Да се оплачем... 2026

• 192 344
  • 3 475
  •   18
Отговори
# 2 295
В нашата ясла са много стриктни и връщат за сополи, децата не са 30, а са 21 по списък и много рядко са повече от 15-16 наведнъж, вчера бяха 7 например, та не ги връщат заради обема от работа. Имаме няколко майки, които са като орлици и зорко дебнат някой сополив като моя да не се яви, започват се с едни жалби до директорката, до инстируциите и т.н. Какви неща се пишат в чата в тази връзка няма да коментирам. Това е положението, да е жива и здрава лелята на мъжа ми, много ми помага и ако не е тя, няма да мога да работя.

# 2 296
  • Варна
В нашата ясла са много стриктни и връщат за сополи, децата не са 30, а са 21 по списък и много рядко са повече от 15-16 наведнъж, вчера бяха 7 например, та не ги връщат заради обема от работа. Имаме няколко майки, които са като орлици и зорко дебнат някой сополив като моя да не се яви, започват се с едни жалби до директорката, до инстируциите и т.н. Какви неща се пишат в чата в тази връзка няма да коментирам. Това е положението, да е жива и здрава лелята на мъжа ми, много ми помага и ако не е тя, няма да мога да работя.

В яслите са по-малко деца защото са в бебешка възраст, все пак. В градините са 30 +. Майка ми е работила много години като детска учителка и от нея зная. Едно време не са връщали за сополи, викали са за дете с температура или повръщяне/ разстройство родител. Докато успее да дойде родител е имало стаичка -изолатор, в която да легне детето да спи или да си лежи и да не е контактно с децата.
И да, майките сега са луди доста , тя майка ми това казва - Децата са си все същите, родителите са други и от там идва бедата.Така възпитават и такива деца им се получват. На времето имаше уважение някакво и съобразителност към институцията учител , училище и градина -  сега кръгла нула.

# 2 297
Веси по отношение на къпането сякаш едно момче отглеждаме с теб.
За отоплението - не обича топло и само когато е в квартирата работи климатика или конвектори, зависело от времето.
Фро хубаво е консулт с ревматолог. Магнезий с нещо от рода на фламексина пробвай. Аз навремето баба с парацетамол я пробвах ама разбрах, че наистина има болки, не търси внимание. Вимово й бяха изписали, че има и съставка да щади стомаха. Дано намериш решение!
Чакам новини за котето и за мъжа със счупената ръка.
Оплаквам се от мъгливо и влажно време. Навън е кално и мизерно.

# 2 298
Да, точно така е било, питах майка ми, тя каза, че нито сме боледували толкова, нито са връщали за един сопол (не изключвам и да не помни, не е било вчера). Моята приятелка живее в Испания, там за един сопол никога не са ги връщали и никой от родителите не е правил проблеми, а не е като да не боледуват нейните деца.  И да, няма го уважението към инстутицията, изумявам се за какви неща се правят проблеми от майки, но нямам какво да направя, освен да ги контрирам, те няма да спрат с безумните си пртенеции с или без моя коментар.

# 2 299
Има надежда, зависи от сестрите/госпожите.
В градината на каката връщат за най - малкото. Няма да забравя, близнаците бяха бебета, съответно сестрата знае, че съм по майчинство. Звъни ми "Ало, здравейте, да дойдете да вземете К., че нещо не ми харесва". Директно я отразях, май ви бях разправяла тук. Grin Да взема от градина дете без Т, без сопол и без кашлица, защото на сестрата не й харесвала..
В яслата на момчетата не са така. Когато бяха със сопол и кашлица, сестрата беше казала на ММ, като ходи да им взима раниците - "Щом нямат Т, децата трябва да са тук". Да де, ама моите са залюхани и още не могат да си духат носовете, та не мога да ги пратя сополиви.

# 2 300
Че и тука децата не могат да си духат носовете. Сополи до брадичката, ако не ги избършат, ама никой не е умрял.
На едни приятели им връщаха детето, защото било в лошо настроение. Те ходеха да си го взимат, но аз бих им казала на възпитателите да се погрижат сами за настроението. И аз не съм във възторг от работата, ама не ме пускат да си ходя.

# 2 301
Преди няколко месеца,родителите в командировка и оставиха внука,на мен.
Той уж голям,но отново беше взел да плаче сутрин,и то ясно..сополи,кашлица,докато се успокои.На втория ден,ми го издават...кашля много.Амбицирах се и го заведох на педиатър,тя го прегледа от- до...и каза,напълно здрав.Даде и бележка,водя го сутринта (а той е при мен...вкъщи няма кашлица,носа - чист)...
Вечерта,пак оплаквания- кашля,сополи.Снахата ме моли да го оставя вкъщи..
Оставих го,когато разбрах за тиксото и наказанията...
За съжаление,решиха да не се разправят...

# 2 302
Като цяло преди имаше респект и уважение към хората, работещи в институции и самите институции. Постепенно доверието в тях се срина по разбираеми причини.
Скрит текст:
Започва се още със съмнително назначаване на директорите на тези институции, в повечето случаи по партийни обвързаности, не по експертни компетенции. Минава се през нагласени конкурси за служители, там, където има такива конкурси. И независимо от критериите за конкурсите, има хиляди начини как да се заобиколят и да се назначи точния човек, всичко е бошлаф. Нашият човек, обикновено е човек на някой друг с някакво влияние или позиция. "Аз на теб, ти на мен" е положението. Мине се през корупционните схеми и т.н. Темата е много дълга. Уважението по принцип не се изисква, а се заслужава. Гледам една учителка на занималня в първи клас, редовно качва снимки от басейни, по бански, формите и щедро на показ. Ами, родители гледат, не ти ли е неудобно? Като представител на институция, някои снимки следва да са само в личния албум.

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 13:02 от #Frozen#

# 2 303
Ти остави формите, Ами във фейса една начална учителка пише с такива безумни грешки, че съм потресена.

# 2 304
Лютиче, да де, ама те не могат да спят като са със сопол. Вкъщи дърпам, слагам капки, там като не могат да издухат лягат с пълни носове и се давят. Та, заради това. Ако е някакъв мижав сопол ясно, ама ако текат като реки, за самите тях не е ок.

# 2 305
Какво стана с котето?Намери ли се тоз калпазан/ка?

# 2 306
За уважението съм съгласна, че се заслужава, а не се полага по право, но не може да правиш проблем от това, че сутринта детето ти ревяло и госпожата вместо да го гушне, го била дръпнала директно в стаята. Това е реална ситуация.
Иначе за грешки при писане на учители да не отварям дума. Наскоро даже бях качила тук един цитат на "колежка". Преди известно време попаднах на информация, че български университет приема в специалност "Немска филилогия" с приемен изпит по чужд език (руски, английски) или български. Помислих, че е грешка и от любопитство изпратих мейл, за да се уверя каква е ситуацията. Няма грешка, за четирите години можело да се научи езика и да се излезе с диплома за филолог. Щом казват...

# 2 307
Ти остави формите, Ами във фейса една начална учителка пише с такива безумни грешки, че съм потресена.
Тази също пише с грешки. По време на пандемията, когато учеха онлайн, бях свидетел как ги обърква със задачите.

# 2 308
Какво стана с котето?Намери ли се тоз калпазан/ка?
Няма го. Вече губя надежда, че ще се появи....

# 2 309
  • Mediterraneo
... Преди известно време попаднах на информация, че български университет приема в специалност "Немска филилогия" с приемен изпит по чужд език (руски, английски) или български. Помислих, че е грешка и от любопитство изпратих мейл, за да се уверя каква е ситуацията. Няма грешка, за четирите години можело да се научи езика и да се излезе с диплома за филолог. Щом казват...
Имах колеги от турски произход, много. Няма да забравя как в 4 курс на една проверка едно момиче отговори с "няма Я" на въпроса къде е Георги. В 4 курс да не можеш да правиш разлика между мъжки и женски род... Завършваш БФ щ, в края на краищата! Е, завърши и веднага си намери работа в нейното село като учител, вече 20 години работи, надявам се да се е научила, че Георги ГО няма.

Общи условия

Активация на акаунт