КГБ = Клуб на Готините Баби - 243

• 13 383
  • 617
  •   9
Отговори
# 600
  • София
Айше, честита да си и ти желая много спокойствие! Мрънчоците само когато ти е кеф да ги видят!
Насковците да са живи и здрави! Да ви слушат, баболинки!
Гледам конкурс за загори тенджера върви. Фло-то от първи опит не успя и днес пак напиня. Жени, нали разбра, че има друг фаворит? Пранасочвай готвенето на Ромео, нали се е съгласил.
Приятеля дано се пусне на Сурва, че чакаме видео материал...
Аз съм се отдала на мързел. Вече ако само имам пазаруване, чистене и готвене въобще не го броя за ангажимент. Почиваме от внуци, отдала съм се на един много труден пъзел. И Асен е ора, както се казва.
Хубав ден!

# 601
  • София
Я да ви видя, какво правите от сутринта?
Аз съм добре съм както казавше моето малко овенче. Сега вече е голям овен и няма да го коментирам. ОгИн и жупел е  stuck_out_tongue_winking_eye:  Другото ми "дете' е лъвица - мани, бегай! Бях ДОпредена още в родилния дом  - само гладене по посока на косъма. Насрещно не става. Е така де, и с нея се съобразявам. За твореца на тези създания - какво да кажа? Козирог!!! Стане ли студено, да знаете, че козирогът е отворил душата си...Е, аз чувствителния и раним рак, как мислите, че я карам? Ами карам я някак си. Мълча, мълча, па току ощипя някого. И когато всички вървят напред, аз съм на заден ход, но обиколя ли Земята, заставам пред тези, които все напред са вървяли. Трябва си стратегия и тактика. Joy
Аромата в кухнята все още ми напомня за моите вчерашни изпълнения. По едно време гледам че Ромео пръска пердетата и обяснява, че иска да поосвежи въздуха. Добре, че бързо реагирах. Щах да остана без лак за коса...
Аз знам, че рождения ден на АЙША е вчера, но се съобразявам с желанието й да се подмлади, та затова ще я поздравя днес. МИЛА АЙША, ЗА  КОЙ ЛИ ПЪТ - ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ДА СИ ЗДРАВА, ДА СИ ЯЧКА, ДА СЕ РАДВАШ НА ЛЮБИМИТЕ СИ ХОРА. НА ПО-МАЛКО ЛЮБИМИТЕ - ПО-МАЛКО ДА ИМ СЕ РАДВАШ. Stuck Out Tongue Winking EyeНАЗДРАВЕ И ЗА МНОГО ГОДИНИ!
Отивам в кухнята, че да не стане като миналата година в Сан Франциско...
Щях да забравя - отговарям на колективно питане. Grinning Питате ме какъв й е случая на БОРЯНА. Ами понеже сме си дружки и между нас няма скрито, покрито, та случая е такъв - БОРЯНЧИЦА получи колетче от ЯЖКА - поздрав от ГД, сандалки, рокля фръц, с предница "прегърни ме", молив за устни и слънцезащитен гланц. Аз кичнах една брошка, защото имаше опасност приятелката ни като се издокара и природние й дадености така да се размятат, та да се събере тълпа от почитатели на тези дадености. А и като си сложи гланца...Ще стане като в една студентска песничка - Устни начЕрвила, цици наперила, родена само за любов...Е това е! Мисля, че отговорих изчерпателно. Stuck Out Tongue Winking Eye,:joy:, Sunglasses
Има изгледи да изпреваря ТАНУ, ако още малко се застоя при вас! Grinning

# 602
Брей, а  бейлиса забрави, щото от чешмата,  иначе си изчерпателна.
 Честито на Айша покрай  имениците и тя рожденичка, да е здрава и със здрави нерви, няма да се изложи тя.
 Сандалите премерих, супер са , по крака. И меки и леки, червилата още не съм отворила. Но нямам  и завъдих от Яжка.  Какво да ви правя , примирих се с вас. То няма други, да ви сменям.
 И стига вече, че ми е неудобно.

# 603
  • София
БОРЯНЧИЦЕ, гуш. Hug Има и добри овни. Heart
Казвам на Ромео - купи ми нова рокля, че я ме виж как съм облечена - не като твоя жена, а като готвачка. А той ми отговори - покани съседите на вечеря и ще разберат, че не си никаква готвачка...

# 604
Е, Фло, той само се шегува - свиди му се да ти купи нова рокля Smirk А те съседите си знаят за какво иде реч Simple Smile
Гледам сладък филм по Нова ТВ - Влюбване в Манхатън.

# 605
Айша, за теб с пожелание да си здрава и обичана от човека до теб, както  и от внучетата ти!  
Скрит текст:
На другите все  някога ще им просветне, че без вас ще им е много трудно.

Честито и на имениците с пожелание за здраве, успехи и сбъднати идеи!

При нас имаШЕ половин сантиметър сняг, студено  и мрачно. Само за вътре!  Но моят ТВ в дневната сдаде багажа. Син 2 се втурна да купува нов, но се сети, че в неделя следобед нашите магазини не работят. И по-добре! Оказа се, че  имало един в стаята на внука, който бездействал и ще си смени квартирата при мен. Тук няма да бездейства.  
Сготвих супа от петлето, а за довечера с ориз. Пералнята пере, аз си боядисах косата, за да ме харесват учениците и да не се чудят коя е тази бабичка, която е дошла да ги учи.  Материалите за утре са готови и следват другите дейности.
Флото не е била до котлона, а аз като бях защо изкипях вчера млякото?! Ами случват се аварии.
Енисса, имахме ли представител на фестивала?

За сега спирам. До вечерта пак може да намина.

Последна редакция: нд, 18 яну 2026, 21:30 от К.А.Г.

# 606

И ... да ви върна спомените в Златоград, само че нощна зимна картина.
Тези дни си архивирах снимки и отново се върнах при търкулнатата питка, летния разкош и въртяното кафе Heart

# 607
  • София
Божее! И през зимата бих пила кафе с вас в Златоград.Нещо много безлюдно ми се струва.Вероятно е късно през нощта.

# 608
  • София
Честито на малките и големи Насковци!
Да са живи и здрави и да доведат пролет и лято!
Благодаря за поздравите за РД-то ми.
От вашите клавиатури в Божиите уши.
Избутахме и това събиране с уж най-близките. Да сме живи и здрави догодина ще измисля някакво пътуване по света  за тези дни само за двама с Пл.
КАГ, моята питка - на дъното на Хл. слагам 2 -3 лъжици олио и сол. Върху тях течност - 1 разбито яйце, малко мляко/кисело или прясно + топла вода/ общо около 190 мл. Отгоре 2 меринетли чашки брашно, каквото има. Върху брашното - 1 захарче за кафе и каф. лъжица суха мая. Пускам на програма за тесто и ако съм в къщи първите 5 мин. с пластмасова лъжица побутвам брашното да се омеси добре. Програмата е 90 мин, но оставям да си седи на топло докато се повдигне още. Ако ще излизам - слагам отложен старт, за към 16.30 ч. Вадя на набрашнен плот, оформям питка, мажа с яйце и слагам във фурната на 50 - 60 градуса докато се понадигне. После засилнам първо долен реотан, после и горен. Но с 1 око наблюдавам постоянно процеса докато се рея в нета. Това е предимството да имам кухньохол - няма как да загоря нещо и няма да се включа в класацията. Маята ми винаги е суха - от Лидл, д-р Йоткер, турска. Брашното - от Лидл, ако има на прИмоция Топаз мел от него/Габката го хвалеше много/. Бях взела 1 Йозбашак, но за моята обикновенна питка е ненужно скъпо.
Същата пропорция съм пробвала и на различни програми за хляб, не ни харесва. Питката я пека в незалепваща тавичка около 26 см, беше тиган от Пепко. Но на Пл. не му хареса как се пържи в него и искаше да го хвърлим. Махнах му дръжката и си пека в него, доволна съм.
Макавели, това цена само за ток от климатика ли е? Ние за мин. месец/вкл. новогодишно готвене/ имаме сметка за ток 80 лв. 12 ет, без изолация, стара дограма и 2 външни стени - изток и запад. Иначе прозорците и балкона пред тях са южни, ако има слънце пече в стаите. Отопляваме 30 кв. кухньохол + 16 кв. м. преходна спалня. Уреда е включен на 22 градуса и слаба вентилация. Чистя му филтрите на 2 седмици. Но не бързайте да завиждате - за 12.2025 - парно 185 лв. Ползваме уж топла вода и отопляваме малка стая/бившата кухня/ заради мрънчоците в поч. дни. Тя поне е с нова дограма и изолация, отоплението и излиза около 20 лв, останалото - затопляне на вода + сградна инсталация.

# 609
Фло  попада в друга категория загоритенджери. Води по брой за най-кратко време.Stuck Out Tongue Winking Eye

Я кажете някоя правила ли е мариновани яйца. Гледах в един филм как сладко ги похапват, намерих доста рецепти, ама още чудя дали си заслужава да пробвам.
https://mywholesome.life/marinovani-yaytsa/

# 610
Честит рожден, Айша! Честит имен ден на имениците! Чета всичко, размишлявам върху темите. Днес почивах, утре отново на работа.

# 611
Тану, имам някакакъв спомен, че съм правила и никак не ми харесаха. Някакви варени, накиснати в марината.
Айша, благодаря. Запаметих си всички споделени рецепти, но кога ще ги пробвам, не знам.

# 612
Тану, нямам опит с такива яйца, не съм и пробвала като вкус. Правих мариновано сирене със зехтин и подправки - става вкусно.
Айша, това е тока за всичко у нас - новия климатик, който топли кухнята (тук основно стоим през деня), конвектор в хола - там спи ММ, инфрачервен радиатор в спалнята - там се подвизавам аз, бойлер всяка нощ включен, фурна от време на време и индукционен котлон (ползвам и газов котлон), 2 лаптопа по цял ден. В спалните помещения включваме само когато сме там. Апартамента е около 90 кв.м., североизточен и ъглов. Освен стандартната дограма има още една външна единична, която е слагана допълнително. Преди хола като вътрешен беше по-топъл, но вече съседите не топлят както преди и това си оказва влияние. Ще устискаме още 2 месеца зима - няма накъде Smirk

# 613
  • Вила Великула
Вече сме си вкъщи. Постановката беше приятна. Посмяхме се. Гледахме "Баща ми се казва Мария" в Сълза и смях.
Макавели, нашата сметка в къщата е подобна. В хола, трапезария и кухня в едно имаме голям климатик, защото пространството е голямо, в банята малък конвектор и вечер преди лягане се пускат в двете спални конвектори. Предпочитаме като няма гости да спим отделно, че ММ да не ми хърка.
Сега да видим декемврийската сметка как ще е, защото половината месец не сме пускали печки, топлехме се с камината, която има водна риза.

# 614
Аз платих преди 4 дни тока за декември - 80 евро. Всичко ми е на ток - отопление с 2 климатка, бойлер,  всички електроуреди.  Лошото ще е , ако спре за по-дълго.  Преди 8 г. махнах камината с водна риза и след ремонт запуших с гипсокартон  входа на кюнците към комина. Няма как да слагам печка. Тази пролет, когато правих ремонта, помолих майсторите да го отпушат, но казаха, че трябва да махнат цялата конструкция и се отказах.

Общи условия

Активация на акаунт