КГБ = Клуб на Готините Баби - 243

• 17 122
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
КАГ, копирай линка и го сложи в търсачката.

https://www.tiktok.com/@kristiyann_1/video/7596041260335484182?_ … _t=ZN-939MpwKEgL8

Ениса, очакваме включване с пИятеля - кога ще бъде изявата му?
Борянка, не се оплаквай и не ритай много - добре е когато някой мисли за теб! Браво на момичетата!
Днес изпекох ей това бързо хлебче, ще го опитаме за вечеря - оставих го добре да изстине.
Скрит текст:

Спокойна вечер баболинки Heart

# 571
Тетка,
Откакто те познавам, ти си на линия с грижите. Никога не се оплакваш. Не мрънкаш. Ти си знаеш какво ти е. На теб и на Теткин.
Жалко е, ако чужд човек като мен вижда това и разбира, че и вие имате нужда от глътка въздух, а близките ти хора не го усещат.
И си мисля... Не всеки на мястото на Теткин би се грижил така. Шапка му свалям. Чужд родител се гледа по-трудно. Не че свой е лесно...
Може би и майка ти трябва да каже някоя дума пред когото трябва.

Тони,
С форумното име празнуваш днес Flowers Hibiscus

Бор_яна, знам, че си много скромен човек.

# 572
Привет, дами! Това е нещо, което ми излезе на телефона, като част от откриването. От много хора чувам, че е било много хубаво, празнуваме 60 години от първата Сурва. Говоря за организиран фестивал, а по селата са го правили много преди това. Нашият утре ще минава, ама ако му е кеф.
Сега преследва чичо си с автомата и след малко ще се намеся, че ми гръмна главата.
Хубава вечер.

# 573
Момичета, благодаря ви. Имах нужда да изпусна парата. Знам, че и сегашните, и предишните ви съвети са добронамерени. Надявам се, че в скоро време ще се нормализират нещата. Явно трябва ясно да ги заявя, а не да чакам да се сетят сами.
Ениса, инсталирах си тик ток Simple Smile Страхотно! Ще чакаме и пИятеля да видим, ако може!

# 574
Макавели, днес извадих пекарната (след дълга нейна почивка) да пека хляб. Оказа се, че нямам мая.  Купих готов хляб, но купих и мая. Може ли точните мерки за твоя хляб, ако е с хлебопекарна? Не съм правила повече от година и не съм сигурна в резултата.  Имах едни мерки от Фло, които бяха много сполучливи, но не знам къде ги записах.

# 575
А Фло защо я няма цял ден? Simple Smile
Да се надяваме да репетира танци Heart

# 576
КАГ, това хлебче е супер лесно, без месене и става лесно и вкусно. Не може да се обърка нищо и търпи импровизации с различни видове брашно.
Давам 2 рецепти, еднотипни са. Има и много коментари към тях и са все полезни. Правила съм го с различни брашна и семена - супер е!
Скрит текст:
http://yoli-www.blogspot.com/2010/03/blog-post_20.html
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%B1%D1%87%D0%B5

Продукти:

15 г прясна мая или 1/2 пакетче суха
300 мл хладка вода
2 с.л.олио или зехтин
1 ч.л.захар
1/2 ч.л.сол
400 г брашно

мак или други семена по ваш избор

Приготвяне:

* Разтворете маята във водата. Прибавете мазнината, солта и захарта. Започнете да сипвате брашно като бъркате непрекъснато с лъжица. Трябва да получите много гъсто лепкаво тесто. Трябва да усетите, че вече ви е трудно да го обърквате с лъжицата. Лично аз бъркам направо с ръка. Може да ползвате кухненски робот или миксера, но с бъркалките за тежки теста, които са като спирали.
* Намажете кексова форма с масло и я посипете навсякъде вътре с макови семена. Сипете тестото вътре.Виждате, че от това количество вода и брашно тестото е съвсем малко. Заема най-много 1/3 от формата.
*  Оставете тестото на топло да втаса. Аз загрявам фурната за минутка на 50-60* и я изключвам. Слагам формата с хлебчето вътре и така ускорявам процеса на втасване. След 30 - 40 минути е готово за печене. Трябва да утрои обема си.
* Загрейте предварително фурната на 200*. Изпечете хлебчето за 20 мин. или докато стане леко и при почукване върху кората издава кух звук.
Това е най-бързият и лесен хляб. Става с твърда и хрупкава коричка, а вътре е на шупли - мек и еластичен. По този начин можете да си направите най-различни видове хляб .... с различни брашна, семена, ядки, подправки и т.н.

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 21:00 от makaweli

# 577
  • София
Да са живи и здрави празнуващите днес Тонита и Тончовци!
Тони на Янка да се яви и да си прочете поздравите, ако иска. Помним я и я чакаме.
Тони, имен ден на форумното име имаш - да го ползваш години напред!
КАГ, каква е хлебопекарната - с 1 или 2 бъркалки?
Аз имам изпитана рецепта за  уред с 1 бъркалка - бърка тестото, втасва и после го доомесвам и  пека във фурната. Пускам на отложен старт, излизам и като се върна е бухнало до капака. Става си питка - или цяла, или на топчета хапки. Познайте кои малки ръчички ги въртят и оформят.

# 578
Хайде по вечеря и аз при вас.
Аз откакто през 2020 г си купихме хлебопекарна хляб не купувам. Когато сме някъде и се налага да ядем купен изобщо не ми харесва, безвкусен ми е. Този който си правя е къде къде по плътен и си засища. КАГ, давам ти моята рецепта, а ти си преценявай. Моята хлепопекарна е лидълска с две бъркалки: 350 млн вода, чаена лъжичка захар и чаена сол, 1-2 суп.лъжици оцет и толкова олио, брашно - 600 гр, половин пакетче суха мая (ползвам лидълска). Това е. Сега е заредена и утре ще си имам хляб. Правя хляб през ден, понякога през два, всъщност зависи какво е яденето и колко народ сме. Обикновено сме си 4 човека. Пити също меся там, а после само оформям и пека във фурната. И козунаци там меся, абе пълна експлоатация Simple Smile

# 579
Фло го е ударила на секс или се страхува да се появи да не я сритам. Няма , уморих се да се боря.

# 580
КАГ, като те чета за училище и уроци си мечтая ти да си учителката на моята Дребосъчка Heart

Борянка, вярно ли си зодия Овен? Wink

# 581
Верно, на 3 април.

# 582
Упорити сте овните Wink

Аз се чучнах пак под шипковия храст с чаша безкофеиново кафе. Моите хора си легнаха. Пуснах пералнята и извадих кайма от фризера, за да забъркам утре нещо за похапване. Снощи Тетин сънувал някакъв странен сън свързан със заек и сутринта не го мързя да отиде до магазина да купи. Сготви го фантастично, занесе и на децата, и манджата свърши. Да го похваля - бива го да прави засукани измишльотини.

# 583
Диета за 2026 година:
Изключи от порциона си мнението на чуждите хора.
Не преяждай с негативни емоции.
Намали употребата на мрачни мисли.
Всяка сутрин изпивай голяма чаша любов към себе си.

Учените установили, че мъжете произнасят по 4000 думи на ден, а жените - по 8000. Отговорът на жените - Това е, защото на мъжете трябва да им се казва всичко по два пъти.

Това, което жена може да види с крайчето на окото си, не може да го види дори ядрено-магнитният резонанс.

Жените знаят три посоки - насам, натам и "ти си виновен".

Колкото по-стара ставам, толкова по-добре разбирам Баба Яга, която живеела сама в гората и мятала в пещта всеки, който я ядосвал.

Жените са невероятни същества - ти не казваш нищо, а те разбират всичко. Те ти казват всичко, а ти не разбираш нищо.

И за лека нощ:
Да се спи по гръб е вредно за белия дроб. Да се спи по корем е вредно за стомаха. Да се спи на лявата страна е вредно за сърцето. Да се спи на дясната страна е вредно за черния дроб.
Списание "Здраве" ви пожелава сладки сънища" Stuck Out Tongue Winking Eye

# 584
  • София
Ето ме, бре, момичета!
Днес съм много заета! Можете да ми присъдите приза "най-упорита и талантлива загори тенджера". JoyНе една, а цели две тенджери загорих днес. Такова не беше ми се случвало, ама никога не е късно да се пробвам и с три тенджери да опитам.
Сложих да варя едно телешко месо за винен кебап. Вряло, вряло и извряло. Добре, че бях отделила от бульона, та извадих месото, залях го с  останалия бульон и доправих яденето - добавих зеленчуците, виното, дафиновия лист и разните пипери. Стана чудесно! Накиснах тенджерата и я оставих да отлежава. Следобяд все пак реших да направя пилешка супа, да не се занимавам утре с готвене, че имам други планове. Месото беше почти готово, но вместо да го изключа, реших, че може да поври още малко и като се хванахме с една приятелка на разговор... почти час.  По едно време усещам ужасна миризма и...само дето не запалих къщата. Супата изгоря! В кухнята мирише на умрели лебеди. Накиснах и тази тенджера. Не ме мислете - имам още тенджери. Събуди се Ромео и ми казва: Ако занапред мислиш да готвиш така, я по-добре се откажи. Мили Боже, това и чаках! Тържествено му обещах, че спирам готвенето. Да се стяга той. Ще му подаря точилка и престилка. А дано, ама надали. Grinning Размечталась...Сега за наказание, заради скверните думи, които ми рече, и здраво ме засегна,  търка загорелите тенджери.  А вие си мислите за кекс... Добри приятелки сте ми, може и да ме стигнат вашите мисли. Дай Боже всекиму! Stuck Out Tongue Winking Eye Сега си чакам наградата за  "най-упорита и талантлива загори тенджера".
А да видим сега един Овен срещу една Дева и един Рак. Овенче, инициатор е Девата, аз съм завеждащ ентусиазма! Joy Закопчай брошката по-нагоре, почти до брадичката, че иначе си представям тълпи от мераклии как се събират пред портата ти!
Честито първо зъбче на малкото ТОНИНО юначе!  Сега е точно като перфоратор. Grinning Дано да са здрави зъбките!Да ходи на зъболекар само за профилактика! Да не е мечтата на частните зъболекари. Казах! Grinning
ТЕТКЕ, не вЕрно, ами даже много вЕрно нашата дрЪжка е от рогатите и чепатите. Овен та дрънка! На един ден е с малката ми внучка - наричам я "китайската капка" Да му мисли ЯЖКА - тя си я е избрала за внука си.
Е хайде, след толкова емоции днес, да ви пожелая лека и спокойна нощ!  Гушкам ви! Hug

Общи условия

Активация на акаунт