КГБ = Клуб на Готините Баби - 243

• 16 858
  • 760
  •   1
Отговори
# 60
Макавели, наистина преместване на китката му е цаката. Ей, не е могло да мине без брътвежи!
Наместила съм се в храсталака преди лягане и надничам тук. Много сте кротки днес Heart За утре какви са ви творческите планове?

# 61
Добра вечер дружки!
Днес рано рано сготвих една крем супа от тиква и един миш маш. Оказа се, че всички са жадували за нещо постно, леко и разтоварващо. После с момчетата и племеницата ходихме до село до наобиколим, да полея мушкатата и най вече докато аз се занимавах с това децата отидоха до съседите да им занесат почерпка за новата година. Гледаме по празници да им занасяме разни по екзотични, различни и вкусни неща, защото знам, че няма да приемат и ще се обидят. Съседа е на 84 години, а съпругата му  на 80. Да са живи и здрави, държат се, гледат си зеленчуци и малко животинки. Съседа наглежда къщата ни и храни нашия Зако. Днес си го нагушках, а той толкова ни се радва, а аз се натъжих, че зимата по рядко си ходим и той тъжи...
Макавели, да ти е жива и здрава свекито и както момичетата са казали, да е на крака и с акъла си. Що се отнася за мърморенето, права си свиркай си, но си е гадно. Не ми се е случвало, да чуя. Свекърва ми вече толкова години един път не е промърморила или поне намек за недоволство за етърва ми пред мен, както и за мен пред нея. Знаете, че винаги има нещо което да те подразни и т.н и е имало, но тя никога. Затова сега аз много строго се придържам към това.
Клечи, видях ви, много сте хубави и тримата! Права си, че децата бързо растат и не трябва да пропускаме моментите!
Тетке, за утре, чакам приятели на кафе и за тази цел пека в момента един тиквеник Simple Smile
Е, направо ферман написах да философствам 😁

# 62
  • Вила Великула
Денят свършил, но аз не успявах да се включа с писане. Почивните дни приключват, но май се чувствам доста уморена. Днес поработих малко, но работата никак не ми спореше. Утре по обяд ще приберат Вики и ще се опитам да въведа ред в къщата, но първо ще махнем коледните украси. А те са доста  и вътре и навън.
Макавели,  не и се впечатлявай на свеки. Пожелавам и да не ви създава никакви проблеми. Надявам се аз да съм добра свекърва. Обичам да съм честна и нещо ако ме притеснява, бих го казала. Естествено директно в разговор и поднесено дипломатически  а не да подхвърлям разни реплики.
За внуците - много ги обичам...нямам обяснение защо и как. Обичам разговорите с Вики, виждам се като малка в нея. За Малчо още не мога да кажа, защото е твърде малък и нямам толкова често контакт с него, но още малко и се надявам от пролетта да ни го водят по-често. Какво да се прави работеща баба.

# 63
Добро утрооо!
Още един прекрасен ден ни очаква, да го изживеем пълноценно, спокойно и с усмивка.

Вчера сутринта беше -12, днес +6 - шарено време Simple Smile .
Свикнах преди да изляза сутрин да поглеждам термометъра, та да преценявам как да се обличаме с Кучо.

Плановете ми днес - обикновени, делнични.
Допивам кафето, баня, пазаруване ( първото ще е за годината) , по забърсване в къщи и излизане към залата. Като се прибера ще хапна, ще се прикреватя малко, зависи колко време имам, после някакви домашни работи и към 18.00 разходка. След това вечеря за мен и Кучо и пак на креватаТа .
Като по разписание ми е целия ден, но аз обичам подредеността и предвидимостта, това ми носи спокойствие.

А вие, кой както му е приятно, така да си подреди деня. Само да сме здрави...

# 64
  • някъде другаде
Добро утро!
Планове за днес - в момента се готви леща в кукъра. Ще се разходя после. Като се прибера ще пооправя двора и после вътре. Е ще има и креват с книга.
Макавели , добричка и търпелива си ти. Аз бих влезнала и да я попитам от какво не е доволна и какъв и е проблема с мен.
Пипи , дай си почивка , че те чака сериозна работа с това превалутиране , годишно приключване.
В наше село еврото още не е дошло. В магазините ни още си пазаруваме с левове и ни връщат левове. Магазинера каза евро като вземат пенсиите хората , че тогава те с това ще пазаруват. В сряда съм на Плевен ще видя там как е. Имам 150 евро имам и карта.
Хубав ден, баболини!

# 65
Добро утро, баболинки!
С Тетин пием кафе. На мен още ми се спи, но не можах да откажа кафето с компания.
Нашите дребосъчковци днес ще гостуват на другите баба и дядо, а у нас след 14ч ще дойдат на гости и за кисело зеле наши приятели с детето си. Ще спретна една баница, малчугана много обича.
Сега за закуска ще сваря макарони. И друго ще трябва да се готви, но още не съм го измислила.
Чао до после!
Хубав ден на всички!

# 66

"Доброто дава на хората надежда. А надеждата е най-прекрасното нещо на света."

Добро утро прекрасни баболинки CoffeeCoffeeCoffee

Навън е слънчево и светло, вертовито и доста студеничко.
Защо пък и аз да не се "обзаведа" с херпес - след вчерашните емоции, защо пък не ... Ще приложа препоръчвания от мен лек - да видим какво ще се получи.
Купихме си 4 литра прясно мляко, снощи го сварих и днес част от него ще подквася, а с другото ще направя крем карамел. Отдавна съм се наканила - не че нямаме баклава цяла тава. Някак май не ми се излиза навън - май ще пропуснем разходката. Снощи на бензиностанцията ни казаха, че пресата е почивала и сега ММ ще ходи да си купи вестник. Така че днешния ден ще е занимания по интереси.
Хубав  спокоен ден и на вас - Heart и

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 09:22 от makaweli

# 67
  • София
Мили момичета!Честита Нова година!
Да сме здрави,да сме обградени от близките хора и верни приятели! Да има мир!Нека успехите и благополучието да са винаги с нас!
 Нямах интернет.Едно пиронче,заковано зад перваза,между жилата на едно кабелче,решило точно на празника да прекъсне връзката,една година след поставянето си.Не съм прочела последните страници на старата тема и нищо до тук от новата.Първо се обаждам и сега ще прочета всичко.
 Хубав ден за всички!

# 68
Момичета, ще споделя с вас един един лесен калкулатор за ресто - хареса ми, може да ви е полезен:
https://kamelia-photoboutique.github.io/calculator/?fbclid=IwY2x … RsLO_L1QREZ1I7jUg

Може да си го свалите на телефона.

# 69
  • София
Да дам отчет за днешния ден.
Първо, нощес до 3.00 си подготвох лекцията за моите студентки. По тяхно настояване започваме учебната година оше на 5. януари. Ей, много са ученолюбиви! Радвам им се! И вие не сте по-назад. Grinning
Преди обяд дойдоха да ни суровакат децата на племеника ни ( син на брат ми ). Голяма веселба беше. Този Жорко, дето до преди година не говореше изобщо, изреди бая дълго стихотворение с много пожелания! И продължи да ни изпитва със задачи от математиката.
По обяд ходихме със сина на поклонение. И за това си трябват хора. И в тези работи няма работни или празнични дни - на кой когато му дойде реда. Жената беше моя пациентка, а момчето й ни отчита пред Касата вече почти 8 години.
Сега почивка и разговор с вас.
МАКАВЕЛИ, благодаря за калкулатора. Ще накарам внучките да го свалят. Вчера и на мен ми стана криво, заради постъпката на бабето. Не съм изпадала в подобна ситуация, но бих влязла и пред всичките слушателки бих я накарала да каже какво повече иска, от какво не е доволна и повече не бих се върнала при нея...Това е една неблагодарна жена! Не мисля, че подлежи на превъзпитание. Не си трови нервите, щади се! Hug
ЯЖКЕ, приятно четене. Grinning
ТЕТКЕ, до обяд ясно с какво съм се занимавала, а след обяд - по план спане и после Касата. Няма да ми се размине.
ТОНИ, как е момичето ти? Премина ли зъбната болка? Жалко, ако е изпуснала някой зъб да загине.
КЛЕЧИЦЕ, радвам ти се, как искаш да си създадете спомени с внучетата. Това е безценно!
ПИПИ, има дни, когато работата не спори. Тогава обикновено не се насилвам. Подхващам нещо друго.
КАССС, за теб - чувалчето с прегръдките. Hug
КАГ, ЛУННО ЦВЕТЕ, РАНЕЛА и всички останали момичета, които се включихте в първото домашно за годината, отговорили сте толкова мило и трогателно. Напълно споделям и аз вашите мисли.
Вчера с моя приятелка психиатърка, се поздравявахме за празниците и тя ми зададе този въпрос. Чувала съм всякакви мнения, защо толкова много обичаме и гледаме внуците, но нейното обяснение много ми хареса.
"Внуците са най-близките ни хора, за които се грижим и отглеждаме, защото, когато си отидем на тях ще оставим своите деца, те да се грижат за тях..." Не бях се сетила за това.

# 70
  • Кубрат/ Пишурка
Аз пък бих казала, че са нашето отмъщение Stuck Out Tongue Winking Eye Но ги обичаме не за това, а защото са наша кръв. Аз гледах Анжелка 10 години и тя ми е по - скоро като дъщеря. И до днес съм единствената, с която тя споделя всичко. Криско - моята първа любов! С него си имаме специална връзка. Дано ме запомнят с добро!

# 71
Обичта към внуците вероятно е закодирана в човека. Много ги обичам моите. Днес си починах, за малко бях навън и си дадох сметка колко съм се разглезила. Минус 2- 3 градуса ми се струва много, много студено. Викам на моя мъж, след пенсия искам някъде на топло, че не е работа това.Stuck Out Tongue Winking Eye Той не ме приема на сериозно.

# 72
  • София
Добро утро! Stuck Out Tongue Winking Eye Поспах два часа, а сега на работа. Днес на едно малко павилионче развалих 50 лв - купих кафе за сина и за мен, цигари за щерката и шоколад за детето на продавача. Върна ми в левове и даже ми стана приятно. При вас как беше? Пазарувахте ли тези дни?

# 73
Не съм си подавала носа навън. Стоя си вкъщи, мотам се в минало, сегашно и бъдеще време. Не съм пазарувала, защото нямам нужда от нищо. Доволно пазарувах за Коледа и Нова година. Имам на разположение 85 лева, 2 по 10 евро и 10 евро на монети.  Имам и карта с малка  сума за ежедневни разходи.  Не знам каква ще е първата покупка с евро, но със сигурност няма да е в близките 2-3 дни. Вероятно ще е само хляб в понеделник.

# 74
  • някъде другаде
Нагледах ви.
Днес свърших всичко запланувано. До обяд и при нас беше много ветровито, но това не ме спря да си направя разходката.
Фло , още вчера спря да я боли. Във вторник е пак на зъболекар. Вече ви казах , че в наше село еврото не е дошло. Пазаруваме в левове.
Хубава вечер!

Общи условия

Активация на акаунт