КГБ = Клуб на Готините Баби - 243

• 17 202
  • 760
  •   1
Отговори
# 750
Добро утро и от мен.
И аз съм с кафето вече, но няма да го пия, както аз си знам, че ще ставам да готвя.
Поканила съм си внученца, та след обяд ще ходя да си ги взема. Ще има малко веселба в нашата къща.

На вън, поне при мен, е приятно за разходка, макар и малко кално. То, както казваше зет ми, няма лошо време, има неподходящо облекло.

Да е хубав денят на всички ви .
Тези, които не са се обаждали от отдавна, да драснат два-три реда.
Дидиа, и ти - палците са стиснати.

# 751
Клечи, какво ще готвиш? Да си изкарате чудесно с децата!
Пия второ кафе. Не ми се подхваща днес домакинстване толкова рано.
Снощи Тетин доведе Дребосъчко у нас, зет ми също дойде. Вечеряхме кюфтета и картофена салата. Дребосъчка с майка си бяха на фитнес и после само двечките отидоха някъде да похапнат по женски. Остана ми много от картофената салата. Дали мога да я префасонирам на кюфтета, как мислите?

# 752
Тетка, видях -
за картофената салата - мисля, че ако няма оцет, би станало нещо, като подобно. Но ... за мен картофените кюфтета са малко специфични, ако не се нагоди констистенцията се разпадат.

Иначе - ще готвя нещо с месо и зеленчуци, каквито имам ( и каквито ядат) - задушено месо, като за кебап + моркови, лук и картофи, може и грахче да сложа, ако това горното не ми се види голямо количество, като преобладаващо е месото.

А сега искам съвет -
да не питам в готварския подфорум и да не ми се смеят младите домакини.
Та - забърках нещо, като нищо, но се чудя да го слагам ли да се пече, или да го метна в торбата за контейнера.
Исках да е нещо между баничка и запеканка даже включих фурната и намазних тавата с масло, но сместа не ми хваща око , че ще я бъде. То стана ,,мързеливата работа, срам за майстора"". Забърках много сирене, около 500г. + 6 яйца + 250г кисело мляко ( щото нямам прясно) с 10г бакпулвер+ 1/2 ч.л сода бикарбонат+ 100мл олио  и към всичкото това чудо плеснах един пакет запечена юфка 300г направо от пакета ( те това последното, щото от много време ми се мотае в шкафа, а никой не яде тестяно, особено пък аз) .
Плънката добре, но юфката дрънка в тенджерата и изобщо не зная ще поеме ли течност ( то и няма кой знае много какво да поеме.
Казвайте.
Да слагам ли още кисело мляко - имам ?
Да слагам ли вода?
Да чакам ли и дали ще омекне без да се вари, според вас?
Или да си не губя време за глупости, ами да го изхвърлям и да си върша другата работа.
Ще поглеждам, какво ще кажете.

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 08:42 от Важна клечка

# 753
  • София
Добро утро!
Тетке, според мен няма как салатата да стане на кюфтета, аз на моята й слагам доволно оцет, няма как.
Тук на село мъгла, ама ужасна. И точно днес бях шофьор.
Клечке, според мен може малко газирана вода да добавиш, за да се омешат съставките.
Ей, в Русе голяма поледица, русенки, почивайте си днес!
Желая ви ☀️

# 754
Айй, шматарока си е шматарок, пак направих голяма издънка. Звъннах за помощ, на човек, който нищо не знае видяла недовидяла, кой ми е писал.

Мерси,  Мериан, не купувам газирана вода, щото не пия, но имам тоник, ей сега ще ливна една чашка и ще чакам поне малко да омекне. Иначе ще е нова мода - манджа с грозде.

# 755
Добро утро!
Ранела днес ще си остане в къщи. Така реших. Събудих се през нощта треперейки. Пих лекарство. Сега пак.
Ще се обадя да уведомя началството. И едната колежка.
 Другата не заслужава. Вчера за пореден път си казах... Добре, че не ми е в къщата!

Много ви се радвам колко активни сте.
С внучета. На работа. На няколко фронта...
Фло .. къде намира сили и време...
Все така да бъдете!
И с ентусиазъм, и с хумор.
Браво!

Сега ще си направя кафе.
Ще отворя лаптопа, че трябва да свърша някои неща.
И ще ви наглеждам Simple Smile

Хубав ден, дами!

# 756
Ранела, дръж се и почивай!
Дидия, Heart

# 757

Има хора от далече ти миришат на щастие...падат от стълбата...усмихват ти се и казват:Бога ми,колко бързо слезнах...

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Пипи, какво става с теб, добре ли си?
Мериан, мен не ме мисли - напазарувахме миналия ден, ще си дрънкам тенджерите у дома и хич не мисля да излизам навън. Студено, леко мъгливо и доволно подледено е. И след като от няколко дни тръбяха, че предстоят поледици и обявяват жълт код за нашия вилает по всички телевизии, общинарите вчера се оправдаха, че не обявили BG-Alert защото не получили известие от НИМХ - глупости на търкалета ...
Клечи, обяви резултата като се изпече.
Тетка, сигурно вече реши какво да правиш с картофената салата. Дори и да не я преработиш, от снощи до днес нищо няма да й стане - може и така да се хапне.
Ранелла, стой си на топличко, вземай витаминчета и нещо загряващо - през почивните дни да се стабилизираш.
Тони, бързо да ти мине работния ден - очаква те хубава вечер!
Дидиа,
Днес съм решила да спретна едни голи лозови сърми - не ми се навиват, ще ги изпека във фурната. И май едни бананови мъфини ще завъртя, че омекнаха няколко банана навън.

Да ви е хубав и спокоен деня баболинки мили Heart и

# 758
  • София
Ей ме, на! Привет!
Встъпителното слово за пред танцьорките ми е готово, ще ги запозная с правилата за общуване , после ще има представяне, после лекция и ако остане време - ще попълнят въпросник за оптимизма и песимизма. Това във всичките ми групи се посреща с интерес. На края на обучението отново  го попълват. Изчислявам им точките и си получават резултатите.
ТОНИ, какво говориш ти? Ромео с престилка и точилка? НикогИш за 50 години съвместно съществуване. В момента е освободен и от таксиметровата служба, щото го боли кръста от студа, а и стария кон си чака акумулатора. Новата кола я управлявам само аз. Та такива ми ти работи. Ами и аз като генерал Панфилов много пъти си казвам-зад мен е Москва, няма място за отстъпление, Неговите войници са удържали немците, за сега и аз така. Stuck Out Tongue Winking Eye
РАНЕЛА, почивай си, заслужила си. Hug
ТЕТКЕ, мисля и ние да минем на безкофеиново, не че другото ни пречи.
КЛЕЧИЦЕ и аз бих добавила някаква течност. Как така ще изхвърлиш 500 гр. сирене и 6 яйца и още разни други неща. Ще стане. Кажи, че точно това си искала да се получи! Stuck Out Tongue Winking Eye
МЕРИАН, добре дошла в таксиметровата служба! Титуляра явно е в отпуска.
МАКАВЕЛИ, привет, после ще те чета.
За сега чао. да нагледам какво става във фурната. По заявка на децата направих бял ориз без месо, а за закуска сварих кус кус. Днес ще е това. Както казваше едно време 4 годишната ми  щерка Пепи, не плачи, майка ни стана Лаботна, когато тръгвах на работа. Та и днес ще ставам Лаботна.
Стискам палци за ДИДИА. Hug
А на ПИПИ й спукахме гьона - двете с БОРЯНА са бригада за комунистически труд. Кой каквото прави, те къщи строят! Сега сигурно са на Акт 16. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 759
Оххх, пак ви изчетох.
Не знам, що днес рано- рано се занимавах с глупости, ама...
Но нека срама ми остане в старата тема - ето го

Към всичкия буламач, който ви описах прибавих 250 мл тоник Швепс ( това пия) + 250 мл вряща вода по съвет на chat gpt  и на края ( вместо да чакам да накисне)  по съвет на другия чат Gemini  го врътнах всичкото това чудо в блендера и воала - ето що се получи - омлет на фурна с повече от два часа баене.

Спирам да ви гледам, че времето се търкаля.
Среща в новата тема довечера.
Гонете ме!

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 10:15 от Важна клечка

# 760
  • Вила Великула
Ех момичета, много сте бързи и моята прегряла глава от задачи, не успя на време да пусне новата тема. Точно я направих сутринта и без да искам я изтрих, та хайде на ново. Но както са казали хората - всяко зло за добро! Наслаждавайте се!
https://www.bg-mamma.com/?topic=1849158.msg50736774#msg50736774

Общи условия

Активация на акаунт