Да се оплачем... 2026

• 73 433
  • 1 400
  •   12
Отговори
# 1 275
Ами да- не можеш да готвиш като леля Цонка от детската. Ей тоя грах толкоз години не мога да го докарам като нейния.

# 1 276
Хах, това "като в детската градина" съм го чувала и аз, но за кремче за десерт почти без захар. Втори път не успях да се доближа до съвършенството "както в детската градина".

# 1 277
Все още не мога да "се науча да правя" таратор като в детската градина. Трудна рецепта 😂😂😂😂

# 1 278
  • Пловдив
И аз не мога да готвя "като в детската градина". Там магии ли правеха или какво, не знам.

# 1 279
Оплаквам се, че ми се ходи до Аляска! Да ми има човек проблемът, ще кажете, но аз като си наумя нещо, много трудно се отказвам. Някой да е ходил от България, да сподели как е? ММ казва, че далече било... не че не е далече де, гледах полети - един ден общо, с все прекачвания. За догодина септември го мисля, ама знам ли, може до тогава да ми се образува здрав разум и да се откажа. Wink

# 1 280
Е, нали ви казах как. Кюфтетата като от хлебозавода, в манджите брашънце, запръжки сигурно. Да се докара евтинко и засищащо. Голямата пък ми беше искала филийка и отгоре (показва с ръчичката), ей така солчица. Изненадах се. "Че къде си яла така само посолен хляб?" "А, в детската градина много дават така."

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 00:52 от Clotilde

# 1 281
За Аляска не мога да помогна, но да кажа на Янтра днес какво ми излезе.
За Монголия и през 2026-та няма да е необходима виза за туризъм до 30 дена Grinning

# 1 282
  • Пловдив
Оплаквам се, че ми се ходи до Аляска! Да ми има човек проблемът, ще кажете, но аз като си наумя нещо, много трудно се отказвам. Някой да е ходил от България, да сподели как е? ММ казва, че далече било... не че не е далече де, гледах полети - един ден общо, с все прекачвания. За догодина септември го мисля, ама знам ли, може до тогава да ми се образува здрав разум и да се откажа. Wink
Къде ще ходиш? До Анкъридж, Феърбанкс? Или Джуно?

На Янтра все още доста и се ходи в Монголия. На Янтрин мУж - никак. Янтрин муж иска цивилизация.

# 1 283
Янтра, това е твоята година Simple Smile. Щурмувай.

За Феърбанкс, помня, Натаел беше специалист, или поне имаше мерак да ходи. Често го е споменавал.

# 1 284
  • Deutschland/HE
Янтре, миналото лято съученички на дъщеря ми (вече завършили) направиха пътуване през някой от стан-овете и накрая три седмици в Монголия. Те обичат да яздят и са купили два коня, яздили и обикаляли с тях и после ги продали, а може и да е било кон рента кар Simple Smile

# 1 285
"Рент а кон."

# 1 286
Като сме заговорили за дестинации, аз съм за  Швейцария и  Матернхорн. Проучила съм го до съвършенство, знам точно къде ще отседнем, знам колко време отнема пътуването, проучих че лифтовите системи са петфрендли. Всичко от-до. Не съм сигурна че ще влезе в тазгодишния вижънборд, обаче. Пълен е вече, основно с ремонти и дай Боже, едно дълго море.

# 1 287
Кло сега като разказа за твоите кюфтета, се сетих з нашите сиромашки шницели, като бяхме малки с брат ми. Нали немотия, майка милата с 1 пакетче кайма и къде кило настъргани картофи, лук, подправки правеше най- вкусните и хрупкави шницели, рошави такива:) и с кисело малко с чесън ги топкахме. Ще взема аз да направя на моите:)
И имаше едни патешки фенери знаете ли ги? Та майка купуваше от тях и ги кавърдисваше, докато останат малки, златни и много хрупкави пръжки, а маста слагаше в буркани и готвеше с нея. Много бяха вкусни постните манджи с тази мас…
Кви неща се сещам:)
А моите деца кво ще разазват- мама ни правеше авокадо тост и гуакамоле , ам те нямат детство бе😅😅🤪🤪😂😂
Ни циганска баница са яли, за филия с мас ако чуят ще припаднат дружно! Сурови яйца не са пили! Изобщо…

# 1 288
  • Бургас
Ох, аз още си спомням с умиление за чая от детската градина!
Манджи не помня, обаче чая!
И сега бих пила с удоволствие!

# 1 289
Ей сега преди час ядохме цигански баници, ама с масло, че хляб с масло ми се хапваше. Дето се казва, say hello to cholesterol 😁

Общи условия

Активация на акаунт