Да се оплачем... 2026

• 73 433
  • 1 400
  •   12
Отговори
# 1 380
Донау благодаря! Сега съм се заела да изучавам детските болести от практическа гледна точка. Дано не срещна много неприятно случаи в практиката!

# 1 381
Честит рожден ден на детето ти, Руми! Здрава и щастлива да е.
Ан, преминала си през много трудности,  научила си уроците които животът рано ти е поднесъл.   Станала си силна и уверена, създала си  здраво и стабилно семейство. От всяка ситуация може да се извлече някаква добавена стойност.  Важното е да различаваме добрия пример от лошото предупреждение , и да работим върху себе си така, че да не попадаме във втората категория.  Това че се преоткривате с брат ти е  едно чудесно начало.
Янтра, и аз отгледах децата си на детска кухня, ама как трите неща наведнъж, бе жена? Едното беше манджа  , ядяха я за обяд  в парка с малко жълтък вътре , второто беше супа, вечеряха с нея и парче обезсолено сирене вътре, и третото беше крем за след следобедния сън.  Аз в частност хляб не съм слагала в храната, ако е много рядка - малко пасиран картоф. Хлябът давах сутрин с попарата. Говорим за добре охранени деца, малкия се роди 4 кила и винаги си е вървял голямо дете, брат му се хранеше без забележки.Ама трите бурканчета наведнъж... висяла съм по парковете ежедневно, хранила съм ги предимно навън в компания, е, казвам ти, такова чудо не съм виждала Simple Smile  Да ти е жив и здрав, цяло чудо е, че не е получил разширен стомах  Simple Smile

# 1 382
  • Варна
Детската кухня, каквато ще да е.. е голямо улеснение , ама много голямо , даже и държавната , която е никакви пари.Поне така беше преди 16 години. Взимаш бурканите за 1 лев  и все нещо ще изяде от тях, ако трябва сиренце или масълце ще добавиш, но ядене има. Като заминах за Кипър и се налагаше да готвя ден през ден супички и подходящо меню за дете на 1 г и 4-5 месеца го разбрах. Особено в топло време ,където ако не се налага може само на салатка да си караш и нещо на скара. Като започна ясла  ядеше каквото дадат да кажем/ надали.../  , но вечер винаги трябваше да има подходяща манджа/ супа  за малко дете. Тука  е голямо услеснение, в чужбина няма такива кухни май.. поне не съм чувала. Предполагам си готвят подходящи манджи или купуват буркани с пюрета до общата харана майките.

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 16:01 от Vessi_to

# 1 383
Ох, детската кухня с лимоновия крем ....по две порции крем вземах. Едното бурканче беше за мен.

# 1 384
Съгласна съм, Веси, с много майки сме споделяли мнението, че детската кухня е най-ценната  социална придобивка  за жена в майчинство.  Докато бях бременна с малкия и хранех големия, с влажен поглед чаках да остане поне лъжичка от кюфтето бял сос - беше ми мега любимо.

# 1 385
  • Варна
Аз не бях съблазнена от детската кухня Sweat Smile , някои доста извратени ми се струваха. Нишистетата им също не ме впечатляваха . А и са без подправки, без сол, не знам какви си..Но детето си ядеше, прясно всеки ден  , готвено кво да иска човек . Поне 2 от 3 неща изяждаше. Някоя чорба ако ми се видеше съвсем блудкава малко сирене и масло и 1 сухар и ставаше Grinning . Той по това време не беше толкова злояд, даже от нашата харана си е пробвал и хапвал, като стана 2-3 годишен и започна скарата обаче  отказа почти всичо друго Grinning Laughing

Преди това на 28 години единствената супа която правех и харесвах беше пилешката. Другите ядях, ама чак да се пробвам, не..... Е, всичките се научих като намаше после кухня , крем супи, телешко варено, лещи, спаначени, копривени чорби...И ние ядяхме готвено и разнообразно , няма как да сготвя 2 купички по 150 гр. Та те така...

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 16:59 от Vessi_to

# 1 386
  • София
Амиии, моят злоядият щиглец не ядеше детската кухня. Само и взимахме и мъж ми я дояждаше, накрая се отписахме. Тя и пюрета не ядеше. Нищо не ядеше, не знам как оцеля. Сутрин ядеше попара, през деня почти нищо. Ако успея да набутам един банан, пак дпбре. Пюрета прояде ги чак като е роди брат и и започнах да го захранвам. Нареждаше се до неговото столче и отваряше уста. Не глад, а от ревност и проклетия.

Последна редакция: чт, 15 яну 2026, 17:07 от Дидка-бандитка

# 1 387
  • Сан Франциско
Честит рожден ден на хубавите деца на темата!

Оплаквам се, че уж трябва да съм свикнала с температурните разлики тук през зимата, за 20+ години, ама пак се дразня. Сутрин е 0 С, всичко замръзнало и стържеш лед по колата, а до обяд е вече 19-20 С. Затова казват, че в нашия район хората са като лук - облечени на много пластове, които постепенно обелваш.

# 1 388
Оплаквам се, че едно лудо девойче ми пише на лични. Темата му я заключиха, но има ли начин да я блокирам? Сериозна съм - някои хора имат нужда от професионална помощ

Ще ми трябва такси и бих искала да ми кажете стабилна фирма. За София ми е питането

# 1 389
  • Euskal Herria
Можеш да я блокираш. Има такава опция при личните съобщения.

# 1 390
Рамацоти,
Yellow taxi.

# 1 391
Можеш да я блокираш. Има такава опция при личните съобщения.
Къде е тази опция? Гледах на пълната и на мобилната версия, но има само да добавиш приятел. Да блокирам не откривам
Ранела, благодаря ти много! Последен тъп въпрос да задам Pensive Сега ли да се обадя за такси в 3.30ч през нощта или ако 10-15 мин по-рано и ще могат да реагират?

# 1 392
  • Euskal Herria
Понеже ползвам форума само през лаптопа, обяснявам как е тук:
Профил - настройки - лични съобщения
И след това избираш от опциите.

# 1 393
Можеш да се обадиш сега за точен час по-късно, Рамацоти.

# 1 394
Това е да забраня всякакви лични съобщения, а аз искам само от конкретен потребител.

Общи условия

Активация на акаунт