Да се оплачем... 2026

• 198 688
  • 3 568
  •   5
Отговори
# 2 310
Може би говорим за едно и също място.
И да не го е научила, може би няма кой да я "хване", че греши.

# 2 311
Какво стана с котето?Намери ли се тоз калпазан/ка?
Няма го. Вече губя надежда, че ще се появи....

Доста време ги няма като духнат по любов, дано да е това, нашият се върна след десетина дни....ама все едно от война, бая офрашкан, ранен, отслабнал.....Оправи се де

# 2 312
Когато малката беше в 5 клас госпожата на занималнята я караше да решава задачите по математика на дъската, че не ги "разбирала". А тази в съседният клас обясняваше, че като си сложи ръкавиците и губи равновесие Joy
 И после искат уважение.

Хубавото е, че не всички са такива, лошото е че стават все повече.

Нашият котарак (дворен) миналата година, когато изчезна по любов се върна чак след месец Blush
Дано бързо да се прибере Flowers Four Leaf Clover

# 2 313
  • Варна
Винаги е имало учители и учители. Самата аз помня от моите преподаватели такива дето не ги биваше особено. Ама гък не смееха да кажат родителите ни, че е не става или че е неграмотен...еле пък ние учениците да допуснем такива своеволия, просто абсурд. Тайно може да се похилим след часовете, но такова неуважително отношение не сме имали и към най-не ставащите за тая работа. Сега се вързват кусури за всичко, опонира се , спори се с учител , че и обиди си позволяват някои..

Аз смятам, че котето ще се завърне. Дано е бързо, че сигурно ви присяда хапката от мъка ...

# 2 314
Е, да, ама неграмотните учители преди 20, 30 и повече години бяха рядкост. Недопустимо е учител да пише с грешки и да не знае граматиката. Още повече учител по български или начален. Сега ме е страх да не станат мнозинство такива. Ама докато университетите са повече от кандидат студентите, има и такава опасност.

# 2 315
  • Варна
Имаше неграмотни, мисля. И връзкари имаше във всички служби, не по-малко от сега. Имаше и такива даскали дето дърпат уши и бият шамари / имах такъв учител по история/ . От всичко имаше.
То е все едно да кажем, че на времето нямаше хомосексуалисти, но имаше. Просто не се говореше за това.
Хората бяха обаче по съобразителни, притеснители и уважителни към учителя.

# 2 316
В групата на нашия квартал една дама, която притежава школа за подготовка за НВО, матури и т.н., пусна един дълъг пост по повод някакви неразбории със съседи. Самата тя е учител по БЕЛ и преподаваше преди школата в едно от много елитните варненски училища (езикова гимназия). Имаше няколко пропуснати запетайки, но реших, че аз греша и наистина не им е там мястото. Проверих и се оказа, че не греша, но да кажем, че в афекта си ги е пропуснала, а не е от незнание.

# 2 317
ravi, рождениците да са живи и здрави и много щастливи!

# 2 318
Ти остави формите, Ами във фейса една начална учителка пише с такива безумни грешки, че съм потресена.
Аз наблюдавам това при новозавършила лекарка. Няма мъжки, няма женски, няма среден род. За препинателни знаци и главни букви да не говоря. Разпечатах амбулаторните листи и ги показах на новия колега. Направо ме попита майка ми да не е учителка по БЕЛ. И тази информация ще стигне до ЗК и електронното досие на пациента.  И после защо оценката от ДЗИ по БЕЛ трябвало да е балообразуваща за медицина. Ами трябва! Не съм й чула говора, но дано разбера назначенията й, а пациентите препоръките й.
Пишейки от телефона и аз си откривам грешки, но това нейното не е от един ден, че да го приема за инцидент.

# 2 319
Масово се пише неграмотно и с много грешки.
Работя с документи, постоянно виждам грешки. Една от сравнително скорошните беше НОЙ в пълномощно. Чак ми се прииска да се обадя на нотариуса да питам какво точно се предполага, че означава Й в това съкращение.

Разбира се, че едно време училите също грешаха, имаше и тогава некадърни. Струва ми се, че се идеализират малко нещата - едно време както беше, ехеее. За съжаление, с годините ситуацията се влошава все повече с времето. Аз съм с диплома за педагогическа специалност, завършила съм преди 20 години. Имахме колежка, според която ПО означава помощно Очилище. Слава богу, никога не е преподавала.

# 2 320
Ох, това  Й... мега дразнещо е, изкарва ме извън кожата ми. То не са партий, то не е чудо. И все повече се налага, забелязвате ли. В някакъв момент , имам чувството, че ще го приемат за дублетна форма.  От всичко което се пише грешно,  това Й  в края на думата имащо за цел да обозначи множествено число ми е най непоносимо.
Аз отново си похапнах мъжката, да видим сега какво ще ми държи очите отворени до края на работния ден.

# 2 321
  • Бургас
Оплаквам се, че ми писна от това безумно онлайн обучение!
Всичко е отбий номер!

Дразни ме и ръководството на гимназията на моите! Нервите ми са на привършване и май ще трябва с тон да се действа!
Не може те като изискват нещо от нас родителите и учениците, да го искат от днес за вчера, на момента, а ние като изискаме нещо по каналния ред, да се проточва и отлага с дни! Ами няма как да се съглася!
Един път вече имахме спор в училище със зам.директорката.
Сега да видим дали дойде ред и на директорката!
Само да не се отрази не момчетата, това ми е!

# 2 322
Щерката ме хвана, щяла да ми оправи косата, да не ми е сплъстена Joy много ми хареса, ама до довечера ще се сплъсти.
Напляка ме с един тон мазила, поне 5 вида нещо си.

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 19:00 от donau_janine2

# 2 323
Иха, какви пружинки.

# 2 324
Като ви гледам хубавите коси и видя моята перушина ....ми се реве.

Общи условия

Активация на акаунт