КГБ = Клуб на Готините Баби - 243

• 17 049
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
Получих си кафето и палачинки в добавка ,гледат ме вече, да не съм рекла друго. Не ми се разправя с машина, че почна ли, няма да ме глезят, трябва сама нататък.  Не мога да завъртам напълно  ръчката аз, а такива здрави ръце имах.
 Напече слънце, зимно и зъбато , но светло, а светлината зиме е благодат.

Честито първо зъбче,  много са сладки с  първите зъбки, като се усмихнат , озаряват душата.
 Дидиа, ей го понеделник, наред ще си.
 Тетка, не знам що слушаш,  а и  да резервираш за след месеци,  що информираш?  Че някой тропа с краче - детска работа.

# 556
В метрото съм.
Борянка,
,,,Напече слънце, зимно и зъбато,
но светло,
а светлината зиме е благодат.."""
Не става ли стих от тази тема?
Много поетично ми звучи ....

Честито първо зъбче на Явор.
Да са  бели като гъбки и здрави като камък!

Охх, как да резервира Тетка, като има ангажимент ... Лошо е когато няма отмяна .... А едно предстоящо чакано   хубаво изживяване толкова сили дава понякога ....

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 13:43 от Важна клечка

# 557
Поне се свързах с къщата за гости. Казаха да се обадим през април щом искаме почивка през юни. Букинг още не са го отворили. Това малко не ме устройва (като неизвестност), но пък от друга страна може да е и за добро. Тетин ще продължи да си събира по 5 евро за царевица на плажа. Wink Да сме живи и здрави само.
От домакинската работа почти нищо не отметнах. Време е за сиеста Wink

# 558
Каква неизвестност те гони ,ти  я нямаш по принцип до тръгването. Май  и в ада дават по някой ден отпуск, като деца сте, от всяко мрънкане - стряскане. Да си мрънкат, до сега няма жертви от това.

# 559
  • Вила Великула
Ето ме! Прочетох всичко, но няма да успя да коментирам всички.
Честит Антонов ден на празнуващите.
Честито първо зъбче на малкото юначе на Тони. Нашия хубостник е като майка си - късно ще се напълни устата със зъби, въпреки че е на 1година и 2 месеца има само два зъба. Затова пък е едир и има гореми и дебели бутчета.
Да ви кажа отново, че вашите палчета наистина са вълшебни. Пристигнахме в Гърция точно в уговореното време и успяхме да свършим работата до 15,00 часа. Не вярвах, че това може да се получи. Страшно съм доволна. Решихме да останем въпреки, че свършихме рано и се прибрахме днес по обяд. Там през светлата част на деня беше 12 градуса, препичахме се даже на слънце с чаша кафе, но после си стана хладно. В хотела, който беше един от малкото работещи извън сезона, си беше студено. Явно климатика го бяха пуснали малко преди ние да дойдем и така и не успя да затопли добре основното помещение. В спалнята поне се ядваше. Вечерта бяхме и в една таверна наблизо, та и там се намръзнахме. Сутринта вече беше доста студено за техните стандарти - 4 градуса.

# 560
Планове не се правят.  Вчерашните ми намерения отидоха нанякъде ..

Честит имен ден на *Тони*!

Честито първо зъбче на малкото момче!

# 561
Каква неизвестност те гони ,ти  я нямаш по принцип до тръгването. Май  и в ада дават по някой ден отпуск, като деца сте, от всяко мрънкане - стряскане. Да си мрънкат, до сега няма жертви от това.
Отпуски трябва да се плануват, пък вече имало и резервация за юли, пък отпуските на децата... Като подхвана за отпуската и разтегливите планове на колежката, която имала каравана на морето и ходела там от май до септември, и на мен ми кипна чайника. Исках да си направя резервация за юни и да ми мирне главата. Иначе ми е ясно какво е сигурно в тоя живот.

# 562
И аз трябва да си планирам отпуската до края на юни. Имам някакви намерения. Да видим.

Човек трябва да бъде егоист. Да се грижи за себе си. Днес. Утре може да е късно.

Тетка, надявам се, че има кой да те отмени. Освен Тетин.

# 563
Аз се моля с Тетин да ни отменят, за седмица. Не като последния път с една нощувка. Ако не е той да ме отменя сутрин няма да мога да излизам да си водя внучето и да разходя себе си и кучето. За други ангажименти също ме отменя. Но заедно двамата не можем да излезем някъде. Поне една събота и неделя в месеца би ни дошла добре. Дори и в нищоправене. Не е като да няма възможност. Както и да е.

# 564
Внучетата имат родители, ако една седмица не се справят сами - ще е интересно. Защото някои нямат  и ден помощ и се справят.
 Мама може да рипа , но може да понесе една седмица някой платен помощник дори, да не викам дявола ,но да кажем ви арестуват грешно и задържат за една седмица - какво? 
 не се правете на незаменими ,защото не сте.  Поговорката кучето скача според тоягата - много ниско сте сложили тоягата и  не скачат,  ами пристъпват  и заминават и вас, и проблемите.
 Това някаква вина ли е  ,да носиш, друго ли, мекота, съпричастност, нужда?
 Всичко има граници.

# 565
Не ми е работа да се бъркам в чужди семейни модели, в човешките отношенията  има много фини нюанси, които човек извън семейния модел не би разбрал, но 100 % заставам зад казаното от Боряна.

Всеки душа носи и ,,кучето скача според тоягата""
Тетка, моля да не приемеш думите ми за упрек някакъв.
Прегръщам те и знам, че правиш и ти и Тетин свръх сили всичко най - добро за всички около вас.

# 566
Така де, добро за всички наоколо.
 И аз не натрапвам мнение, но се налага. Защото бих искала на мен някога да е имало кой, не ми се ровят спомени , че се ядосвам. Други времена, други нрави ,сега не е  така и няма място едно време в днешното.
 Повече няма да коментирам, да не се заричам, че сърце не трае.
 Аз рипам много, пак изненада ,точна мярка, но  ритам бе.... ще ви избия.
 Ама сте дебели кратуни и не влиза в тях.
  Едната праща, че и  чешмата отворила , друга  подготвила изненадата , да не каже нещо човек и  да коментира.  Да мълчи - пак не става.
 Ми благодаря ,двете дами, този път две.  Какво повече да кажа. Няма да правя списък и цирк. Ама рипам ,ритам... по овнешки.

# 567
https://vm.tiktok.com/ZNRkqDsWa/

# 568
Ениска, не се отваря! Опитай пак!

Здравейте! Моя милост е заета и не е влизала в темата тази седмица.
Скрит текст:
Поканиха ме да замествам тази седмица и в следващата още  няколко дни. Сега се трудя сутрешна и следобедна смяна. Отново за кратко ще подишам училищен въздух.  Второкласничка съм. Хубаво е, че децата много ме слушат и всичко до момента върви добре.

Ако има именици, да са честити!
Тони, честито първо зъбче! Да се наредят всички бързо и лесно!
Аз приключих с българските пари. Имах стотина лева и ги похарчих набързо за перилни препарати и една олекотена завивка, че досегашната нещо не ми топли.  Ще знам, че ми е спомен от последните левове. Останали са ми само 3 лв и няколко ст. за спомен. Вече съм БАШ европейка ( Да,бе, да!)

Да знаете, че съм ви прочела.  Лека вечер на всички! Да ви е вкусна вечерята! Моята е винен кебап, а утре домашен петел ( от девера и етървата)  с ориз и гъбки. Има и за супа.
До скоро!

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 18:03 от К.А.Г.

# 569
  • някъде другаде
Нагледах , кой какво е вършил днес преди да отида на гости.
Тетка , в сложна ситуация си. Отново те прегръщам. Тук можем само да ти съчувстваме, но не и да ти помогнем.
КАГ , наслади се на училищния живот , па макар и за малко.
Ранела , благодаря за поздрава. От няколко години пише , че празнувам днес , но аз си знам , че е на Тодоров ден. Тогава е и сбора на моя Правец и винаги се събирахме всички. Сега , като ги няма мама , тате , баба и дядо не ходя.
Лека вечер!

Общи условия

Активация на акаунт