..."
Разчувствах се и малко се натъжих Rolling Eyes

Топла и спокойна вечер баболинки Heart

# 58
  • някъде другаде
Нагледах ви!
Фло , харесва ми предложението за работа.
Да почива в мир майчицата ти.
На домашното - внуците осмислят живота ми. Обичам ги без да мога да дам обяснение защо. Баболините преди мен са го казали точно.
Хубава вечер!

# 59
Защото са деца на моето дете. Защото виждам в тях нещо от себе си и мъжа ми - било по  външност, било по характер, Защото израстват пред очите ми и се променят постоянно, а за това имам не малък принос. Защото ми дават поводи да се гордея с тях. Защото  просто  са моите внуци!  Надявам се да ме запомнят с добри примери.

Общи условия

Активация на акаунт