КГБ = Клуб на Готините Баби - 243

• 17 248
  • 760
  •   1
Отговори
# 705
  • Вила Великула
Днес още не съм се разписала в темата ни, че ми пуши главата, но това е обичайното и състояние.
Сега докато чакам всеки момент да се появи клиент, да се разпиша.
Нищо ново, нищо интересно няма при мен, освен горното.
Довечера като се прибера или по-скоро като си легна ако имам сили ще пиша как е минало в Мацало.

# 706
  • София
Ако това е хотел Аугуста в Хисаря ще бъдем там в края на април. Поздрави от метрото, между другото.

# 707
  • Варна
merian64, хотел Хисар е това. Ние ходим края на юли. Една година само бяхме в Августа, отдавна беше, когато още имаше много руски туристи. Беше много пълно и шумно и повече не повторихме там.
Но си е хубаво, ще си починете и изкарате супер!

Аз два дена не съм излизала от нас, седя си на топло, поработвам на компютъра, бродирам... и защо по дяволите пак кръвното ми играе нагоре е тайна. Омръзна ми .
Нощес в 12 и половина се сетих, че не съм хранила котето пред блока и слязох по пижама да му сложа гранули. На ММ вече не му правят впечатление щуротиите ми.

# 708
Оффф, писах, писах и за малко оставих телефона и не можах да си вляза в темата, та рестартирах.

То и нищо важно не беше, само да се обадя и да кажа, че се радвам, че Тетка са си в къщи.

Днес минутка слънце нямаше при нас и аз съм с наполовина жизнени сили.
Цял ден ходя из къщи уклюмала, като препикано мушкато.
Излизаме на разходка, ядем и приключваме деня.

# 709
Да не си роднина на сина ми, той без слънце не може. Слънцеяди такива.
 На мен не ми пука,  аз си стоя в къщи.

# 710

Вечерта се спуска бавно,
като одеяло от тишина...
Светът притихва, мислите се сгушват като коте пред камината,
а домът става убежище на покой...
Нека вечерта Ви бъде мека,нежна като дантела и светла с аромат на спокойствие и благодарност и споделено щастие...
Нека сърцето си почине,
а душата да пребъде в радост и мир!
Затваряме поредната страница от книгата на Живота...
Неизбежно е!
Но Той винаги продължава...
Лека нощ,мили мои!
До утре - с мечти!
И устрем за по-добри дни!
©~Ели А.~

Моите мисли са напълно в тон със споделените по-горе.
Радвам се, че при всички вас, които споделихте и писахте днес, нещата са сравнително спокойни. Надявам се - и при неписалите също.
Ние се прибрахме в късния следобед, свършихме намисленото, пазарувахме. Получих "комплимент" от бабата, че съм напълняла - не ме очаквайте на дефилето. Ще се спотайвам някъде и ще се срамувам ...

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 19:42 от makaweli

# 711
Честит бабинден! Да е жива и здрава Галя!

И, понеже днес е световен ден на прегръдката, пращам по една на всички готини бабетки! Heart

# 712
Благодаря, Тану! Прегръдка и от мен! Heart

# 713
  • Вила Великула
Аз съм вече в къщи. Рисуването на керамика беше интересно, въпреки че явно в момента съм кълбо от нерви и не можах да се отпусна напълно. Затова и в последно време не съм рисувала. В понеделник ще взема изпечени нещата и ще ви ги покажа.
Сега мисля да се прикреватя, че съм планирала утре да отида до Цибалаб за изследвания и после си отивам на село. Ако се справя с времето ще мина за една среща през общината, ако не, ще я проведат без мен.

# 714
  • София
Допълзях до къщичката ни и аз.
Сутринта тръгна добре - поздравих моята гинеколожка, сетих се, че и ФРАУ ДАНА има празник и мислено я поздравих. Уважих и няколко познати акушерки, после отметнах за нула време две задачки.  И хубавото свърши. Ако някой ви каже, че денят се познава от сутринта, изобщо да не му вярвате. След обяд бях на тръстиката. Първата пациентка закъсня. От нея нататък изостанах с графика. Имах и една много капризна пациентка. Капризна без основание. Вместо планувания половин час, минаха 45 мин. Отново закъснение! След това ми доведоха едно хлапе, дето само на челна стойка не застана на стола. Налудува се, отвори си устата и успях да пломбирам едно млечно зъбче. И като за финал, вадене на зъб, който на снимката не предвещаваше вадене час и половина. Три корена, всеки изкривен на различна страна. Истински кошмар. А вчера вадих мъдрец на съпругата на този пациент. Излезе за няколко секунди. Този път - греда.  След като го изпратих ми трепереха и ръцете и краката. А Ромео стана свидетел на цялата тази лудница. И той трябваше да седне на стола. Категорично отказа. Оставихме лечението за утре. Ето неговия коментар: На закъснялата пациентка - презаписваш часа. Отпращаш капризната да си ходи при нейния зъболекар. ( Колега ме помоли да свърша нещо дребно, защото той е болен)   палавото хлапе каза, че не би го издържал. Пощаден от коментар беше само пациента със злополучния зъб. И накрая ме попита, до кога мисля да се занимавам с първата си професия?
Прибрахме се, без да вечерям. Полегнах уж за малко, та съм спала почти два часа. Сега по нощите отивам да поровя в хладилника.
ПП ЯНЕ, ами едновремешните баби не са ли колегите на днешните акушерки? Каква е разликата? Едните самоуки,  а другите са учили, за да работят тази професия. В миналото са ги наричали баби, може и млади жени да са били, а сега ги наричат акушерки. От 1951 година този ден 21. януари официално е обявен за ден на родилната помощ.

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 23:10 от Flo 51

# 715
Добро утро. Навън вали сняг и е много красиво . Обичам зимата, защото е красива, защото ме връща в детството, и защото така очаквам лятото с по -голямо нетърпение. Все пак съм израснала в планината, където винаги е имало сняг. В София много бързо всичко става на киша, но сега е красиво. И децата са щастливи.
Ранела, дай знак като ме видиш. Аз тези дни съм доста навлечена, шал, шапка, ръкавици, но не съм те видяла.
Който може, да се радва на снега от прозореца, останалите трябва да се приготвяме за работа.

# 716
  • някъде другаде
Добро утро!
Снощи не ви нагледах , та сега видях кой какво е вършил. Аз излизах с още две баби да почетем празника. Не се прибрах късно , но във ФБ видях , че е починал един следовател от Луковит. Говорих с негов колега , не бях разбрала , че е бил болен , имал е тумор на мозъка. Като върна назад наистина не ме е търсил служебно доста време и не съм го виждала. Стана ми гадно , толкова млади хора си заминаха. 78 набор е , има две момчета , още са ученици. И така нищо не ми се гледаше и правеше.
Фло , съгласна съм с коментара на Ромео. И май при вас ще стане работата ма обущаря децата ходят боси. Ромео да не обикаля да търси из София зъболекар.
Лунно цвете , хубаво е , че отново си при нас за втори ден. Прави го по-често.
Тетка , радвам се , че сте си вкъщи. Чакам репортажи из под шипковия храст.
Пипи  , Ениса , сили да издържите този хаос.
Макавели , на бабето на комплимента , просто си премести китката на другата страна.
Хубав ден, баболини!

# 717
Добро утрооо!
Днес започнах малко различно деня, първо задължителната програма, а сега кафето.
Изчетох ви, кое вчера, кое тази сутрин, но бръмбарите в главата ми са се разшавали, та не мога да си подредя мислите.

Имам малко повече от половин час време, в 9.00  излизам на масаж, та сега съм във вашата компания.

И при мен има навалял сняг. Малко е, но е покрил всичката грозота  и навсякъде е приказно бяло.  На Кучо не му се прибираше, като детенце се радваше на снега - тичаше насам- натам, въргаляше се, ровеше с лапи и лапаше сняг. Дано пекне и малко слънчице, че поне за малко да стане още по красиво и  блестящо.

# 718
  • Вила Великула
Добро утро и от мен. Вече съм на село. Взеха ми кръв. Отказах се да ходя на срещата, защото щях твърде рано да съм там и да се чудя как да уплътня 1 час, а моята работа ме притиска. Ще остава останалите да свършат тази задача.
Клечи,  представих си го Принца как се забавлява. След като заваля сняг имам чувството  че времето омекна.
Кассс, Макавели,  по възможност днес не излизайте навън. Само за това се говори  че в Русе е страшна поледица и призовават да не се излиза.

# 719
  • в сърцата на любимите ми хора
В това красиво снежно утро добро утро и от мен. Десетина дни бях без телефон и лаптоп (заради отнесената ми глава ги забравих в Карлово 🤣). Една съседка има ключ от вкъщи и вчера си получих телефона. Цял ден ви чета - изписали сте почти цялата тема. Честито на празнувалите, болничките да оздравяват. Прочетох и за Варна - смях се на идеята за дефилето. Сега съм в чуденка аз как да се представя - по бикини, по монокини или дибидюс 🤔.
При мен нищо интересно. В "домашна" отпуска съм до 6 февруари. Радвам се на внуците. Организираме си разни мероприятия заедно, най-вече с малката. Баткото - едно, че е много зает, второ - вече е голям и сме му малко скучни. С него правим тестове за НВО. Да минава и тази глупост, че не се издържа.
Днес ще спретна една мусака, да има и за двете къщи. Отивам да се боря с картофите и лука🙂. Хубав и спокоен ден на всички баболинки ❤️.
Пипи ме изпревари 🤗

Общи условия

Активация на акаунт