Да се оплачем... 2026

• 73 465
  • 1 401
  •   15
Отговори
# 1 290
Тарти, честита да е твоята рожденичка. Да е много здрава, успешна и щастлива.

Натаел, благодаря за коментара за поръчките от ибей. Моята пратка се размърда, така де, появиха се нови съобщения в тракинга. Дано да си я получа скоро.

# 1 291
Жаки я напиши в темата за захранване или здравословно хранене, че си дала филия с мас на децата и гледай какво ще те направят - ама как може, това не е за дете и т.н.
При нас е под нулата цял ден. Излизах и установих, че в града не е чистено. Кметът е за разстрел. По нашата улица добре, че  е техниката на ВиК да  изчисти. А улицата е на баир, тротоар няма. В целия град се върви и шофира трудно.

Не е оплакване, облекчение е - студента се е освободил от два изпита. Утре обаче ще ходи допълнително за физическо, че не му стигал 1 час за заверка и оценка. Има подадено заявление като работещ студент да посещава 50% от часовете, но този преподавател си ги търси до точност. Той и си знае и точно кога е отсъствал, че да не излезе сметката. Трябваше да пътува само заради физическото, с той тръгна късния следобед. Винаги когато може е на лекции и упражнения. Сега това ще мисля.

# 1 292
  • Пловдив
Е ай ся, какво го мислиш физическото, утре ще го оправи!

# 1 293
  • София
Ами да- не можеш да готвиш като леля Цонка от детската. Ей тоя грах толкоз години не мога да го докарам като нейния.
Аз с боба и чая ударих на камък. Не можах да ги направя като в дг и това е.

# 1 294
И аз съм пила сурови яйца...с к'ъв акъл.

# 1 295
И аз съм пила сурови яйца...с к'ъв акъл.
И аз пих, защото ме можех да пея. Ами не пропях както искаше другарката/тогава/ музикална.
Моето дете никога не е искало ястие като в детската градина. Молеше баща му да не прави попара и за него когато се гледаха двамата. ММ много обича попара, синът като мен - не.

# 1 296
Ех... Напомнихте ми за колата с две лъжици захар вътре, щото нали газираното е вредно... Grinning
Братовчедка ми разказваше нейната дъщеря как обича циганска баница. Пък моето - печена филийка с крема сирене и чери домати... Трябва да го яърна това дете към българското детство.

Оплаквам се, че много ми тежи работата. Буквално.
Не усещам тия 6 часа как минават, обаче едвам си нося дамската чанта + чантата с лаптопа. Много, много тежи. Гърбът ми е тотал щета, краката и те. А са ми али само три дни. Остават още три месеца, в които няма само чантата да натежава... А не мога да си оставям нито техниката на работа, нито крем за ръце, подложка за мишка или металното шише за вода. Обмислям утре да тръгна с малък куфар, за да не мъкна на рамо. Пък нека се смеят колегите.

# 1 297
  • Сан Франциско
На нас дядо ни отсипваше в панички от кофата с прясно-издоено, сурово мляко и ние сърбахме директно, като котета. А пък баба ни правеше филии с мас и захар. Ама, вярно ще се килнат децата, че и някои от родителите като чуят.

# 1 298
  • Fairbanks, Alaska
Янтра, това е твоята година Simple Smile. Щурмувай.

За Феърбанкс, помня, Натаел беше специалист, или поне имаше мерак да ходи. Често го е споменавал.
Да, Феърбанкс ми е любим град. Гледал съм за екскурзии до Аляска, но видях само круизи и то до Анкъридж. Обикновено през август ги организираха. А аз искам по на север-до Бароу, най-северният град на щата. И разбира се, да е през юни-когато са най-дългите дни, а зад Полярния кръг е и Полярен ден.

Щатът го познавам повече като климат-винаги са ми били интересни градовете, които са близо до и зад Полярния кръг. А Феърбанкс ми е любим град, защото е един от най-топлите градове на щата през лятото. През зимата е и от най-студените. Допреди седмица, там беше -41 градуса за 21 дни.

Minnie.Mouse, пратките от по-далечни разстояния са така. Пътуват, спират, после пак тръгват. Аз така съм поръчвал от САЩ. Първо тръгва от Ню Джърси, после в Ню Йорк стои няколко дни. После чака полет до Кипър, след това Румъния.... И така около 15-20 дни.
Преди време пратих картичка до САЩ. Мисля, че беше до Аризона или Тексас. Стигна за 35 дни.

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 18:25 от Natael-1485

# 1 299
Лютиче, нещо с колелца? От тия чантите за пазар.
Оплаквам се, че се нашибах с фъстъчено масло. Ще отслабна, ама друг път Sad

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 18:27 от Марена

# 1 300
Моята история с пакетче кайма от 250 гр беше подобна на твоята, Кло. Трябваше да нахраня гости 4 възрастни и 1 дете. В каймата сложих доволно хляб и подправки, оформих ги като за супа топчета, изпържих ги и поднесох с картофено пюре. Оказа се, че детето по принцип не обичало кюфтета, но моите изяде с апетит. Искаха ми рецепта Wink
Дадох им такава за "хлебтета". Simple Smile

# 1 301
Оплаквам се, че ми се ходи до Аляска!

Подушвам, че сме от една порода! 🤗
За становете сериозно подковавам половинката, усещам, че скоро ще поддаде. 💪

Заешко със спанак е блянът на дъщеря ми, откак “израсна” детската. 🤣🤣🤣 Чак директорката рецептата ми пращаше по мейла. Ама… цЪ.
Вчера нещо стана дума и разказвах на сина за режимите на тока в Сф (през 80- те), после тези на водата- 90те. Той с опулени очи ме пита защо и как сме се къпали. 🤣
Нека. Не е нужно да си спомнят със сестра му как са били с гнойна ангина и е нямало ток един чай да им се направи.

# 1 302
Ами да- не можеш да готвиш като леля Цонка от детската. Ей тоя грах толкоз години не мога да го докарам като нейния.
Аз с боба и чая ударих на камък. Не можах да ги направя като в дг и това е.

За боба имаше един виц. Мъжът все не харесвал боба на жена си, не бил като на мама. Веднъж го загорила, но все пак му го сервирала. "Ето това е - казал. Така го готви мама."

За съжаление, село не съм имала и много ми липсваше това като дете. Баба и дядо живееха в къща, в малко градче, но си беше градска къща, в двора само цветя и овошки имаше. Нямаше домашна продукция, всичко от магазина. И с мас не са готвили. Но в гимназиалните години живях в общежитие, там приятелки носеха мас в буркани и много препечени филии (на нафтовата печка в стаята) сме изяли. Пари обикновено нямахме, това много спасяваше положението.

# 1 303
Вашите кюфтета пак кайма имат, къде пакетче, къде половинка.
През Виденовата зима, ний гладни студенти, един колега като каза ще правя кюфтета. Ние, цяла седмица яли филии с майонеза и лютеница, а в по-добрите дни с някой кренвирш, направо се оживихме.
Кюфтета от витабел. Бърка той в една тенджера, прави кюфтета пържи, онова извира, още и още. Цял ден пържи, накрая и уличните котки хапнаха Joy

# 1 304
  • Варна
Лук не ям и не слагам даже и в шопската салата.Кюфтетата с малко-ок, но много малко на 700 гр кайма 1/2глава настъргвам.Мъжа ми обича повече, но не извади късмет с мен.Филийка хляб накисната в малко бира -за пържени, на скара без хляб.
Боб сложих да варя аз.Джуркам си го.Купила съм си супер люти чушки.Има бекон панчета , ако искат да си го гриловат.Аз като има боб, чушки и хляб мЯсо  не ми требе...

Общи условия

Активация на акаунт